Usein Kysyttyä
Täältä löydät vastauksia kysymyksiin, jotka useimmin askarruttavat asiakkaitamme. Painetun lehden jakelumuutokset sekä Uudenmaan häiriötilanteiden tarkistukset hoidat jonottamatta ja edullisimmin verkossa juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Jos tarvitset henkilökohtaista apua, autamme mielellämme puhelimitse. Yhteystiedoista löydät tarvittavat puhelinnumerot ja palveluajat.
- Lehden tilaukseen liittyvät kysymykset
- Tilauksen tekeminen
- Asiakaspalvelusivun käyttäminen
- Muutokset tilauksiin ja omiin tietoihin
- Asiakasedut
- Laskutus ja maksaminen
- Kuukausiliite
- Muut asiat
- Helsingin Sanomien verkkopalveluun liittyvät kysymykset
- Yleistä Helsingin Sanomien verkkopalvelusta
- Ostaminen ja palvelujen sisällöt
- Rekisteröityminen ja verkkopalvelujen tunnukset
- Mikä on Sanoma-tili
- Verkkopalvelun lisälukuoikeudet
- Muut verkkopalveluun liittyvät kysymykset
- Helsingin Sanomien sovelluksiin liittyvät kysymykset
- Helsingin Sanomien sovelluksen sisältö tabletissa
- Helsingin Sanomien sovelluksen toiminta
- HS Kirjastoon liittyvät kysymykset
- Sovelluksen lataaminen sovelluskaupasta
Lehden tilaukseen liittyvät kysymykset
Tilauksen tekeminen
Mikä on edullisin tapa tilata Helsingin Sanomat?
Jatkuva tilaus on edullisin tapa tilata Helsingin Sanomat. Tilaushinta määräytyy tilauspituuden, -muodon ja laskutusjakson mukaan. Jatkuvassa tilauksessa pidempi laskutusjakso on aina edullisempi. Mitä pidempi maksuväli, sitä edullisempi on yksittäisen painetun lehden hinta. Voit pidentää laskutuksesi maksuväliä kirjautumalla Omat tiedot -sivulle.
Miksi tilaisin jatkuvan tilauksen?
Jatkuva tilaus on usein edullisempi kuin määräaikainen tilaus. Jatkuva tilaus on myös joustavampi: voit tehdä osoitteenmuutoksen ja keskeytyksen jopa 3 päiväksi, määräaikaisessa tilauksessa minimipituus on viikko.
Jatkuvan tilauksen tilapäiset jakelunkeskeytykset siirtävät seuraavan laskutusjaksosi alkua eteenpäin keskeytysajalla, josta vähennetään seitsemän (7) kalenteripäivän omavastuuaika. Määräaikaisten tilausten tilapäisiä jakelunkeskeytyksiä ei hyvitetä. HS Verkko ja HS Verkko Plus -palveluissa jatkuva tilaus on ainoa tilausmuoto.
Voiko Hesarin tilata vain viikonlopuksi?
Kyllä. Helsingin Sanomat tarjoaa tilaajilleen useita tilausmuotoja, joista jokainen voi valita itselleen sopivimman. Tutustu eri tilausmuotoihin ja hintoihin tilaussivulla
Onko mahdollista saada lehti ilman mainoksia tai liitteitä?
Mainokset ovat osa lehden sisältöä, eikä lehteä voi tilata ilman mainoksia tai liitteitä. Monet tilaajat arvostavat mainosten tuomaa ajankohtaista tietoa oikeasta hintatasosta, mitä uutuuksia on markkinoille tullut sekä missä yhtiössä on parhaat vapaat työpaikat.
Voiko lehden tilata ulkomaille?
Helsingin Sanomat voi myös tilata ulkomaille. Jakelu tapahtuu useimmin postien välityksellä ja yleensä 2-5 päivän viiveellä. Jos tilaukseesi kuuluu myös HS Verkko Plus, voit lukea päivän lehden Helsingin Sanomien verkkopalvelussa myös ulkomailla. Päivän lehti on luettavissa Suomen aikaa aamusta joko html-versiona tai näköislehtenä.
En ole Helsingin Sanomien tilaaja. Voinko silti antaa tilauksen lahjaksi?
Helsingin Sanomien tilaus on loistava lahja, olitpa itse tilaaja tai et. Tilaajillemme tarjoamme lahjatilauksen asiakasetuhintaan, mutta kaikki pääsevät tekemään lahjatilauksen helposti Tilaus-osiosta.
Asiakaspalvelusivun käyttäminen
Mihin antamiani tietoja käytetään?
Helsingin Sanomat käyttää tilaajiensa tietoja asiakaspalvelussaan ja erilaisista asiakaseduista tiedottaessaan. Voit lukea tietojesi käytöstä tarkemmin rekisteriselosteesta
Muutokset tilauksiin ja omiin tietoihin
Miten muutan määräaikaistilauksen jatkuvaksi?
Voit tehdä haluamiasi muutoksia tilaukseesi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Olen aloittanut opiskelut ja haluan muuttaa tilaukseni opiskelijatilaukseksi. Kuinka minun pitäisi toimia?
Jos olet täysipäiväinen opiskelija, jonka taloudessa ei asu työssäkäyviä henkilöitä, voit muuttaa tilauksesi opiskelijatilaukseksi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Tilausta tehdessäsi sinun on annettava opiskelijanumerosi tai syntymäaikasi ja oppilaitoksesi nimi.
Helsingin Sanomien verkkopalvelusta ei anneta erillistä opiskelija-alennusta.
Miten muutan sunnuntaitilauksen jokapäiväiseksi tilaukseksi?
Voit tehdä haluamiasi muutoksia tilaukseesi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Kuinka nopeasti tilaukseen tehdyt muutokset (esim. osoitteenmuutos ja keskeytys) tulevat voimaan?
Tilaukseen tehdyt muutokset astuvat voimaan viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa.
Voiko lehden tilapäisesti keskeyttää tai kääntää toiseen osoitteeseen?
Voit halutessasi tehdä tilaukseesi tilapäisen jakelunkeskeytyksen tai tilapäisen osoitteenmuutoksen.
Miksi tilaukseeni tekemä muutos astuu voimaan vasta pitkän ajan kuluttua?
Verkossa tehdyt tilauksen muotoa tai laskutusjaksoa koskevat muutokset astuvat voimaan vasta seuraavan laskutuskauden alkaessa. Jos haluat muutoksen astuvan voimaan heti, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
Miten lisään verkon lisälukuoikeuksia lehden ja verkkopalvelun jatkuvaan tilaukseeni?
Lisätietoja verkon lisälukuoikeuksista saat täältä
Miten peruutan tilaukseni?
Jos haluat irtisanoa tilauksesi, ota yhteyttä puhelimitse Helsingin Sanomien asiakaspalveluun. Henkilökohtaisella palvelulla huolehdimme, että laskutus- sekä mahdolliset hyvitystoimenpiteet hoituvat sujuvasti. Haluamme myös kuulla palautteesi, jotta voimme kehittää jatkossa toimintaamme.
Tilaaja voi irtisanoa jatkuvan tilauksen ilmoittamalla siitä HS:n asiakaspalveluun vähintään yhtä viikkoa ennen laskutusjakson päättymistä. Muutos astuu tällöin voimaan uuden laskutusjakson alkaessa.
Kesken tilausjakson tehty jatkuvan tilauksen irtisanominen astuu voimaan 3 päivän kuluessa tilaajan tekemästä ilmoituksesta. Kesken tilausjakson irtisanotusta tilauksesta veloitetaan muutoskulu 5 € sekä normaalihinnaston mukainen tilausmaksu siltä ajalta, jonka tilaaja on ehtinyt saada lehteä. Mahdolliset tilauksen kampanjaedut eivät ole voimassa, mikäli tilaus irtisanotaan kesken laskutusjakson.
