iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.
iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.



Link to original content: https://migri.fi/ukk-verkkopalvelu
Enter Finland -verkkopalvelu | Maahanmuuttovirasto Hyppää sisältöön

Usein kysyttyä: Enter Finland -verkkopalvelu

Palvelun käyttäminen 

Kuinka käytän Enter Finland -palvelua?

Ohjeita palvelun käyttöön löydät Asiointi verkossa -sivulta.

Liitteet 

Liitteeksi voi lisätä vain yhden asiakirjan, mutta minulla on useita tiedostoja samasta asiasta. Kuinka saan liitteeni yhdistettyä yhdeksi kokonaisuudeksi?

Avaa tiedostot esimerkiksi Word-tekstinkäsittelyohjelmassa ja yhdistä ne samaan dokumenttiin. Jos mahdollista, tallenna kokonaisuus PDF-muotoon.

Voit yhdistää samalla tavalla myös kuvia. Jos käytössäsi on kuvankäsittelyohjelma, voit käyttää sitä kuvien yhdistämiseen.
Älä pienennä tiedostojasi liikaa, sillä niistä pitää saada selvää.

Muista aina tietoturva, etenkin jos käytät yleistä tietokonetta tai internetsivujen omia ohjelmia.

Katso myös video: Näin lisäät liitteitä Enter Finland -palvelussa

Yhden liitteen koko saa olla korkeintaan 4 MB ja omat liitteeni ovat tätä suurempia. Miten voin tehdä niistä pienempiä?

Voit pienentää liitteitä, kun skannaat niitä. Valitse skannerista asetuksista resoluutioksi esimerkiksi 150 dpi. Resoluutiolla säädellään sitä, miten tarkkana kuva skannataan.

Jos liite on kuva, voit pienentää sitä avaamalla kuvan oman koneesi kuvankäsittelyohjelmassa. Muuta kuvan kokoa pienemmäksi ja tallenna kuva uudelleen.

Miten voin kiirehtiä hakemuksen käsittelyä?

Lue kiirehtimispyynnöistä migri.fi-verkkosivuiltamme.

Viesti verkkopalvelusta 

Sain Enter Finland -verkkopalvelusta automaattisen viestin. Missä eri tilanteissa palvelu lähettää automaattiviestin, ja voiko ne estää?

Sähköposti-ilmoitus ja tekstiviesti lähetetään, kun 

1) asiassa on tehty täydennyspyyntö, 

2) asiassa on lähetetty päätös palveluun luettavaksi, 

3) lisätieto on otettu vastaan, 

4) vastaus täydennyspyyntöön on otettu vastaan, minkä lisäksi lähetetään 

5) tilannetiedote kolmen viikon (oleskelulupa-asiat) tai kolmen kuukauden (kansalaisuusasiat) välein aina siihen asti, kunnes asia on ratkaistu. 

Automaattiviestejä ei voi kytkeä pois päältä.

En saanut automaattiviestiä verkkopalvelusta, kun minun olisi pitänyt. En esimerkiksi saanut viestiä, kun lähetin vastauksen täydennyspyyntöön. Onko vastaukseni tullut perille?

Jos hakemuksen tapahtumissa näkyy, että vastaus on lähetetty ja  hakemuksen asiakirjoista löytyvät ne asiakirjat, jotka olet lähettänyt, ne ovat varmasti tulleet perille.

Emme voi taata, että automaattiviestit tulevat perille. Suosittelemme aina, että tarkistat itse asian tilan säännöllisesti palvelusta. 

Palvelun toiminta 

Hakemuksessa kysytään perhetunnusta. Mikä se on ja mistä saan sen?

Joissain hakemuksessa kysytään perhetunnusta. Perhetunnus liittyy hakemusten automaattiseen vireytymiseen ja samaan aikaan hakevien perheenjäsenten hakemusten linkittymiseen järjestelmässämme. 

Perhetunnuksen saa vain, jos olet ilmoittanut hakemuksessasi, että perheenjäsenesi hakee oleskelulupaa samaan aikaan kanssasi. Ilmoita hakemuksessasi perheenjäsenenesi sähköpostiosoite, johon lähetämme tunnuksen. Kun perheenjäsenesi on saanut tunnuksen, pitää hänen ilmoittaa se omassa hakemuksessaan. 

Tunnus ei ole pakollinen ja hakemuksen voi jättää ilman tunnusta. Tunnuksen puuttuminen ei viivästytä hakemuksen käsittelyä.

Miten voin varmistaa, että Enter Finlandiin lähettämäni selvitys on tullut perille?

Jos hakemuksen tapahtumissa näkyy, että vastaus on lähetetty ja  hakemuksen asiakirjoista löytyvät ne asiakirjat, jotka olet lähettänyt, ne ovat varmasti tulleet perille.

