Faturasız hat nedir?
Günümüzün en önemli ve vazgeçilmez iletişim aracı kuşkusuz ki cep telefonları. Cep telefonları ile arama yapabilmek ya da internete bağlanmak için kullanıcıların bir hatta yani SIM karta ihtiyaçları var. Cep telefonu operatörleri, kullanıcılar için faturalı ve faturasız olmak üzere iki hat seçeneği sunar. Faturalı hatlar kullanıcıların kullanım sonrası ödeme yaptıkları hat türüdür. Faturasız hat ise, kullanım öncesi ön ödeme yapılan hat türüdür. Yani faturasız hatlarda ay sonunda bir fatura gelmez. Kullanım dönemi başlangıcında faturasız hat paketinize göre bir ön ödeme yaparsınız ve kullanım dönemi boyunca bu şekilde hattınızı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda faturasız hatlar tahhütsüzdür. Ön ödeme seçeneği faturasız hatlar kullanımların daha kolay kontrol edebilmesini sağlar.
Faturasız tarife nedir?
Faturasız hat kullanıcıları, hatlarına TL, bakiye ya da belirli dakika, SMS ve internet içeriğine sahip paket yüklemelerinin ardından hatlarını kullanabilirler. Faturasız hatlarda konuşma, SMS ve internet kullanımları yüklenen bakiyeden düşer. Böylece faturasız hatlarda ay sonunda sürpriz bir fatura ile karşılaşılmaz ve yüklenen bakiye kadar kullanım sağlanmış olur. Ancak faturasız hatlarda da tıpkı faturalı hatlarda olduğu gibi operatörlerin oluşturduğu faturasız paketleri de bulunur. Faturasız tarifeler kullanıcıya belirli bir dakika, sms ve internet kullanım hakkı tanır. Faturasız paketler belli bir ücrete sahiptir. Bu ücret karşılığında farklı dakika, internet ve SMS kullanımı içerir. Seçilen faturasız paket kullanıcının hattına tanımlanır ve paket ücreti mevcut bakiyeden tahsil edilir. Paket yenileme süresi geldiğinde ise yeniden bakiye yüklenmesi gerekir.
Faturasız hat ne kadar?
Kullanıcılara sunduğu avantajlar ve kullanım kolaylığı nedeniyle faturasız hatlar sıklıkla tercih ediliyor. Bu nedenle kullanıcılar faturasız hat fiyatları konusunda araştırmalar yapıyor. Faturasız hat fiyatı SIM kart ücreti olarak bilinir. Hat satın alındıktan sonraki tarifeler ve kullanım ücretleri bu fiyata dahil değildir. Şimdilerde faturasız hat olarak bilinen bu hatlar daha önceki yıllarda kontörlü hat olarak da biliniyordu. Kontörlü hat fiyatları farklılık gösterebilmektedir. Bu ücretler hat başvurusu sırasında ödenir. Ardından seçilen paketin ücretine göre hatta bakiye yüklenir ve hat kullanıma açılmış olur. Seçilen faturasız tarifeye tanımlanmış olan dakika, SMS ve mobil internet paketi kullanım dönemi boyunca kullanılabilir.
Faturasız hat kampanyaları nelerdir?
Faturasız hat kampanyaları da tıpkı faturalı hat kampanyaları gibi kullanıcılara sunulur. Kullanım alışkanlıklarına göre kendinize en uygun tarifeyi seçerek faturasız hattınızı kullanabilirsiniz. Vodafone'un kolay paket tarifeleri de faturasız hat kullanıcıları için oldukça avantajlı seçenekler olarak sunulmaktadır. Farklı dakika, SMS ve internet kullanım hakları olan kolay paketlerden dilediğinizi seçerek hem uygun fiyatlı hem de avantajlı şekilde iletişime geçebilirsiniz. Seçilen paketin ücreti kadar hatta bakiye yüklenir. Paketin ücreti hattaki bakiyeden tahsil edilir ve paket 28 gün boyunca kullanılabilir. Paketteki içerikler bittiğinde de paketiniz otomatik olarak yenilenmez, ihtiyacınıza göre yeni bir faturasız paket seçerek hattınızı kullanabilirsiniz Bu şekilde faturasız hat paketleri ön ödemeli olarak satın alındığı için dönem sonunda sürpriz fatura gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamış olursunuz.
Faturasız hat ne zaman kapanır?
