The civil war inside The New York Times between the (mostly young) wokes the (mostly 40+) liberals is the same one raging inside other publications and companies across the country. The dynamic is always the same. (Thread.)
פובליציסטית יהודייה התפטרה מ"ניו יורק טיימס": כינו אותי נאצית וגזענית
במכתב למו"ל העיתון כתבה בארי וייס ש"ניו יורק טיימס" הוא מקום שבו "סקרנות אינטלקטואלית ונטילת סיכונים נהפכו עתה לנטל"
בארי וייס, פובליציסטית יהודייה ועורכת במדור הדעות של "ניו יורק טיימס" שספגה ביקורת מצד אנשי שמאל, התפטרה מהעיתון בטענה כי היתה קורבן לבריונות בידי עמיתיה וכי סביבת העבודה בעיתון היא "לא ליברלית".
וייס, שהוציאה באחרונה ספר על אנטשימיות שעורר עניין רב בתקשורת, הודיעה על התפטרותה למו"ל "ניו יורק טיימס" ארתור גרג סלצברגר במכתב באורך 1,500 מלים שפרסמה אתמול (שלישי) באתר שלה.
היא כתבה שהעיתון נהפך למקום שבו "סקרנות אינטלקטואלית ונטילת סיכונים נהפכו לנטל" וטענה כי ספגה השפלות מצד עמיתים שלא הסכימו עם הרעיונות שהציגה - במאמריה ובטוויטר.
"הם כינו אותי נאצית וגזענית, והעירו לי על 'האופן שבו אני כותבת על יהודים'", כתבה. "כמה עמיתים שנתפשו כידידותיים כלפיי סבלו מהתעמרות במערכת. העבודה שלי והאופי שלי הם מושאים ללעג בתכתובות פנימיות... אני לא מומחית משפטית אבל אני יודעת שזה דבר שאסור לעשות". עוד כתבה: "אני לא מבינה איך נתת להתנהגות כזאת לקרות בעיתון שאתה המו"ל שלו", וגם: "טוויטר אמנם אינו נחשב במיוחד ב'ניו יורק טיימס'. אבל טוויטר נהפך לעורך בפועל של העיתון".
מטעם "ניו יורק טיימס" נמסר בתגובה כי "אנו מחויבים ליצירת אווירת עבודה של דיאלוג כן, סקרן ואמפתי בין העובדים, כזו שבו נדרש מכולם ומכולן להפגין כבוד הדדי".
וייס עבדה ב"וול סטריט ג'ורנל" ובמגזין היהודי "טאבלט" לפני שהצטרפה למדור הדעות ב"ניו יורק טיימס" ב-2017. ב-2018 היא כתבה לעיתון על הטבח בבית הכנסת "עץ החיים" בפיטסבורג בפנסילבניה שבו נרצחו 11 בני אדם ונפצעו שניים. זה היה בית הכנסת שהיא עצמה חגגה בו בת מצווה. בעקבות הטבח החליטה לכתוב את הספר How to Fight Anti-Semitism שזכה ב-2019 בפרס הספר היהודי הלאומי הטוב ביותר בארצות הברית.
וייס הטילה ספק במהלך השנים האחרונות בחלקים מסוימים של תנועות לצדק חברתי. היא מתחה ביקורת על האשה שתיארה מפגש מיני בעייתי עם הקומיקאי עזיז אנסרי, וטענה כי ההאשמות נגד מועמד העליון ברט קוואנו בנוגע לתקיפה מינית לא צריכות למנוע ממנו להיבחר לתפקיד. היא גם ספגה ביקורת כשרמזה שהמחליקה האמנותית האולימפית מיראי נגסו, שנולדה בארה"ב, היא מהגרת (וייס צייצה אז שהיה ידוע לה שנגסו היא בת למהגרים).
לאחרונה מצאה עצמה שוב בלב סערה, בשל תגובותיה להתפטרות עורך מדור הדעות של "ניו יורק טיימס", ג'יימס בנט, בעקבות פרסום מאמר שקרא לשלוח חיילים לדכא את ההפגנות נגד מותו של ג'ורג' פלויד בארה"ב. במאמר, שכותרתו "לשלוח את החיילים", כתב הסנאטור הרפובליקאי מארקנסו טום קוטון, כי "דבר אחד, יותר מכל דבר אחר, יחזיר את הסדר לרחובות שלנו: מופע מוחץ של הכוחות לדכא, לעצור ובסופו של דבר להרתיע את מפרי החוק". המאמר ספג ביקורת חריפה מצד קוראים ועובדי מערכת העיתון, ויותר מ-1,000 עובדים ב"ניו יורק טיימס" חתמו על עצומה שבה גינו את פרסום המאמר.
וייס צייצה אז כי מלחמת האזרחים המתחוללת ב"ניו יורק טיימס" בין "הנאורים" (Woke), רובם צעירים, לבין הליברלים (רובם בני 40 פלוס) דומה למה שמתחולל בכלי תקשורת אחרים ברחבי המדינה". חברי צוות רבים בעיתון הגיבו לציוץ שלה והתרעמו על הדברים.