Päivittyvätkö osoitetiedot väestörekisterikeskuksesta?
Asiakkaiden osoitetietoja ei päivitetä väestörekisterikeskuksen tietojen perusteella, koska muutostiedot tulevat viiveellä.
Olen Helsingin Sanomien painetun lehden tilaaja. Miten täydennän painetun lehden tilaustani HS Verkko Plus- palvelulla?
Voit täydentää painetun lehden tilaustasi HS Verkko Plus -palvelulla täältä
Asiakasedut
Millaisia asiakasetuja saan Helsingin Sanomien tilaajana?
Kotiin kannettavan Hesarin, Nyt-liitteen, Kuukausiliitteen sekä Kesä- ja Koulutusliitteiden lisäksi tilaajana saat monia rahanarvoisia etuja, jotka löydät helposti Asiakasedut -sivultamme. Lisäksi toistuvasti Suomen parhaaksi valittu asiakaspalvelu hoitaa kaiken tilaukseesi liittyvän sinulle sopivalla tavalla – henkilökohtaisesti, verkossa tai matkapuhelimella
Mitä ovat Etuja tilaajille -tapahtumat?
Kutsumme tilaajiamme erilaisiin Etuja tilaajille -tapahtumiin Helsingin Sanomien sivuilla ja sähköpostilla. Kun näet ilmoituksen, toimi nopeasti, sillä paikkoja on rajallisesti. Lue lisää Etuja tilaajille -tapahtumista
Olen ilmoittautunut Etuja tilaajille -tapahtumaan. Mistä pääsen tulostamaan lipun tai varausvahvistuksen myöhemmin uudelleen?
Jos olet ilmoittautunut Etuja tilaajille -tapahtumaan ja haluat jälkikäteen päästä tulostamaan varausvahvistuksen tai lipun tapahtumaan, pääset tulostukseen kirjautumalla Omat tiedot -sivulle. Sieltä löydät kohdan Ilmoittautumiset, josta pääset tulostamaan varauksen klikkaamalla tapahtuman nimeä. Voit myös mennä alkuperäiseen ilmoittautumisosoitteeseen ja syöttää ilmoittautumiskenttään asiakasnumerosi.
Laskutus ja maksaminen
Voinko maksaa laskuni useammassa erässä?
Helsingin Sanomat tarjoaa tilaajilleen jatkuviin tilauksiin neljä laskutusvälivaihtoehtoa, 3 kk, 4 kk, 6 kk ja 12 kk, joista jokainen voi valita itselleen sopivimman. Mitä pidempi laskutusväli, sen edullisemmaksi päivittäinen lehti tulee tilaajalle. Voit tarkastella tilaustesi laskutusvälejä Omat tiedot -osiosta ja tehdä sitä kautta halutessasi myös muutoksia laskutusväleihin.
Voiko saada tilauslaskun e-laskuna?
Voit vastaanottaa Hesarin tilauslaskut e-laskuna suoraan verkkopankkiisi.
Saat e-laskun käyttöösi tekemällä e-laskusopimuksen verkkopankissasi. Valitse laskuttajaluettelosta Helsingin Sanomat ja laskutusaiheeksi tilauslasku. OP-Pohjolan ja Nordean verkkopankkiasiakkaana syötä viitenumerosi. Muiden pankkien asiakkaat syöttävät HS:n asiakasnumeron. Löydät asiakas- ja viitenumeron tilauslaskustasi tai voit kysyä niitä asiakaspalvelustamme.
Kun olemme vastaanottaneet pankiltasi ilmoituksen sopimuksesta, lähetämme laskut jatkossa suoraan verkkopankkiisi. Sinun tarvitsee vain tarkastaa lasku ja hyväksyä maksu veloitettavaksi tililtäsi.
Lisätietoa e-laskun käyttöönotosta saat omasta pankistasi tai verkosta osoitteesta www.e-lasku.info.
Maksoin laskuni vahingossa kahteen kertaan. Mitä liikamaksulleni tapahtuu?
Voit valita haluatko käyttää liikamaksun seuraavan tilausjakson maksuksi vai haluatko, että raha palautetaan tilillesi. Jos valitset rahanpalautuksen, tarkistathan tilinumerosi ennen yhteydenottoa asiakaspalveluun.
Tein keskeytyksen kaksi viikkoa sitten. Miksi keskeytyshyvitys ei näy uusimmassa laskussa?
Lasku on ehtinyt muodostua ennen keskeytyksen kirjaamista. Keskeytyspäivien määrä näkyy vasta seuraavassa laskussa.
Voinko saada laskuni Netpostiin?
Kyllä. Valitse Netpostin palvelussa kirjeiden lähettäjät -listalta Helsingin Sanomat ja Tallenna. Saat seuraavan tilauslaskun suoraan myös Netpostiisi. Jos haluat jatkossa laskusi vain Netpostiin etkä enää myös paperisena kotiin, valitse Netpostin palvelussa Kirjeiden lähettäjät –sivulla ”Haluaisin kirjeet sähköisinä kaikilta palvelun lähettäjiltä, joilta muuten saisin paperikirjeitä. En siis halua paperisia kirjeitä, jos on mahdollista saada ne pelkästään sähköisinä.” Tallentamalla muutoksen, seuraava tilauslasku lähetetään vain Netpostiin.
Miten voin lopettaa laskujen vastaanottamisen Netpostiin?
Jos et halua vastaanottaa laskujasi Netpostiin, ota yhteyttä Netpostin asiakaspalveluun ja pyydä Palvelun lopettamista.
Mitä tapahtuu, jos laskuni jää maksamatta?
Kuluttaja-asiakas saa maksuhuomautuksen, jonka eräpäivä on heti. Maksuhuomautuksella peritään hinnaston mukainen 5 euron käsittelykulu. Jos maksuhuomautus jää maksamatta, lehden jakelu keskeytetään.
Haluan muuttaa maksuvälini 6 kk:sta 12 kk:een. Miten teen sen?
Voit pidentää laskutuksesi maksuväliä kirjautumalla Omat tiedot –sivulle
En pysty maksamaan laskuani eräpäivänä. Miten voin saada lisää maksuaikaa?
Voit keskustella eräpäivän siirrosta asiakaspalvelumme kanssa.
Voinko maksaa tilaukseni maksukortilla?
Voit valita maksutavaksi toistuvan korttimaksun vain Helsingin Sanomien verkkopalvelussa. Ensimmäinen veloitus tapahtuu ostohetkellä. Seuraavat jaksot veloitetaan kuukausittain. Maksamisen turvallisuuden varmistamiseksi emme tallenna maksukorttitietojasi, vaan ne tallentuvat Sanoman yhteistyökumppanin, PayEx Credit AB:n turvallisiin taustajärjestelmiin. Lue lisää korttitietojen tallentamisesta
Haluan vaihtaa toistuvan korttimaksun paperilaskuun. Miten toimin?
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin sovimme kanssasi muutoksesta.
Haluan poistaa maksukorttititetoni. Miten teen sen?
Voit poistaa maksukorttitietosi kirjautumalla Oma Sanoma –palveluun. Maksukortit – sivulla näet yhteenvetona kaikki käyttämäsi voimassa olevat maksukortit sekä tilaukset, joita kyseisellä kortilla maksat.
Jos kortillasi on aktiivisia tilauksia, saat Poista maksukortti –linkin kautta mahdollisuuden vaihtaa toisen voimassaolevan maksukortin aktiiviselle tilaukselle. Vaihtamalla maksukortin uuteen ennen maksukortin poistoa varmistat tilauksesi jatkumisen. Ellei uutta maksukorttia vaihdeta poistettavan tilalle, päättyy maksukortiton tilaus maksetun tilauskauden loppuun. Mikäli maksukortillasi ei ole aktiivisia tilauksia, pääset heti vahvistamaan kortin poistamisen.