Faturasız hat aboneliğiniz başladığı andan itibaren aktif kullanım süreniz başlamış olur. Aktif kullanım süresi, en düşük yükleme miktarını hattınıza yüklemiş olmanız koşulu ile 180 gündür. Bu süre içerisinde hattınızda yeterli bakiye olduğu sürece arama yapabilirsiniz. Bakiyeniz bittiğinde dışarıya arama yapamazsınız ancak dışarıdan arama alabilirsiniz. Aktif kullanım süreniz her minimum bakiye yüklemesi ile uzatılmış olur. Aktif kullanım süresi olan 180 günlük süre bittiğinde ise bekleme süresi devreye girer. Bekleme süresi boyunca arama ve SMS kısıtlaması hatta uygulanır. Bu sürede yalnızca acil aramalar yapılabilir. Bekleme süresinde hatta bakiye yüklendiğinde bu süre yeniden aktif kullanım süresi başlatılır. Ancak 90 günlük süre boyunca herhangi bir bakiye yüklemesi yapılmazsa bu süre sona erdiğinde hat kapanır ve iptal edilir. Kullanıcı kayıtları sistemden silinir ve hat yeniden açılmaz.
Faturasız hat nasıl alınır?
Yeni SIM kart fiyatları kadar hattın nasıl alınacağı da kullanıcıların merak ettiği konulardan biri. Yeni bir hat almak için hattı satın alacağınız operatörün internet sitesi üzerinden ya da mağazalar aracılığı ile başvuru yapmanız yeterli olacaktır. İnternet sitesi üzerinden başvuru yapmak için GSM operatörünüzün internet sitesine giriş yaparak hat başvurusu kısmından istenen bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvurudan sonra sim kartınızı size en yakın bayiden teslim alabilirsiniz. İnternet üzerinden başvuru yapmak istemezseniz hat almak istediğiniz operatörün en yakın mağazasına nüfus cüzdanınız ile giderek başvurunuzu yapabilir ve hattınızı hemen alabilirsiniz. Aynı zamanda bu sırada ihtiyacınıza uygun paketi seçerek hattınıza tanımlatabilir ve bakiye yüklemenizi gerçekleştirerek hattınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.
Faturasız hat vergisi ne kadar?
Mobil hat satın alırken veya hat kullanırken ödenen bazı vergiler mevcuttur. Bu vergiler Bilgi Teknoloji Kurumu tarafından belirlenir ve her yıl belirli oranlarda yenilenir. Bu vergilerin bazıları tek sefere mahsustur bazıları da hat kullanım süresi boyunca tarife ve paket ücretlerinizin içerisine yedirilmiş şekilde tahsil edilir. Örneğin Özel İletişim Vergisi Bilgi Teknoloji Kurumu tarafından denetlenen tüm hizmetlere uygulanan bir vergidir. Her yıl belli bir oran belirlenir ve bu oran faturaya ya da faturasız hatlarda kullanılan paket ücretine yansıtılır. Faturasız hatlar için de Telsiz Ruhsatname Ücreti denen bir vergi alınır. Bu vergi bir kereye mahsustur. Faturasız hat vergileri konusunda hat başvurusu sırasında müşteri temsilcilerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Faturasız hat sorgulama nasıl yapılır?
Bilginiz dışında adınıza açılmış bir mobil hattın olup olmadığını sorgulamak için e-Devlet hizmetini kullanabilirsiniz. Bilginiz dışında adınıza kayıtlı bir faturasız hat olup olmadığını bilmeniz, herhangi bir dolandırıcılık ya da suça adınızın karışmaması için oldukça önemlidir. Faturasız hat sorgulaması yapmak için e-Devlet Kapısına TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yapmalısınız. e-Hizmetler bölümünden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu seçerek bu kategoride yer alan “Mobil Hat Sorgulama” kısmını tıklamalısınız. Daha kısa bir yoldan bu menüye ulaşmak için ise e-Devlet girişi yaptıktan sonra arama kısmına “Mobil Hat Sorgulama” yazarak direkt ilgili alana ulaşabilirsiniz. Sorgulama sonrasında tüm operatörler için ayrı ayrı adınıza açılmış bir hat olup olmadığı açılan sayfada görünür.
Faturasız hatta taahhüt olur mu?
