Restricționarea conținutului explicit în iTunes pe PC
Puteți restricționa accesul la conținut explicit din iTunes Store. Pentru modificarea configurărilor de acces, trebuie să fiți un administrator al computerului.
Restricționarea accesului la conținut explicit
Accesați aplicația iTunes de pe PC.
Selectați Editare > Preferințe, apoi faceți clic pe Restricții.
Dacă lacătul din partea din stânga jos este încuiat , faceți clic pe acesta și introduceți parola dvs. de administrator.
Pentru a bloca accesul la anumite funcționalități iTunes, inclusiv la iTunes Store, selectați una sau mai multe dintre casetele de validare din secțiunea Dezactivează.
Dacă doriți să configurați privilegii pentru un magazin dintr-o altă țară sau regiune, selectați-l din meniul pop-up “Evaluări pentru”.
Selectați una sau mai multe dintre casetele de validare din secțiunea Restricționează.
Restricțiile disponibile depind de magazinul utilizat. În iTunes Store S.U.A., puteți împiedica orice persoane care utilizează computerul dvs. să previzualizeze sau să cumpere:
Articole cu etichetă de aviz parental (de pe site-ul web al Recording Industry Association of America)
Filmele fără o evaluare specifică (de la Motion Picture Association of America)
Emisiunile TV fără o evaluare specifică (de la TV Parental Guidelines Monitoring Board)
Cărțile incluzând conținut explicit
Faceți clic pe lacăt.
Asigurați-vă că vă protejați parola. Orice persoană care cunoaște o parolă de administrator a computerului poate schimba configurările de acces.
Mai multe informații despre etichetele de aviz parental
Aviz pentru radio internet: Posturile disponibile prin intermediul iTunes Radio nu provin de la Apple. Unele dintre ele ar putea difuza materiale create pentru audiențe mature, precum melodii cu versuri explicite sau emisiuni de umor cu teme și situații privind adulții.
Aviz privind iTunes Store: Următoarele sunt preluate de pe site-ul web Recording Industry Association of America Parental Advisory. Avizul parental reprezintă o notificare a consumatorul asupra faptului că înregistrările identificate cu acest logo ar putea conține limbaj explicit sau reprezentări conținând violență, sex sau abuz de substanțe. Este recomandată discreția parentală.
Utilizarea Etichetei de aviz parental nu reprezintă o apreciere a faptului dacă o înregistrare este sau nu adecvată pentru anumiți ascultători. De fapt, eticheta ce nu poate fi îndepărtată este o avertizare adresată părinților (și consumatorilor, comercianților și comercianților en-gros) privind faptul că discreția parentală este recomandată la cumpărarea acelei înregistrări pentru copii sau la ascultarea înregistrării acasă.
Următoarele aspecte pot fi luate în considerare la determinarea necesității de a aplica o astfel de etichetă.
Dacă, având în vedere morala și standardele contemporane și alegerile și opiniile individuale ale părinților, înregistrarea poate fi considerată drept inadecvată pentru copiii lor de către părinți.
În mod evident, contextul este important: Anumite cuvinte, fraze, sunete sau reprezentări ar putea fi considerate ofensatoare de către părinți dacă sunt evidențiate sau subliniate, însă ar putea să nu ofenseze dacă fac abia fac parte din fundal sau dintr-o parte neimportantă a versurilor.
Contextul artistului care interpretează materialul, precum și așteptările audienței artistului sunt, de asemenea, importante. Pe lângă injurii, și “reprezentările conținând violență, sex sau abuz de substanțe” trebuie luate în considerare la stabilirea aplicării Etichetei de aviz parental.
Adeseori, versurile pot fi interpretate în moduri diferite. Cuvintele pot avea diverse înțelesuri. De asemenea, cuvintele nu pot fi interpretate separat de melodia care le acompaniază. Dacă versurile sunt acompaniate de muzică zgomotoasă și dură, pot fi percepute diferit față de aceleași versuri însoțite de muzică liniștită și relaxantă.
Etichetarea nu este o știință; ea necesită sensibilitate și bun simț. Contextul, frecvența și evidențierea sunt importante; referințele izolate și neinteligibile la anumite materiale ar putea fi insuficientă pentru a garanta aplicarea etichetei.
Aceste recomandări se aplică atât în cazul pistelor single lansate comercial, cât și albumelor complete (indiferent dacă sunt lansate în formă de CD, casetă sau în alt format) și videoclipurilor.