Kun maksukortti on poistettu, siirryt automaattisesti takaisin maksukorttien hallintasivulle. Sivulla ei poiston jälkeen enää näy poistamaasi maksukorttia.
Haluan vaihtaa HS Verkko - tai HS Verkko Plus -palvelun tilaukseksi, joka sisältää kotiin kannetun Hesarin. Voinko maksaa sen luottokortilla?
Toistuvalla korttimaksulla voi maksaa toistaiseksi vain digitaalisia tilauksia. Määräaikaisen painetun lehden ja digitaalisen tilauksen yhdistelmän voit sen sijaan maksaa luottokortilla.
Minulla on digitaalinen tilaus. Voinko vaihtaa tilauksen toistuvalla luottokorttimaksulla tilaukseksi joka sisältää painetun lehden?
Toistuvalla luottokorttimaksulla voi maksaa toistaiseksi vain digitaalisia tilauksia. Jos haluat sisällyttää tilaukseen painetun lehden, maksutapa vaihtuu. Huomaathan, että kuukausiveloituksesi summa muuttuu tuotevaihdon johdosta.
Milloin veloitus/hyvitys näkyy maksukorttilaskullani?
Tilauksen tekohetki määrittää veloitusajankohdan. Veloitus näkyy luottokorttilaskullasi maksimissaan 45 päivän kuluttua veloituksesta.
Voiko HS Verkko Plus -tilauksen maksaa puhelinlaskulla?
Voit tällä hetkellä maksaa jatkuvan HS Verkko Plus –tilauksesi mobiilissa puhelinlaskulla, jos sinulla on Elisan tai Saunalahden liittymä. Jotta voimme tarjota sinulle mahdollisuutta maksaa puhelinlaskulla, meidän tulee tunnistaa puhelinliittymäsi. Se onnistuu vain, kun käytät dataverkkoyhteyttä.
Maksaminen puhelinlaskulla ei onnistu, mikäli sinulla on asiointipalvelujen estoluokka tai käytät yritysliittymää, jossa on palvelunumeroesto.
Käytän verkkopankkia, mutta haluan e-laskun sijasta suoramaksun. Mitä teen?
Ole yhteydessä omaan pankkiisi ja tee pankin kanssa suoramaksusopimus.
Sain valita suoraveloitukseni veloituspäivän. Saanko valita veloituspäivän myös suoramaksussa, e-laskussa tai luottokorttimaksussa?
Eräpäivä määräytyy laskutussyklin mukaan kaikilla maksutavoilla. Asiakas ei voi valita eräpäivää.
En pysty maksamaan tilauslaskuani eräpäivänä ja minulla on maksutapana suoramaksu. Mitä teen?
Voit muuttaa suoramaksun eräpäivää pankissasi. Suoramaksun eräpäivän muutoksesta tulee ilmoittaa pankkiin ja sitten Helsingin Sanomille.
Mitä vaihtoehtoja yritykselläni on välttää paperilaskun 8 euron laskutustapalisä?
Verkkolaskujen vastaanotto tuo yrityksellesi kustannussäästöjä poistaen työvaiheita ja tehostaen ja helpottaen laskujen käsittelyä ja maksamista. Suurimmat hyödyt ovat paperittomuudessa ja laskujen automaattisessa käsittelyssä.
Helsingin Sanomat tarjoaa yrityksille maksutavaksi verkkolaskun ja e-laskun.
Kuukausiliite
Voinko tilata pelkän painetun Kuukausiliitteen?
Kyllä. Voit valita joko pelkän painetun Kuukausiliitteen tai HS Verkko Plus ja painettu Kuukausiliite -tilauksen.
Mitä HS Verkko Plus ja Kuukausiliite -tilaus sisältää?
Saat lukuoikeuden Helsingin Sanomien verkkopalvelun kaikkeen sisältöön ja painetun Kuukausiliitteen kotiin kannettuna.
Voinko ostaa irtonumeron?
Kuukausiliitteen irtonumeroita on myynnissä Lehtipisteen myyntipisteissä. Kuukausiliite myydään yhdessä Helsingin Sanomien numeron kanssa.
Minulla on jo HS Verkko Plus -tilaus, voinko lisätä siihen painetun Kuukausiliitteen?
Kyllä, se on mahdollista. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
Voinko tilata painetun Kuukausiliitteen (tai HS Verkko Plus ja painettu Kuukausiliite) ulkomaille?
Ei, nämä tilausmuodot ovat tilattavissa vain Suomessa.
Milloin tilaus alkaa?
Kuukausiliitteen osalta tilaus alkaa seuraavasta ilmestyvästä numerosta. Numeron tilausaika päättyy 7 päivää ennen ilmestymistä. HS Verkko Plus- tilauksen osalta lukuaika alkaa heti oston jälkeen.
Mitkä ovat käytössä olevat maksutavat?
Voit valita maksutavaksi paperilaskun, e-laskun tai suoramaksun. Ensimmäinen lasku on paperilasku.
Onko mahdollista ostaa vanhoja lehtiä?
Jos tilaukseesi kuuluu HS Verkko Plus -palvelu, on sinulla rajaton lukuoikeus verkkopalvelun arkistoon. Arkistosta löydät kaikki julkaistut uutisartikkelit tekstimuodossa vuodesta 1990. Tietokoneella löydät päivän lehden lisäksi Helsingin Sanomat, Nytin ja Kuukausiliitteen näköislehtinä vuodesta 2013.
Mikäli sinulle tulee jo painettu lehti, voit täydentää tilaustasi HS Verkko Plus -palvelulla asiakasetuhintaan täältä.
Lehtiä ei ole mahdollista ostaa yksittäin Helsingin Sanomien verkkopalvelusta. Eri kaupunkien kirjastot sekä Eduskunnan ja yliopistojen kirjastot tarjoavat vanhoja lehtiä luettavaksi.
Kuinka paljon soittaminen asiakaspalveluun maksaa?
Puhelujen hinnat ja yhteystiedot ja puhelujen hinnat löydät täältä.
Helsingin Sanomien verkkopalveluun liittyvät kysymykset
Yleistä Helsingin Sanomien verkkopalvelusta
Mikä on Helsingin Sanomien verkkopalvelu?
Helsingin Sanomien verkkopalvelusta löydät Hesarin koko laadukkaan ja monipuolisen sisällön helposti yhtenä kokonaisuutena. Koko sisältö on käytettävissä tietokoneella, uusimmissa älypuhelimissa ja tabletissa omilla käyttäjätunnuksillasi.
Mitä tarkoittaa avoin maksumuuri?
Helsingin Sanomien verkkopalvelussa on käyttöön perustuva tilausmalli. Voit lukea selaimellasi maksutta viisi artikkelia seitsemän päivän aikana. Laskuri nollautuu aina sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.
Pääset myös jakamaan ja lukemaan artikkeleita sosiaalisen median (Facebook, Twitter, Google+) kautta.
Helsingin Sanomien verkkopalvelun uutisartikkeleiden ja videoiden avaaminen sekä kerryttää laskuria. Voit kommentoida jo kerran avaamaasi artikkelia useita kertoja ilman, että se kerryttää laskuria uudelleen.
Mitä selaimia HS tukee?
