iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.
iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.



Link to original content: https://ca.wikipedia.org/wiki/The_Core
The Core - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure Vés al contingut

The Core

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Core
Fitxa
DireccióJon Amiel
Protagonistes
Aaron Eckhart
Delroy Lindo
Hilary Swank
DJ Qualls
Bruce Greenwood
ProduccióSean Bailey, David Foster, David B. Householter i Cooper Layne
GuióCooper Layne, John Rogers
MúsicaChristopher Young
FotografiaJohn Lindley
MuntatgeTerry Rawlings
VestuariDaniel J. Lester
ProductoraDavid Foster Productions i Horsepower Films
DistribuïdorParamount Pictures
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit
Estats Units
Estrena2003
Durada135 min
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeSan Francisco i Vancouver Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost85 milions de dòlars
Recaptació60.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereCatàstrofes
Lloc de la narracióLos Angeles, San Francisco, Londres i Califòrnia Modifica el valor a Wikidata
Representa l'entitatnucli terrestre Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0298814 FilmAffinity: 110500 Allocine: 40884 Rottentomatoes: m/core Letterboxd: the-core Mojo: core Allmovie: v267270 TCM: 444377 Metacritic: movie/the-core TV.com: movies/the-core AFI: 62682 TMDB.org: 9341 Modifica el valor a Wikidata

The Core és una pel·lícula britànico-estatunidenca dirigida per Jon Amiel, estrenada el 2003.

Argument

[modifica]

Sense que se sàpiga per què, el nucli intern de la Terra gira sobre ell mateix creant així un camp magnètic constant. De cop i volta, el camp magnètic desapareix. Aquest fenomen provoca una sèrie d'accidents espectaculars sobre tota la superfície del globus: a Bòston, una trentena de vianants equipats amb marcapassos moren brutalment en un llamp de 500 metres; a San Francisco, els cables del Golden Gate Bridge, sotmesos a radiacions intenses, cedeixen en pocs minuts, precipitant en el buit un grapat d'automobilistes; a Londres, els coloms de Trafalgar Square, desorientats, es llancen en massa sobre la multitud, els vehicles i els immobles; a Roma, milers de turistes assisteixen amb horror a la desintegració del Coliseu… Mentrestant, el govern dels Estats Units s'hi fica i crida a Josh Keyes, geofísic, i a un equip de savis i d'especialistes en l'espai. Aquest equip de xoc té com a missió penetrar en les profunditats de la Terra per tal de reactivar el nucli amb l'ajuda d'explosions nuclears. Però ho han de fer de pressa abans d'una destrucció total del nostre planeta.

Repartiment

[modifica]

Al voltant de la pel·lícula

[modifica]
  • El rodatge va començar el 10 de desembre de 2001 i es va desenvolupar a Burnaby, Dumont Dunes, Everett, Londres, Reno, Roma, San Francisco, Surrey, Vancouver, Victoria, Wendover i Winnipeg.
  • L'aturada del camp magnètic de la Terra que és la base del guió de la pel·lícula correspon a un temor real. En efecte, segons el doctor Sten Odenwald, de la Universitat Harvard: "I si el camp magnètic de la Terra s'alterés bruscament ? Com que això té lloc més o menys cada 250.000 anys, les conseqüències en serien espectaculars. Ara bé, els físics ja han començat a observar una debilitació de la radiació magnètica terrestre, i ignoren si es tracta d'un fenomen passatger o del signe precursor d'esdeveniments infinitament més dramàtics".
  • La pel·lícula ha suscitat moltes reserves pel que fa als seus aspectes científics i tècnics. Per exemple, per a Roland Lehoucq, Fusion
« mostra... les concepcions errònies de lleis de la física [..] de les proeses tècniques ridícules i de pures invencions científiques »

.[1] Igualment, segons l'IMDB, el curs de les ciències de la Terra de la Universitat de Colúmbia Britànica (EOSC 310) utilitza la pel·lícula com a eina pedagògica analitzant les concepcions científiques fantàstiques sobre les quals es basa.[2]

  • Els efectes digitals molt presents a la pel·lícula han estat realitzades per tres països europeus: França, Anglaterra i Itàlia.
  • En una escena, un dels personatges indica que el vehicle que partirà cap a les profunditats de la Terra ha estat construït d'unobtainium, literalment de l'"inobtenible", que és un material fictici inventat pels seguidors de ciència-ficció per descriure tota matèria que té propietats impossibles.

Banda original

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. Roland Lehoucq, SF: la ciència porta la investigació, pàg. 22.
  2. Trivia The Core