Jos hakemuksen tapahtumissa näkyy, että selvitys on lähetetty, ja jos hakemuksen asiakirjoista löytyvät ne asiakirjat, jotka olet lähettänyt, ne ovat varmasti tulleet perille.

Verkkopalvelun mukaan hakemuksen käsittelyperustetta on muutettu. Mitä se tarkoittaa?

Oikean hakemuslomakkeen valitseminen voi olla vaikeaa. Jos olet hakenut esimerkiksi työntekijän oleskelulupaa, mutta voisitkin saada oleskeluluvan esimerkiksi asiantuntijana, tutkimme hakemuksen sillä perusteella, jolla päätöksen saa nopeammin ja päätös on todennäköisemmin myönteinen. 

Tällainen muutos tehdään vain, jos siitä on hakijalle etua ja hakemuksen peruste pysyy silti samana (työ, perhe, opiskelu). Esimerkiksi perhesidehakemusta ei koskaan tulkita työlupahakemukseksi. 

Perusteen muuttaminen ei kuitenkaan välity Enter Finlandiin, minkä takia Enter Finlandin hakemustapahtumat ja käsittelyaika-arviot eivät enää pidä täysin paikkansa. Se, onko asiassa tehty päätös, näkyy kuitenkin aina oikein.

Kun jätin hakemukseni, ilmoitin, että työnantajani käyttää työnantajan Enter Finland -palvelua, mutta hän ei voi käyttää sitä. Mitä teen?

Liitä hakemukseesi Lähetä lisätietoa -linkin kautta ne asiakirjat ja tiedot, joita työnantajasi oli tarkoitus toimittaa, esimerkiksi työsopimus tai työnantajan täyttämä Työehdot-lomake.

Löydät tarkan luettelon vaadittavista asiakirjoista verkkosivuiltamme tai paperilomakkeen lopusta. Älä lähetä uutta hakemusta!

Miksi en voi muuttaa nimeä ja syntymäaikaa, kun täytän hakemusta?

Nämä tiedot täytetään hakemukseen käyttäjätilisi tietojen perusteella. Annoit tiedot, kun loit  tilin. Jos nimesi on muuttunut, vaihda se ensin Omat tietoni -sivulta, minkä jälkeen aloita hakemuksen täyttäminen uudelleen.

Muista, että voit hakea oleskelulupaa tai EU-rekisteröintiä palvelumme kautta vain itsellesitai huollossasi olevalle lapselle, jolle haetaan pysyvää lupaa tai lupaa perhesiteen perusteella. Työnantaja tai puoliso ei voi panna hakemustasi vireille.

Miten saan vireilläolotodistuksen Enter Finland -verkkopalvelusta?

Lue lisää vireilläolotodistuksesta ja sen saamisesta.

Vahva tunnistautuminen

Mitä vahva tunnistautuminen tarkoittaa?

Vahva tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että todistat henkilöllisyytesi verkossa. Tunnistaudut vahvasti, kun kirjaudut Enter Finlandiin suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai kansalaisvarmenteella.

Miten tunnistaudun vahvasti Enter Finlandissa?

Kirjaudu Enter Finland -verkkopalveluun suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla, kansalaisvarmenteella tai mobiilivarmenteella. Kun olet kirjautunut palveluun jollain näistä kolmesta vaihtoehdosta, olet tunnistautunut vahvasti.

Miten pankkitunnus, mobiilivarmenne ja kansalaisvarmenne eroavat toisistaan?

Saat pankkitunnukset omasta pankistasi, kun teet sopimuksen pankin kanssa. Pankkitunnukset ovat sähköinen henkilöllisyystodistuksesi.

Mobiilivarmenne tarkoittaa tunnistetta, joka on puhelimesi SIM-kortissa. Mobiilivarmenteen saat käyttöön, kun otat yhteyttä liittymäsi tarjoajaan.

Lisätietoja mobiilivarmenteesta löydät Mobiilivarmenteen verkkosivuilta.

Kansalaisvarmenne sisältyy henkilökorttiisi, jonka myöntää Suomessa poliisi ja ulkomailla Suomen ulkomaan edustusto.

Lue lisää kansalaisvarmenteesta Digi- ja väestötietoviraston sivuilta.

Miksi minun kannattaa tunnistautua vahvasti Enter Finlandissa?

Vahvan tunnistautumisen avulla pystyt todistamaan henkilöllisyytesi verkossa ja maksamaan hakemuksesi turvallisesti Enter Finlandissa.

Kun haet jatkolupaa ja tunnistaudut vahvasti, voit myös:

  • Välttää kokonaan palvelupistekäynnin
  • Säästää aikaasi

Käytin vahvaa tunnistautumista, mutta Enter Finland ilmoitti, että minun pitää silti käydä palvelupisteessä. Miksi?

Lue yleisimmät syyt sille, miksi joudut käymään Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä todistamassa henkilöllisyytesi, vaikka olet tunnistautunut vahvasti.