Tuemme seuraavia selaimia ja käyttöjärjestelmiä (tietokone):
• Windows 7: IE11 (ja uudemmat), uusin Firefox, Chrome ja Safari (ja yksi sitä aikaisempi selainversio)
• Windows 8: IE11 (ja uudemmat), uusin Firefox, Chrome ja Safari (ja yksi sitä aikaisempi selainversio)
• Windows 10: IE 11, Edge (ja uudemmat)
MAC OS X 10.8 ja sitä uudemmat: uusin Safari, Firefox Chrome (ja yksi sitä aikaisempi selainversio)
Vanhemmilla selaimilla (esim. IE 9 ja 10), sivuja on mahdollista lukea, mutta koska emme tue kyseisiä selaimia, emme voi taata täyttä yhteensopivuutta.
Tablet-laitteet
• iPad 2 ja sitä uudemmat (iOS 7 ja uudemmat)
• Android: yleisimmät Android-laitteet, joissa on käyttöjärjestelmänä Android 4.1 ja uudempi.
• Windows 8.x
Mobiililaitteet
• iPhone (iOS 7 ja uudemmat)
• WP8
• Android 4.1 ja uudemmat
Voinko lukea Helsingin Sanomien verkkopalvelua maksutta?
Hesarin verkkopalvelun maksutta tarjottava artikkelimäärä on tietokoneella viisi artikkelia viikossa. Pääset myös silmäilemään Helsingin Sanomien etusivua, uutisten ja osastojen etusivuja. Artikkelin auki klikkaaminen kerryttää laskuria.
Uutiskirjeen kautta pääset lukemaan uutisia, vaikka laskuri olisikin täynnä. Pääset myös jakamaan ja lukemaan artikkeleita sosiaalisen median (Facebook, Twitter, Google+) kautta.
Mihin Helsingin Sanomien verkkopalvelun artikkeleiden käyttörajan tarkistus perustuu?
Verkkopalvelun käyttörajalaskuri perustuu evästeisiin ja selaimen paikalliseen tietovarastoon.
Laskuri on selainkohtainen, eikä henkilötietoja yhdisty laskurin tietoihin.
Mitä verkkopalveluun sisältyvä Päivän lehti sisältää?
Päivän lehti sisältää selaimella painetun Helsingin Sanomien sisällön html-muodossa, näköislehtenä sekä arkiston:
- Helsingin Sanomat, Kuukausiliite ja Nyt näköislehtinä ovat samannäköisiä kuin painettu lehti niin uutis- kuin mainossisällöltäänkin. Löydät uutisten, kuvien ja graafien lisäksi radio- ja tv-ohjelmat sekä kaikki sarjakuvat. Nyt ja Kuukausiliite julkaistaan vain näköislehtinä.
- Helsingin Sanomien Päivän lehden html-muotoisista artikkeleista puuttuvat Talouden Raha-sivu, Vapaa-ajan sivut, sarjakuvat, radio- ja televisio-ohjelmat sekä lehden ilmoitukset.
- Arkisto sisältää Helsingin Sanomien uutisartikkelit vuodesta 1990. Voit hakea arkiston kirjoituksia maksutta, artikkelin avaaminen vaatii HS Verkko Plus -lukuoikeuden. Arkistosta löytyvät myös kuvat ja grafiikka 15.5.2012 lähtien. Arkisto ei sisällä Nyt-liitteen eikä Kuukausiliitteen kirjoituksia.
HS Verkko Plus -palvelulla saat rajattoman lukuoikeuden koko Helsingin Sanomien verkkopalveluun kaikilla päätelaitteilla.
HS Verkko -palvelulla pääset lukemaan verkkopalvelun artikkeleiden lisäksi Päivän lehden html-versiota. Arkisto, näköislehdet ja sovellukset eivät kuulu HS Verkko -palveluun.
Milloin Päivän lehti julkaistaan?
Päivän lehti julkaistaan lehden ilmestymispäivinä klo 5 verkkopalvelussa ja sovelluksissa.
Miksi Päivän lehti ei toimi selaimellani?
Päivän lehti toimii kaikissa mobiilipäätelaitteissa, joiden selain tukee Javascriptiä.
Jos olet laittanut selaimellesi Javascript-eston, tulee esto ottaa pois päältä
Minkä takia en löytänyt etsimääni artikkelia verkkopalvelun hausta?
Verkkopalvelussa tehty haku löytää artikkelit, jotka on julkaistu HS.fi:ssä syyskuun 2011 alun jälkeen,
sitä vanhemmat artikkelit löytyvät hakukoneiden, esimerkiksi Googlen, avulla.
Helsingin Sanomien paperilehdessä julkaistu toimituksellinen tekstimateriaali vuoteen 1990 asti löytyy
tekstiarkistosta, jonka selailu ja haut ovat maksuttomia. Artikkeleiden lukeminen on
maksullista. Haku ei osaa hakusanojen yhdistelyä (AND, OR, NOT, +, -) tai lausehakuja ("etunimi sukunimi").
Ostaminen ja palvelujen sisällöt
Minulle tulee Helsingin Sanomat kotiin kannettuna. Kuuluuko tilaukseeni tällöin myös verkkopalvelun lukuoikeus?
Verkkopalvelun lukuoikeus ei automaattisesti kuulu kotiin kannetun lehden tilaukseen.
Voit täydentää tilaustasi HS Verkko Plus –palvelulla.
Hinta riippuu lehden tilausmuodosta: 7 pv lehden tilaus 4 €/kk, pe-su tai la-su -tilaus 5 €/kk ja su-tilaus 8 €/kk.
Miten voin tarkistaa kuuluuko tilaukseeni jo Helsingin Sanomien verkkopalvelu?
Voit tarkistaa kuuluuko tilaukseesi Helsingin Sanomien verkkopalvelu:
- Kirjautumalla sisään Omat tilaukset -sivulle
- Laskulta
- Asiakaspalvelusta
Sisältääkö HS Verkko Plus -palvelu Päivän lehden?
Kyllä. HS Verkko Plus- tilaus sisältää Päivän lehden ja koko verkkopalvelun sisällön kaikissa kanavissa.
Voinko tilata HS Verkko Plus -palvelun ulkomaille?
Voit tilata HS Verkko Plus -palvelun myös ulkomaille. Palvelu on mahdollista maksaa myös luottokortilla. Tee tilaus
Jos sinulle tulee painettu Hesari, voit lukea Helsingin Sanomien verkkopalvelua ulkomailla täydentämällä kotiin kannetun lehden tilaustasi HS Verkko Plus -palvelulla asiakasetuhintaan alk. 4 €/kk. Lue lisää
Saako HS Verkko Plus- palveluista opiskelija-alennusta?
Opiskelilja-alennusta (-50%) voi saada vain Helsingin Sanomat ja Verkko Plus -tilauksesta, ei pelkästä HS Verkko Plus -palvelusta. Lue lisää opiskelijatilauksesta
Mitkä maksutavat ovat käytössä Helsingin Sanomien verkkopalvelussa?
Helsingin Sanomien verkkopalvelussa maksutapoina ovat lasku ja luottokortti.
Lue lisää laskutukseen liittyvistä kysymyksistä
Voinko ostaa HS Verkko Plus -lukuoikeutta määräaikaisena?
HS Verkko Plus -palvelun tilausmuoto on jatkuva tilaus. Myöskään päivän lukuoikeutta ei erikseen myydä.
Rekisteröityminen ja verkkopalvelun tunnukset
Miten saan käyttäjätunnukset Helsingin Sanomien verkkopalveluun?
Pääset luomaan käyttäjätunnuksesi Helsigin Sanomien verkkopalveluun osoitteessa www.hs.fi Valitse oikeasta yläkulmasta "Kirjaudu sisään" --> "Rekisteröidy". Antamasi sähköpostiosoite toimii jatkossa käyttäjätunnuksenasi.
Rekisteröitymisen jälkeen sinun pitää vahvistaa käyttäjätunnuksesi. Lähetämme sinulle sähköpostiisi viestin, joka sisältää aktivointilinkin, jolla saat vahvistettua tunnuksesi. Käyttäjätunnuksesi ja salasanasi toimivat aktivoinnin jälkeen.
