Adăugarea comenzilor în celule în Numbers pe Mac
Puteți adăuga comenzi celulelor de tabel (inclusiv casete de validare, evaluări cu stele, glisoare, incrementatoare și meniuri pop-up) care vă permit să actualizați dinamic datele din tabel.
Adăugarea casetelor de validare sau a evaluărilor cu stele la celule
Puteți adăuga casete de validare la celule pentru a crea liste de validare. O celulă care conține o casetă de validare poate avea fie valoarea 1 sau „adevărat” (selectată), fie valoarea 0 sau „fals” (neselectată).
O evaluare cu stele dintr‑o celulă, care este utilă pentru evaluarea sau ierarhizarea articolelor dintr‑o listă, poate avea între zero și cinci stele. Dacă utilizați o evaluare cu stele într-o formulă, evaluarea este interpretată ca valoare numerică.
Selectați celulele pe care doriți să le formatați.
În bara laterală Format , faceți clic pe fila Celulă, apoi faceți clic pe meniul pop‑up Format date și alegeți Casetă de validare sau Evaluare stele.
Efectuați una dintre următoarele acțiuni:
Selectarea sau deselectarea unei casete de validare: Faceți clic pe aceasta.
Selectarea sau deselectarea mai multor casete de validare: Selectați celulele, apoi apăsați 1 pentru a selecta toate casetele de validare sau 0 pentru a deselecta toate casetele de validare.
Comutarea mai multor casete de validare: Selectați celulele, apoi apăsați bara de Spațiu pentru a schimba toate casetele de validare. Casetele de validare sunt comutate în funcție de caseta de validare aflată în stânga sus în selecție. Dacă respectiva casetă de validare era selectată, toate casetele de validare sunt deselectate și viceversa.
Introducerea unei evaluări: Selectați celula, apoi faceți clic pe punctele din celulă.
Configurarea evaluării pentru mai multe celule: Selectați celulele, apoi apăsați 0, 1, 2, 3, 4 sau 5 pentru a configura toate evaluările la valoarea respectivă. De asemenea, puteți configura evaluări la jumătatea distanței dintre două valori, cum ar fi 1,5.
Incrementarea sau decrementarea evaluării pentru mai multe celule: Selectați celulele, apoi apăsați + pentru a incrementa sau - pentru a decrementa valorile.
Adăugarea glisoarelor sau incrementatoarelor la celule
Glisoarele și incrementatoarele vă permit să variați valorile din celulele dvs. (în cadrul unui interval), pe rând, pentru a vedea modul în care variația afectează datele dvs. sau diagramele în general. Puteți specifica intervalul de variație pentru valorile celulelor.
Selectați celulele pe care doriți să le formatați.
În bara laterală Format , faceți clic pe fila Celulă, apoi faceți clic pe meniul pop‑up Format date și alegeți Glisor sau Incrementator.
Efectuați una dintre următoarele acțiuni:
Setați valoarea afișată la începutul intervalului glisorului sau incrementatorului: Introduceți o valoare în câmpul Minim.
Setați valoarea afișată la sfârșitul intervalului glisorului sau incrementatorului: Introduceți o valoare în câmpul Maxim.
Setați numărul de unități dintre fiecare punct de oprire de pe glisor sau incrementator: Introduceți o valoare în câmpul Increment.
Formatarea datelor celulei: Faceți clic pe meniul pop-up Format și alegeți o opțiune, apoi folosiți comenzile suplimentare pentru a specifica alte opțiuni de formatare (numărul de poziții zecimale și așa mai departe).
Adăugarea meniurilor pop-up la celule
Puteți să adăugați un meniu pop-up la o celulă, apoi să specificați articolele care apar în meniul pop-up.
Aplicația Numbers recunoaște articolele de meniu care sunt valori numerice, inclusiv datele și duratele, precum și textul. Formulele se pot referi la celule în care meniul pop-up este configurat la un articol numeric.
Selectați celulele pe care doriți să le formatați.
În bara laterală Format , faceți clic pe fila Celulă.
Faceți clic pe meniul pop-up Format date și Meniu pop-up.
Dacă o parte dintre sau toate celulele selectate conțin deja date, opțiunile pop-up care apar sunt valorile din celulele selectate, pentru maximum 250 de celule (casetele de validare sunt interpretate ca text „adevărat” sau „fals”, iar evaluărilor cu stele le este atribuită valoarea lor numerică, între 0 și 5). Dacă doriți, puteți edita aceste opțiuni. Valorile repetate din celulele selectate sunt tratate ca un singur articol de meniu pop-up. Meniul pop-up din fiecare celulă este configurat la valoarea inițială a celulei.
Dacă toate celulele selectate sunt goale, opțiunile pop-up sunt articole substituente (de exemplu, “Articol 1”).
În lista de opțiuni care apare sub Meniu pop-up, faceți dublu clic pe un articol (o valoare precompletată sau un substituent), apoi tastați textul dorit să apară în meniul pop-up.
Repetați acest proces pentru fiecare articol dorit pentru modificare.
Pentru a adăuga un alt articol la meniul pop-up, faceți clic pe de sub lista de opțiuni pop-up, apoi introduceți textul care doriți să apară.
Puteți adăuga maxim 250 de articole de meniu pop-up.
Specificarea modului de apariție a meniului pop-up:
Rearanjarea unui articol: Trageți-l în sus sau în jos în lista de opțiuni de meniu.
Lăsați celulele goale dacă nu a fost ales niciun articol: Selectați „Începeți cu celulă goală” din meniul pop-up de sub lista de opțiuni.
Afișați primul articol din meniul pop-up drept intrare implicită pentru celulele în care nu a fost ales niciun articol: Selectați „Începeți cu primul articol” din meniul pop-up.
Ștergerea unui articol: Faceți clic pe acesta, apoi faceți clic pe .
În timpul navigării într-un tabel puteți să selectați o celulă cu un meniu pop-up, să apăsați bara de spațiu pentru a deschide meniul, să utilizați tastele săgeți pentru a naviga între opțiuni, apoi să apăsați bara de spațiu pentru a selecta o valoare.
Adăugarea sau modificarea unei comenzi
Puteți elimina comenzile din celulele tabelului și le puteți transforma în celule goale, neformatate, sau puteți converti celulele într-un format diferit.
Selectați o celulă sau un interval de celule.
Efectuați una dintre următoarele acțiuni:
Eliminați tot conținutul din celule: Apăsați pe Ștergeți.
Schimbați tipul de control: În bara laterală Format , faceți clic pe fila Celulă, apoi faceți clic pe meniul pop‑up Format date și alegeți altă opțiune.
Când modificați opțiunea Format date selectată, valorile celulelor sunt convertite de la un tip la altul. De exemplu, dacă celulele conțineau inițial meniuri pop-up și le convertiți în format text, ele își vor păstra conținutul sub formă de text. Sau, în cazul în care celulele conțineau inițial incrementatoare și le-ați convertit într-un format numeric, acestea își vor reține valorile inițiale ca numere statice.
Nu toate tipurile de date pot fi convertite (de exemplu, o listă de articole textuale dintr-un meniu pop-up nu poate fi convertită într-un format numeric). Dacă încercați să convertiți într-un format incompatibil de celulă, comenzile celulei nu sunt eliminate din celulă.