GSM operatörleri kullanıcılarına daha avantajlı iletişim seçenekleri sunmak için kullanıcılardan 12 ya da 24 ay süreli taahhüt vermelerini isterler. Bu taahhüt, kullanıcının taahhüt süresi boyunca, taahhüt verdiği operatörden ayrılmayacağını ve ödemelerini düzenli şekilde yapacağının sözünü vermesi anlamına gelir. Bu taahhüt sayesinde operatörler kullanıcılara mevcut paketi daha avantajlı fiyatlara sunmuş olur. Bu taahhüt genellikle faturalı hat müşterilerinden istenir. Faturasız hatlarda ise taahhüt yoktur. Taahhütsüz kullanım ile mevcut paketinizi dilediğiniz zaman değiştirebilme avantajına sahip olursunuz. Aynı zamanda taahhüt olmadığı için herhangi bir cayma bedeli olmadan dilediğiniz zaman operatör değiştirme seçeneğine de sahip olursunuz.
Faturasız hat avantajları nelerdir?
Faturasız hatların en önemli avantajlarından biri taahhütsüz kullanım sağlamasıdır. Bu sayede dilediğiniz zaman herhangi bir cayma bedeli ödemeden tarife ya da operatör değişikliği yapabilme özgürlüğüne sahip olursunuz. Faturasız hattın bir diğer avantajı da ön ödemeli bir sistem içermesidir. Kullanacağınız miktarı hattınıza bakiye olarak yükler ve bu bakiye kadar kullanım sağlarsınız. Bu sayede eğer herhangi bir paket ya da tarifeye kayıtlı değilseniz, fazla kullanım nedeni ile bir aşım yapmaz ve ay sonunda sürpriz bir fatura ile karşılaşmamış olursunuz. Faturasız hat paketleri daha ekonomik ve avantajlı seçenekler sunar. Böylece faturasız hatlar bütçe dostu olarak kullanıcıların karşısına çıkar.
Faturasız hat için gerekli evraklar
İster online isterseniz de mağazalar aracılığı ile yeni faturasız hat başvurusu yaptığınızda, hattın adınıza tanımlanabilmesi için bazı evraklara sahip olmanız gerekir. Bu belgelerden en önemlisi TC kimlik kartı, ehliyet ya da pasaport gibi kimliğinizi ispat eden kimlik belgenizdir. Bunun dışında son 2 aya ait herhangi bir adres gösterir belgenin de (fatura ya da ikametgah belgesi gibi) başvuru sırasında hazır bulundurulması gerekir. Bu belgeleri hazırladıktan sonra operatörünüzün mağazalarına giderek faturasız hat başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru sırasında operatörünüzün size sağladığı hat sözleşmesini de imzalayarak başvurunuzu tamamlamış olursunuz. Online başvurularda ise bu belgeler hattınızın size teslim edileceği zaman gelen müşteri temsilcileri tarafından sizden istenir ve sözleşme de bu esanda size sunulur.
Faturasız paket TL yükleme nasıl yapılır?
Faturasız hattınıza TL bakiye yüklemesi ya da kolay paket satın almak için Vodafone Yanımda uygulamasını kullanabilir, vodafone.com.tr web sitesini ziyaret edebilir ya da Vodafone mağazalarına giderek bakiye yükleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kontörlü hat dönemindeki gibi bakiye yüklemek için kullanılan Cep Lira Kartı satın aldıysanız da kart üzerindeki numarayı SMS ile 7000’e göndererek ya da 7000’i arayarak kart üzerindeki numara ve şifreyi girerek bakiye yüklemesini gerçekleştirebilirsiniz. Vodafone mağazalarına geldiğinizde ise cep telefonu numaranızı ve yüklemek istediğiniz bakiye tutarını müşteri temsilcilerine söyleyerek yükleme işlemini gerçekleştirmelerini talep edebilirsiniz. Online kanallar aracılığı ile de kredi kartınızla güvenli şekilde TL bakiye yükleyebilirsiniz.
Türkiye ziyaretleriniz için Faturasız Türkiye SIM Kartı
Memlekette olmanın keyfini Vodafone’un ister 1 ay ister 3 ay geçerli, bol GB’lı faturasız paketleriyle çıkarın. Yeni hattınızı Türkiye’ye gelişte sınır kapısındaki veya havaalanlarındaki en yakın Vodafone bayilerinden ve mağazalarından SIM kartınızı veya eSIM’inizi satın alabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve farklı seçenekler için Türkiye SIM Kartı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.