En pääse kirjautumaan palveluun. Mitä teen?
Sanoma-tilin myötä olemme tiukentaneet salasanakäytäntöjämme. Vaihda salasanasi tästä.
Olen unohtanut käyttäjätunnukseni. Miten toimin?
Rekisteröimäsi sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksenasi. Mikäli olet unohtanut sähköpostiosoitteesi, ota yhteyttä asiakaspalveluun.
Olen unohtanut salasanani. Miten toimin?
Voit muuttaa salasanasi Unohditko salasanasi -toiminnon kautta. Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jonka kautta voit vaihtaa salasanasi.
Tilaukseeni kuuluu Helsingin Sanomien verkkopalvelu. Pitääkö minun kirjautua sisään tunnuksillani joka kerta, kun käytän palvelua?
Kirjautuessasi sisään verkkopalveluun omalta koneeltasi voit käyttää "Muista sisäänkirjautuminen" -valintaa, jolloin verkkopalvelu muistaa kirjautumisesi.
Käyttäjätunnuksena toimiva sähköpostiosoitteeni muuttuu, miten muutan käyttäjätunnukseni?
Pystyt muuttamaan sähköpostiosoitteesi täällä.
Jos et muista salasanaasi tai sinulla on ongelmia käyttäjätunnuksen vaihtamisessa:
ota yhteyttä asiakaspalveluumme
Yrittäessäni rekisteröityä sain ilmoituksen, että sähköpostiosoite on jo käytössä. Mitä tämä tarkoittaa?
Olet jo aiemmin luonut käyttäjätunnuksen (=sähköpostiosoitteesi) Helsingin Sanomien verkkopalveluun. Sama käyttäjätunnus toimii koko palvelussa.
Mikäli olet unohtanut salasanasi, voit muuttaa sen Unohditko salasanasi -toiminnon kautta. Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jonka kautta voit vaihtaa salasanasi.
Annoin HS Verkko / HS Verkko Plus-tilauksen yhteydessä virheellisen sähköpostiosoitteen. Mitä teen?
Pystyt muuttamaan virheellisen sähköpostiosoitteesi täällä :
Jos et muista salasanaasi tai sinulla on ongelmia käyttäjätunnuksen vaihtamisessa:
ota yhteyttä asiakaspalveluumme
Olen rekisteröitynyt Helsingin Sanomien verkkopalveluun ja hävitin tunnusteni aktivointilinkin sisältävän sähköpostin. Miten toimin?
Saat sähköpostin uudelleen itsellesi seuraavasti: yritä kirjautua Helsingin Sanomien verkkopalveluun vahvistamattomilla tunnuksillasi. Palvelu kehottaa sinua vahvistamaan tunnuksesi. Voit tilata tunnusten aktivointisähköpostin itsellesi.
Olen rekisteröitynyt Helsingin Sanomien verkkopalveluun, mutta minulla ei ole lukuoikeutta. Säilyvätkö rekisteröityneen käyttäjän toiminnallisuudet ennallaan?
Rekisteröitynyt käyttäjä voi edelleen tallentaa artikkeleita, laittaa aiheita seurantaan, kommentoida uutisia sekä muokata etu- ja uutissivua.
Mikä on Sanoma -tili?
Helsingin Sanomien verkkopalvelun käyttäjätunnuksesi on Sanoma-tili -käyttäjätunnus, ja voit käyttää sillä myös muita Sanoman digitaalisia tuotteita ja palveluita.
En pääse kirjautumaan Sanoma-tilin palveluihin. Mitä teen?
Sanoma-tilin myötä olemme tiukentaneet salasanakäytäntöjämme. Voit vaihtaa salasanasi mm. unohditko salasanasi- toiminnon kautta.
Verkkopalvelun lisälukuoikeudet
Mikä on Helsingin Sanomien verkkopalvelun lisälukuoikeus?
Lisälukuoikeudet ovat Helsingin Sanomien lehden + verkkopalvelun jatkuvan tilaajan etu. Ne koskevat vain Helsingin Sanomien sisältöä. Lisälukuoikeuksia ei voi lisätä pelkkiin verkkotilauksiin, määräaikaisiin eikä yritys- ja opiskelijatilauksiin. Lukuoikeus on voimassa kaikilla päätelaitteilla.
Mitä hyötyä verkon lisälukuoikeuksista perheelle on?
Käyttäjätunnukset ovat tilaajakohtaisia. Niinpä oma, henkilökohtainen käyttäjätunnuksesi on sidoksissa esimerkiksi nimimerkkiin, jota käytät verkkokeskusteluissa. Myös leikekirja on tunnuskohtainen. Aiheiden seurannan voi räätälöidä omille tunnuksilleen haluamakseen. Aiheseuranta toimii selaimella sekä puhelinsovelluksilla.
Kuinka monta lisälukuoikeutta tilaukseen voi liittää?
Oman tunnuksen lisäksi tilaukseen voi liittää 4 lisälukuoikeutta (eli yhteen tilaukseen voi kuulua yhteensä 5 tunnusta).
Kuka voi lisätä lukuoikeuksia?
Verkon lisälukuoikeuksia voi lisätä tai poistaa vain päätilaaja (tilauksen maksaja). Päätilaaja on myös ainoa, joka voi nähdä, keille kaikille on lisälukuoikeuksia antanut.
Kuinka kauan lisälukuoikeudet ovat voimassa?
Annettu lisälukuoikeus on voimassa yhtä kauan kuin päätilauskin. Kun tilaus päättyy, myös lisälukuoikeudet päättyvät.
Muut verkkopalveluun liittyvät kysymykset
Haluan hankkia usealle käyttäjälle yrityksessäni / yhteisössä / koulussa lukuoikeudet Helsingin Sanomien verkkopalveluun. Miten saan oikeudet käyttöön?
Verkon lisälukuoikeuksia voi lisätä tai poistaa vain päätilaaja (tilauksen maksaja). Päätilaaja on myös ainoa, joka voi nähdä, keille kaikille on lisälukuoikeuksia antanut.
Miten kirjaudun verkkopalveluun yrityskäyttäjänä?
Palveluun kirjautuminen tapahtuu osoitteessa HS.fi/paivanlehti
Olen Helsingin Sanomien verkkopalvelun tilaaja. Näkyvätkö samat mainokset, kun olen kirjautuneena sisään palveluun?
Näkymissä voi olla joitakin eroja riippuen siitä, oletko kirjautuneena sisään palveluun vai et. Samaan tapaan kuin printtilehdessäkin myös verkossa mainonta on osa Hesarin sisältöä. Verkossa näkyviä mainoksia arvioidaan jatkuvasti.
Artikkelien kommentointiin liittyvät kysymykset
Helsingin Sanomien sovelluksiin liittyvät kysymykset
Helsingin Sanomien sovelluksen sisältö tabletissa
Haluan lukea Helsingin Sanomia sovelluksellani, miten toimin?
Helsingin Sanomia on mahdollista lukea tablet -sovelluksella kahdella tavalla:
1. Erikseen tabletille optimoitunaja taitettuna. (iPad, Windows 8 ja Android 4.x)
Tabletille optimoitu lehti sisältää painetun Helsingin Sanomien toimituksellisen sisällön. Siitä puuttuvat sääsivu, rahasivun taulukot sekä radio- ja tv-ohjelma sekä lehden ilmoitukset.
2. Voit lukea lehtiä myös näköislehtinä. Helsingin Sanomien lisäksi Kuukausiliite ja Nyt sekä ilmoitusliitteet ovat luettavissa näköislehtinä. Ne löydät avausnäkymästä. Kampanjanomaisesti voi olla myös muuta lisälukemista.
