Protegir la teva privacitat al Mac
La privacitat és una preocupació important quan es fan servir apps que intercanvien informació a través d’Internet. El macOS inclou funcions de seguretat per millorar la teva privacitat i controlar la quantitat d’informació personal i sobre el teu Mac que queda exposada a Internet.
Utilitzar “Temps d’ús”
Pots fer servir “Temps d’ús” per supervisar l’ús que els teus fills fan de l’ordinador i limitar el seu accés a llocs web. Consulta Què és “Temps d’ús”?
Selecciona el menú Apple > Preferències del Sistema i fes clic a “Temps d’ús”.
Utilitzar les funcions de privacitat del Safari
El Safari incorpora nombroses funcions per ajudar-te a controlar la teva privacitat a internet. Pots navegar en privat, de manera que el Safari no desi registre dels llocs web que visitis ni dels ítems que descarreguis. Pots veure un informe de privacitat per saber a qui s’ha impedit que et rastregi. Pots bloquejar finestres emergents i impedir que els llocs web desin galetes al teu Mac, entre altres coses.
Controlar la informació personal que compartiu amb les apps
Els serveis de localització permeten a apps com ara els navegadors web recopilar i utilitzar informació en funció de la teva ubicació. Pots desactivar els serveis de localització completament o seleccionar quines apps poden veure informació sobre la teva ubicació.
Algunes apps poden recopilar i utilitzar informació procedent dels teus contactes, de les teves fotos, del calendari o dels recordatoris. Algunes apps podrien accedir al micròfon o a la càmera del teu Mac.
Consulta els temes següents:
Decidir si es compartirà informació d’anàlisi o no
Si vols, pots ajudar Apple a millorar la qualitat i el funcionament dels seus productes i serveis. El macOS pot recopilar automàticament informació analítica del teu Mac i enviar-la a Apple perquè sigui processada. La informació s’envia només amb el teu consentiment i arriba de manera anònima a Apple. Consulta Compartir dades d’anàlisi del Mac amb Apple.
Per indicar si s’enviaran dades analítiques a Apple o no, fes servir la secció Privacitat del tauler de preferències “Seguretat i privacitat”.
Selecciona el menú Apple > Preferències del Sistema, fes clic a “Seguretat i privacitat”, a Privacitat i, després, a “Anàlisis i millores”.
Configurar un tallafoc
Pots fer servir un tallafoc per protegir la teva privacitat bloquejant les comunicacions de xarxa no desitjades del Mac. Si tens el tallafoc activat, pots fer servir també el “mode encobert”, que impedeix que el Mac sigui detectable per altres ordinadors a través d’Internet. Consulta Bloquejar connexions al Mac amb un tallafoc.
Per configurar i personalitzar el tallafoc, utilitza la secció Tallafoc del tauler de preferències “Seguretat i privacitat”.
Selecciona el menú Apple > Preferències del Sistema, fes clic a “Seguretat i privacitat” i, després, a Tallafoc.