Minulla on jo Enter Finland-tili. Kuinka päivitän sen vahvan tunnistautumisen tiliksi?

Tilisi voit päivittää näin:

1. Valitse hakuvalikosta ”Omat tiedot” – kohta.

2. ”Vaihda nyt” – painike ohjaa sinut Suomi.fi -kirjautuminen sivulle. Siellä voit kirjautua palveluun vahvasti esimerkiksi suomalaisilla pankkitunnuksilla.

Kun olet kirjautunut palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla, tilisi päivittyy vahvan tunnistautumisen tiliksi. Jatkossa sinun pitää aina kirjautua tilillesi valitsemallasi uudella tavalla.

Muista vaihtaa tilisi kirjautumistapa ennen kuin lähetät hakemuksesi.

Jos olet lähettänyt hakemuksen ennen kuin vaihdat kirjautumistavan, et voi valitettavasti välttää palvelupisteessä käyntiä.

Voinko muuttaa sähköpostiosoitteella jätetyn hakemuksen vahvasti tunnistautuneeksi sen jälkeen, kun olen jo jättänyt hakemuksen? Voinko näin välttää palvelupisteessä asioinnin?

Jos olet kirjautunut tilillesi sähköpostiosoitteella ja vaihdat kirjautumistavan esimerkiksi verkkopankkitunnuksiin vasta sen jälkeen, kun olet lähettänyt hakemuksesi, et voi välttää palvelupisteessä käyntiä.

Mistä tiedän, pitääkö minun käydä palvelupisteessä?

Enter Finland ilmoittaa sinulle pitääkö sinun käydä palvelupisteessä vai ei.

Jos sinun ei tarvitse käydä palvelupisteessä, Enter Finlandiin ilmestyy seuraava ilmoitus:

"Sinun ei tarvitse käydä palvelupisteessä

Onneksi olkoon, hakemuksesi on nyt vireillä! Sinun ei tarvitse käydä Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä, koska meillä on jo kaikki tarvittavat tiedot. Jos tarvitsemme sinulta lisätietoja hakemuksen käsittelyn aikana, otamme sinuun yhteyttä. Alle on merkitty palvelupiste, jonka valitsit. Jos varasit jo Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen ajan, käy perumassa aika ajanvarauspalvelussa. Ohje ajan perumiseen löytyy sivulta migri.fi/ajanvaraus.

(valittu palvelupiste)"

Jos sinun pitää käydä palvelupisteessä, Enter Finlandiin ilmestyy seuraava ilmoitus:

"Vieraile asiointipaikassasi

Sinun pitää käydä Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä kolmen kuukauden sisällä todistamassa henkilöllisyytesi. Samalla käynnillä näytät virkailijalle hakemuksesi liitteiden alkuperäiset versiot. Tarkemmat ohjeet siitä, mitä sinun pitää ottaa mukaan, löytyvät sivulta Vierailu palvelupisteessä.

Varaa aika ajanvarauspalvelusta. Voit varata ajan mihin tahansa palvelupisteeseen. Ohjeet ajanvaraamiseen löydät sivulta Näin varaat ajan Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen.

Tässä yleisimmät syyt sille, miksi joudut käymään palvelupisteessä, vaikka olet tunnistautunut vahvasti.

Hakemuksessa valitsemasi palvelupiste on:

x"

Maksaako palvelupisteessä käynti, kun haen jatkolupaa?

Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä käynti ei maksa sinulle. Palvelupistekäynti sen sijaan vie enemmän aikaasi. Vahvan tunnistautumisen ansiosta voit välttää palvelupistekäynnin kokonaan, kun haet jatkolupaa.

Voinko välttää palvelupistekäynnin oleskelulupaa tai kansalaisuutta hakiessa?

Et voi valitettavasti välttää palvelupisteessä käyntiä, kun haet ensimmäistä oleskelulupaa tai pysyvää oleskelulupaa.

Jos haet kansalaisuutta eikä kanssasi hae alle 18-vuotiaita lapsia, voit välttää palvelupisteessä käynnin. Lue lisää sivulta Tunnistautuminen.

Kun jätät hakemuksesi Enter Finland -verkkopalvelussa, sinun pitää käydä tunnistautumassa Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä tai Suomen edustustossa ulkomailla. Samalla esität hakemuksesi liitteiden alkuperäiset versiot ja sinulta voidaan ottaa sormenjäljet oleskelulupakorttia varten.

Sinun pitää käydä paikan päällä edustustossa tai Suomessa palvelupisteessä kolmen kuukauden sisällä siitä, kun olet lähettänyt hakemuksesi Enter Finlandissa. 

Mitä tapahtuu, jos en tunnistaudu vahvasti?

Jos et tunnistaudu vahvasti, sinun pitää käydä palvelupisteessä todistamassa henkilöllisyytesi. Jos tunnistaudut vahvasti, sinun ei välttämättä tarvitse käydä palvelupisteessä, jolloin säästä aikaasi.