Näköislehdet ovat luettavissa iPadilla takautuvasti 2013 alkaen. Hesarin näköislehti sisältää koko painetun lehden sisällön niin uutis- kuin mainossisällöltäänkin.
Televisio-ohjelmatiedot löytyvät Helsingin Sanomien näköislehdestä.
Helsingin Sanomien tilaajana voit lukea iPadille taitettuja Hesareita joulukuusta 2010 lähtien, eli siitä alkaen, kun Helsingin Sanomien iPad-sovellus julkaistiin.
Sovelluksella on myös uutisvideoita sekä reaaliaikainen sääpalvelu.
Helsingin Sanomien sovelluksilla on mahdollista lukea Helsingin Sanomien iltapainosta, HS Iltaa. Sitä käytetään samalla sovelluksella kuin HS:n aamupainosta ja näköislehteä.
iPad ja Android-tabletit: Jos tilaukseesi kuuluu HS Verkko Plus, voit lukea tableteilla myös HS Kirjaston viikon kirjaa. Koko kirjasto on erikseen ostettava tuote.
Mitä sisältöjä Helsingin Sanomien tablet-sovelluksessa on?
Helsingin Sanomia on mahdollista lukea tablet -sovelluksella kahdella tavalla:
1. Erikseen tabletille optimoitunaja taitettuna. (iPad, Windows 8 ja Android 4.x)
Tabletille optimoitu lehti sisältää painetun Helsingin Sanomien toimituksellisen sisällön. Siitä puuttuvat sääsivu, rahasivun taulukot sekä radio- ja tv-ohjelma sekä lehden ilmoitukset.
2. iPadilla ja Androidilla voit lukea lehtiä myös näköislehtinä. Helsingin Sanomien lisäksi Kuukausiliite ja Nyt sekä ilmoitusliitteet ovat luettavissa näköislehtinä. Ne löydät avausnäkymästä. Kampanjanomaisesti voi olla myös muuta lisälukemista.
Näköislehdet ovat luettavissa iPadilla takautuvasti 2013 alkaen. Hesarin näköislehti sisältää koko painetun lehden sisällön niin uutis- kuin mainossisällöltäänkin.
Televisio-ohjelmatiedot löytyvät Helsingin Sanomien näköislehdestä. Niitä ei ole sovelluksille taitetussa Helsingin Sanomissa.
Helsingin Sanomien tilaajana voit lukea iPadille taitettuja Hesareita joulukuusta 2010 lähtien, eli siitä alkaen, kun Helsingin Sanomien iPad-sovellus julkaistiin.
Sovelluksella on myös uutisvideoita sekä reaaliaikainen sääpalvelu.
Lisäksi iPad- ja Android- sovelluksilla on mahdollista lukea Helsingin Sanomien iltapainosta, HS Iltaa. Sitä käytetään samalla sovelluksella kuin HS:n aamupainosta ja näköislehteä.
iPad ja Android-tabletit: Jos tilaukseesi kuuluu HS Verkko Plus, voit lukea tableteilla myös HS Kirjaston viikon kirjaa. Koko kirjasto on erikseen osatettava tuote.
Pystynkö lukemaan Hesaria näköislehtenä sovelluksilla?
Kyllä voit. HS:n sovelluksen lukeminen vaatii HS Verkko Plussan sisätävän tilauksen. Hesarin näköislehti sisältää koko painetun lehden sisällön niin uutis- kuin mainossisällöltäänkin.
Näköislehdet ovat luettavissa myös takautuvasti 2013 alkaen. Huomaathan, että jos sinulla on iTunes- tilaus, koskee lukuoikeus tilausjaksoasi, eikä siten välttämättä kaikkia iPadilla jo julkaistuja lehtiä. Saat Hesarin näköislehden iPadillesi päivittämällä sovellukseesi uusimman version AppStoressa.
Milloin Hesari julkaistaan sovellukselle aamulla?
Helsingin Sanomat julkaistaan kaikille päätelaitteille klo 5 mennessä.
Mikä on HS Ilta?
HS Ilta on Helsingin Sanomien iltapainos sovelluksella. HS Ilta tarjoaa päivän kiinnostavimmat uutiset, analyysit, puhenaiheet, kuvat ja videot helposti käytettävässä muodossa.
HS Ilta on luettavissa tabletilla (iPad ja Android) ja Android (Android 4.3.x), iPhone (iOS 4.3.x) ja Lumia (WP 4.4.x) -älypuhelimilla.
Tarkistathan, että sinulla on laitteellasi uusin sovellusversio. HS Iltaa käytetään samalla sovelluksella kuin HS:n aamupainosta.
HS Ilta on luettavissa painetun lehden ilmestymispäivinä arkipäivisin kello 16.30 alkaen. Edellispäivän HS Ilta poistuu Androidilta ja iPhonelta ja iPadilta vielä toistaiseksi näkyvistä, kun seuraavan aamun lehti julkaistaan. Lumia- puhelimilla HS Ilta säilyy, kunnes seuraava iltapainos julkaistaan. Toistaiseksi HS Ilta ei arkistoidu sovelluksiin.
Sisältyvätkö Kuukausiliite ja Nyt Hesarin sovellukseen?
Kuukausiliite ja Nyt sisältyvät iPad- ja Android- sovellukseen. Toistaiseksi ne eivät ole Windows-tabletilla. Jos tilaukseesi kuuluu HS Verkko Plus-palvelu, saat lukuoikeuden Kuukausiliitteeseen ja Nytiin sekä Hesariin. Nytin ja Kuukausiliitteen löydät Helsingin Sanomien sovelluksen päänäkymästä. Lukemaan pääset kirjautumalla verkkopalvelun käyttäjätunnuksillasi.
Kuukausiliite ja Nyt ovat luettavissa niistä numeroista lähtien, jotka on julkaistu iPadille.
Voinko jakaa sovelluksen sisältöä sosiaalisessa mediassa?
Kuukausiliite ja Nyt sisältyvät iPad- ja Android- sovellukseen. Toistaiseksi ne eivät ole Windows-tabletin sovelluksissa. Jos tilaukseesi kuuluu HS Verkko Plus-palvelu, saat lukuoikeuden Kuukausiliitteeseen ja Nyt-liitteeseen sekä Hesariin. Nytin ja Kuukausiliitteen löydät Helsingin Sanomien sovelluksen päänäkymästä. Lukemaan pääset kirjautumalla verkkopalvelun käyttäjätunnuksillasi.
Kuukausiliite ja Nyt ovat luettavissa niistä numeroista lähtien, jotka on julkaistu iPadille.
Mikä on Päivän lehden koko sovelluksessa?
Hesarin tableteille taitetun lehden koko kuvineen on noin 30-50MB. Hesarin näköislehden koko iPadilla on 30-100MB riippuen kuvista ja niiden määristä.
Puhelimella Hesarin sovelluksen koko on noin 10 MB. Päivän lehden koko on noin 3-5MB riippuen lehden sivujen ja kuvien määrästä.
Eroaako Applen iTunesin kautta tehty tilaus Hesarin kautta tehdystä HS Verkko Plus -tilauksesta?
Kyllä. Kun ostat lukuoikeutta Helsingin Sanomien kautta HS Verkko Plus- palveluun, saat lukuoikeuden kaikkiin iPadin arkistossa oleviin lehtiin. Samalla saat lukuoikeuden verkkopalveluun kaikilla päätelaitteilla. iTunes- ostona saat lukuoikeuden iPadille vain tilausjakson lehtiin. Tilaa HS Verkkopalvelu.
Haluan tilata HS Verkko Plus- palvelun. Miten voin perua iTunes- tilauksen?
Voit perua Applen iTunes-tilauksen seuraavasti:
In App Purchase on jatkuva tilaus Applen tilausehtojen mukaisesti. Tilaus uusiutuu automaattisesti kuukaudeksi kerrallaan, ellei sitä peruta viimeistään 24 tuntia ennen uuden laskutusjakson alkua. Tilauksia hallitaan Asetukset -> App Store -> Apple ID – Subscriptions -> Manage- valikossa.
Mitä mainontaa Helsingin Sanomien tablettisovelluksessa on?
iPadille taitetussa Hesarissa sekä myös näköislehdessä on mukana myös tabletille erikseen tehtyä mainontaa. Toisin sanoen iPad-versiosta tutut richmedia-mainokset näkyvät myös näköislehden sisällä. Windows-tabletille erikseen tabletille optimoitu mainonta on tulossa.
Helsingin Sanomien sovelluksen toiminta
Miksi lehti ei avaudu aina sovelluksen etusivulta?
Sovellus muistaa mille sivulle edellisellä lukukerralla on jääty. Tämän on ajateltu helpottavan lukemisen jatkamista. Mikäli edellisestä lukukerrasta on kuitenkin yli tunti, avautuu sovellus päänäkymästä.
Miten lataan Hesarin laitteelleni?
Lataa Hesari napauttamalla lehden kuvaa sovelluksen päänäkymässä. Kun lehti on latautunut, aloita lukeminen kantta koskettamalla.
Mikäli päänäkymään ei ilmesty tuoreinta lehteä, varmista, että laite on yhteydessä internetiin. Esim. iPadilla sulje tarvittaessa sovellus moniajosta: Poistu sovelluksesta -> Klikkaa kaksi kertaa laitteen alareunassa olevaa koti-näppäintä. -> näytöllä näytetään taustalla auki (moniajossa) olevat sovellukset. Sulje moniajosta pyyhkäisemällä kuvaa ylöspäin -> Avaa HS:n sovellus uudestaan normaaliin tapaan.
Miten luen haluamaani lehteä (Hesari, Nyt, Kuukausiliite) sovelluksessa?
Lataa lehti painamalla sovelluksen päänäkymässä lehden kuvaketta tai päivämäärälinkkiä.Lehti alkaa latautua.
Näköislehdet ovat luettavissa iPad- ja Android- sovelluksilla. iPadilla ja Androidilla näköislehdille ovat omat lehden kuvakkeensa. Windows-laitteella pääset lukemaan näköislehtiä selaimen kautta, jos sinulla on voimassa oleva HS Verkko Plus -tilaus.
Uutiset näytetään toimituksen valitsemassa tärkeysjärjestyksessä.
Lehteä selataan sovelluksessa pyyhkäisemällä näyttöä. Helsingin Sanomia voit lukea joko artikkeli kerrallaan tai osasto kerrallaan selailemalla osaston etusivuja. Osastovalikko löytyy sovelluksen yläosasta. Artikkeli avataan sitä napauttamalla. Kuvat voi avata erikseen omaan ikkunaansa. Mikäli artikkelissa on useita kuvia tai grafiikkaa, voi niitä selata erikseen.
Mitkä päätelaitteen tukevat Helsingin Sanomien sovellusta?
Helsingin Sanomien sovellus on saatavilla seuraaville päätelaitteille: iPad (tuemme iPad 2 sukupolven ja sitä uudempia laitteita), iPhone, Android - sovellukset ja Lumia-puhelimet. (Tuemme Windows 8.x -tabletteja ja puhelimia.) Android-sovellus toimii yleisimmillä laitteilla, joissa on käyttöjärjestelmänä: Android 4.0 tai uudempi. Sovellukset ladataan ja päivitetään joko AppStoresta (iPad ja iPhone), Marketplacesta (Windows-laitteet) ja Google Playsta (Android-laitteet).
Miten luen Nytin ja Kuukausiliitteen näköislehtiä iPad-sovelluksessa?
Lataa lehti napauttamalla lehden kuvaketta sovelluksen päänäkymässä. Kun lehti on latautunut, pääset siihen kantta koskettamalla.
Selaa lehteä pyyhkäisemällä ruutua oikealle. Voit suurentaa sivua kaksoisnapauttämällä sivua.
Lehden sisällysluetteloon pääset nipistämällä sivua pienemmäksi. Sovelluksen päänäkymään pääset sisällysluettelonäkymän vasemman yläkulman Sulje-napista.
Miten voin lukea vanhoja lehtiä iPadilla?
Sovelluksen päänäkymän vasemmassa yläkulmassa on Arkisto-painike. Sen alta löytyvät Hesarin (Päivän lehti), Kuukausiliitteen, Nytin ja ilmoitusliitteiden arkistot. Jos tilaukseesi kuuluu HS Verkko Plus -palvelu, on sinulla lukuoikeus koko sisältöön. iTunes-tilauksessa sinulla on pääsy vain tilausjakson lehtiin. Muissa sovelluksissa ei toistaiseksi vastaavaa vanhojen lehtien arkistoa ole.
Voinko tallentaa Hesarin sovelluksessa artikkeleita / onko sovelluksessa kirjanmerkkitoimintoa?
Kirjanmerkkitoimintoa ei sovelluksessa ole. Kirjanmerkkitoiminto ”Leikekirja” on verkkopalvelussamme selaimella.
Saako fontin kokoa muutettua sovelluksissa?
Fontin muuttaminen vaihtelee jonkin verran laitekohtaisesti. Voit muuttaa fontin kokoa laitteesi asetusten kautta.
Esim. iPhonella fontin kokoa saa muutettua, kun olet avannut sovelluksellasi artikkelin. Fontin pääset vaihtamaan sivun ylälaidan A-kirjaimista.
iOS-laittessa näköislehden lukemista helpottaa mahdollisuus muuttaa zoomaustasoa esim. iPadilla valitse --> Asetukset --> HS-kuvake -->Näköislehden suurentaminen: Zoomaus
Mobiilisaitilla (m.hs.fi) esim. iPhone-käyttäjä voi päivittää (Uudemmat käyttöjärjestelmät): voit muuttaa fonttia artikkelikohtaisesti käyttämällä Applen tarjoamaa Lukija-ominaisuutta (nappula ilmestyy sivun urlin päälle).
Voinko poistaa vanhoja, jo lataamiani lehtiä / kirjoja sovelluksen arkistosta?
Voit poistaa vanhoja lehtiä joko yksitellen menemällä sovelluksen arkistoon --> paina pitkään lehden kantta --> poista lataus.
On myös mahdollista valita "Siivoa lehdet"- toiminto laitteen asetuksista. Esim iPadilla --> valitse HS kuvake --> Paina Siivoa lehdet -painiketta. Yli viikon vanhat lehdet poistetaan laitteelta automaattisesti. HS Kirjastosta lukulistalta poistaminen poistaa myös latauksen.
Miten kirjaudun ulos Hesarin sovelluksesta?
Pääset kirjautumaan sovelluksesta ulos valitsemalla sovelluksen valikosta "Asetukset" -kuvakken --> paina "Kirjaudu ulos" -painiketta.
Miten päivitän Hesarin sovelluksen?
Laiteella näytetään ilmoitus, kun sovellukseen on saatavilla päivitys. Sovelluspäivitysten näyttämisessä on laite- ja valmistajakohtaisia eroja. Osassa laitteita on mahdollista valita automaattinen päivitystoiminto.
Päivitys esim. iPadilla: Paina App Storen kuvaketta -> Paina "Päivitykset"-tekstiä alapalkissa -> Näet listan päivitysversioista. -> Paina HS:n kuvakkeen vieressä olevaa nappia, josta voit päivittää sovelluksen laitteellesi.
Miksi minun kannattaa päivittää sovellus?
Usein päivityksissä on tuotu uusia lisäominaisuuksia sisältöön ja toiminnallisuuksiin sekä korjattu aikaisemmissa sovelluksissa mahdollisesti havaittuja virheitä.
Mistä tiedän, että Hesarin sovelluksesta on tullut uusi päivitys?
Voit tarkistaa laitteesi sovelluskaupasta, onko lataamiisi sovelluksiin jakelussa uusia päivityksiä. Päivitysten näyttämisissä on laite- ja valmistajakohtaisia eroja. Esim. iPadin kotinäytölle AppStoren kuvakkeeseen ilmestyy punainen pallo, kun päivityksiä on tullut. Useimmilla laitteilla uudemmissa käyttöjärjestelmissä on mahdollista valita myös automaattipäivitys.
Miksi lehti latautuu toisinaan hitaasti sovellukselle?
Sovellus lataa koko lehden muistiin vähitellen – nopeus riippuu mm. käytettävästä internet-yhteydestä. Teksti latautuu ensin.Silloin pääset jo lukemaan lehteä. Sovellus kertoo, kun koko lehti on latautunut. Huomaathan, että näköislehtien lataamiseen menee huomattavasti sovellukselle taitettua Hesaria pitempi aika, erityisesti hitaalla internetyhteydellä.
Miksi en pääse kirjautumaan Helsingin Sanomien verkkopalvelun tunnuksillani sovellukseen?
Jos et pääse kirjautumaan palveluun, sinulla ei todennäköisesti ole voimassa olevaa lukuoikeutta HS Verkko Plus -palveluun. Voit tilata ne verkkopalvelusta.
Mikä avuksi, jos sovellus kaatuilee?
Satunnaisissa kaatuilu- tai sisäänkirjautumisongelmissa:
- Tarkista, että sinulla on laitteellasi viimeisin sovellusversio ja että verkkoyhteys on kunnossa (suositellaan käyttämään Wi-Fi- verkkoa).
- Kokeile ohjelman sulkemista taustalta (=moniajosta) ja avaa sovellus uudestaan normaaliin tapaan.
- Mikäli nämä eivät auttaneet, poista HS:n sovellus ja lataa se uudestaan sovelluskaupasta.
Tarkista myös, että laitekohtaiset käyttöjärjestelmäversiot ovat ajan tasalla. Ne on hyvä päivittää, jotta laite ja sovellukset toimivat parhaalla mahdollisella tavalla.
HS Kirjastoon liittyvät kysymykset
Mikä on HS Kirjasto?
HS Kirjasto on Hesarin tablettisovelluksista (iPad ja Android) löytyvä monipuolinen sähkökirjakokoelma. Hesarin tilaajaetuna HS Kirjastosta löytyy joka viikko Hesarin toimituksen valitsema maksuton Viikon kirja.
Edellyttääkö HS Kirjaston käyttö Hesarin tilausta?
HS Kirjaston käyttö edellyttää voimassa olevaa HS Verkko Plus- tilausta. Tällöin voit lukea HS Kirjastosta Hesarin toimituksen valitseman viikon kirjan. Koko kirjaston rajaton lukuoikeus maksaa 9,90 eur/kk.
Miten pääsen lukemaan kaikkia HS Kirjaston kirjoja?
HS Kirjaston rajaton lukuoikeus maksaa 9,90 eur / kk. Kirjaston käyttö edellyttää voimassa olevaa HS Verkko Plus- tilausta.
Tilaan jo Helsingin Sanomien painettua lehteä, miksi en saa HS Kirjastoa/ viikon kirjaa käyttööni?
Painetun lehden tilaajat voivat edullisesti täydentää lukuoikeuttaan verkkolukuoikeudella.
Voiko HS Kirjaston ja Helsin Sanomat maksaa samalla laskulla?
HS Kirjastoa ei ole mahdollista liittää Hesarin tilauslaskulle. HS Kirjasto on erikseen ostettava tuote, jonka tilaaminen edellyttää alkuun korttimaksua.
Miksi HS Kirjasto löytyy vain tablettisovelluksista? Onko kirjoja tulossa myös verkkoon?
Sähköisten kirjojen lukemiseen tabletit tarjoavat parhaan käyttökokemuksen ja ovat aina lukijan mukana, omassa tabletissa. Kirjat eivät ole saatavilla Hesarin verkkosivustolta.
Mikä on viikon kirja?
Viikon kirja on Hesarin kulttuuritoimituksen valitsema HS Kirjaston kirja, joka sisältyy tilaajaetuna Hesarin HS Verkko Plus-lukuoikeuden sisältäviin tilauksiin. Viikon kirja on luettavissa aina kuukauden ajan sen lataamisesta lähtien. Voit lukea aina yhtä viikon kirjaa kerrallaan. Jos aloitat uuden viikon kirjan kun edellinen on vielä kesken, et voi palata enää vanhaan kirjaan. Nopeat lukijat voivat siis lukea useamman viikon kirjan kuukauden aikana.
Kauanko kirjat säilyvät sovelluksessa, entä viikon kirjat?
Viikon kirja on HS Kirjastossa vähintään kuukauden ajan sen jälkeen kun se ei enää ole viikon kirja. Kirjat ovat sovelluksessa useita kuukausia.
Sovelluksen lataaminen sovelluskaupasta
Miten saan Hesarin luettavaksi laitteelleni?
Avaa sovelluskauppa laitteellasi. Useimmilla laitteilla sovelluskauppa on selkeästi esillä laitteen kotinäytöllä. Sovelluskaupasta voit hakea HS:n sovellusta esim. hakusanoilla: Helsingin Sanomat, HS, HS.fi tai Hesari -> Hae -> Helsingin Sanomien sovellus haetaan näytölle.
TAI mene suoraan osoitteesiin:
iTunes
http://itunes.apple.com/fi/app/helsingin-sanomat/id402678592?mt=8
Windows
http://apps.microsoft.com/windows/fi-fi/app/helsingin-sanomat/6811de1f-b402-4718-8a49-a09b9aabeb9d
Olen ostanut lukuoikeutta suoraan iPad-sovelluksen kautta (iTunes-maksu). Miksi iTunesista ostettu lukuoikeus ei toimi selaimella?
iPad tai Android- laitteet eivät tue Adoben Flash Playeriä, jota näköislehti käyttää. Tämän vuoksi iPadilla näköislehti kannattaa lukea nimenomaan sovelluksen kautta. Verkkopalvelun kaikki html-pohjaiset sivut toimivat myös Safari-selaimen kautta.
Windows-laitteilla näköislehtiä voi lukea selaimen kautta. Sovelluksessa näköislehdet eivät toistaiseksi ole.
Miksi minun pitää luoda henkilökohtainen tunnus laitteelleni?
Jotta voit ladata sovelluksia ja hallinnoida laitettasi, täytyy sinun luoda henkilökohtainen tunnus. Tämän jälkeen voit ladata sovelluksia sovelluskaupasta.
Mistä löydän tarkan, tablettiini liittyvän ohjeistuksen?
Laitekohtainen, tarkka ohjeistus on mahdollista löytää laitevalmistajien omilta tukisivuilta. Esim. Apple: http://www.apple.com/fi/support/ipad/
Miten luon henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen laitteelleni?
Henkilökohtainen tunnus luodaan laitekohtaisesti sovelluskaupasta tai laitteen asetusten kautta. Seuraa laitteella näytettävää ohjeistusta.
Yleisiä mobiiliohjeita m.hs.fi
Saitillamme on päätelaitetunnistus. Jos olet aiemmin mobiilissa valinnut, että haluat käyttää verkkoversiota, ohjaudut verkkoversioon mobiilioptimoidun version sijaan. Sinun kannattaa poistaa cookiet/evästeet puhelimen muistista. Tällöin sinulla on taas mahdollisuus valita uudestaan verkkoversion ja mobiilin välillä.