iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.
iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.



Link to original content: http://tr.wikipedia.org/wiki/Orihime_Inoue
Inoue Orihime - Vikipedi İçeriğe atla

Inoue Orihime

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Orihime Inoue sayfasından yönlendirildi)
Orihime Inoue
Bleach karakteri
İlk görünümBleach mangası 2. cilt
Bleach animesi 2. bölüm
YaratanTite Kubo
SeslendirenYuki Matsuoka
Bilgileri
Takma ad(lar)ıHime
Türİnsan
CinsiyetKadın
MeslekLise öğrencisi
AileSora Inoue[1] (ağabey, ölü)
SilahShun Shun Rikka
Kan grubuBO

Orihime Inoue (井上 織姫, Inoue Orihime), Bleach manga ve anime serisinin önemli karakterlerinden biridir. Başroldeki Ichigo Kurosaki’nin sınıf arkadaşıdır. Ichigo’nun diğer arkadaşları gibi Orihime de Ichigo şinigami olduktan sonra kendi ruhani güçlerini çabucak geliştirmiştir.[2] Adını, Tanabata festivalinin üzerine kurulduğu bir Japon efsanesinden almıştır.

Karakter çizgisi

[değiştir | kaynağı değiştir]

Orihime Inoue, kâküllerini kulaklarının arkasında saç tokaları ile tutturduğu uzun, turuncu-kahverengi saçları olan bir kızdır. Tatsuki Arisawa’nın, onu koruyacağına söz vermesinin[3] onuruna uzattığı saçlarından uyumak haricinde tokalarını çıkarmaz (64. bölümde uyandığı zaman onlarsızdır) çünkü abisinin hatırası için takmaktadır.[4] Orihime, mangadaki resimlerde kahverengi gözlere sahiptir fakat animede gri.

Orihime arkadaş canlısı, hassas ve iyi kalplidir. Tahminler konusunda budala ve toydur, aldığı yüksek puanlar istisnai bir durumdur.[5] Görünüşte teknoloji konusunda ümitsiz vakadır. Elişi Kulübü’nün üyelerinde biri, onun cep telefonu kullanabilecek kadar akıllı olmadığını bu yüzden cep telefonunun olmadığı söyler. Bununla beraber, Tatsuki’ye göre Orihime fiziksel olarak, resmen bir eğitim almamasına rağmen karatede birinci derece olan siyah kuşak seviyesinde dövüşebilir.

Orihime bazı normal yiyecekleri de sevmesine rağmen evde acayip yiyecekler pişirip yer. Rangiku Matsumoto ve muhtemelen bir Tessai Tsukabishi haricinde hiç kimse Orihime’nin damak tadını beğenmez. En sevdiği yiyecek barbunya ezmesidir ve tatlı patateslerin üzerine tereyağı koymayı sever.[6]

Orihime, olaylara düşünmeden girişmeye eğilimlidir ve bu huyu bazen can sıkıcı sonuçlara yol açmaktadır. Bir noktada, okuldaki kızlar Rukia’ya Ichigo’dan hoşlanıp hoşlanmadığı sorarlar; Rukia inkâr ettiği zaman Orihime, Rukia onun duygularını paylaşmadığı için hayal kırıklığına uğrar. Çünkü eğer Rukia da aynı duygulara sahip olsaydı bir erkeğe karşı iki kız olacaktı ve kızlar takımı kazanacaktı (hiçbir anlam içermiyor).[7] Orihime ayrıca aşırı hareketli bir hayal gücüne sahiptir ve inanılması güç senaryoların düşüncesi (Mesleklerle ilgili bir “Gelecekte kendinizi nasıl görüyorsunuz?” ödevinde kendini geleceğe ait ve görünüşte oldukça yıkıcı bir robot olarak görmesi gibi[8]) onu kolayca alıp götürür.

Orihime, elindeki pırasaları sallıyor.

Orihime, anlayışlı biri olarak gösterilmektedir, çoğu zaman da konu Ichigo ise. Ichigo’ya âşıktır ve hem mangada hem de anime de zaman geçtikçe yalnızca duyguları daha da belirginleşmektedir. Bu duygularını hem Rangiku Matsumoto’ya hem de Ichigo’nun kendisine (o sırada uyuyor olsa da) açmıştır. Ayrıca, Ichigo’yu sezgileri ile bulmak gibi esrarengiz bir kabiliyeti de vardır[9] ve vizard tarafından maskelendiği zaman bile ruhsal baskısını hissetmiştir.

Mangadaki genişleyen rolü boyunca Orihime ilk örnek modelinden çok daha karmaşık bir karaktere dönüşmüştür. Orihime, dizinin başlarında daha mutlu ve budala bir karakterdi, daha sonraki bölümlerde kendi yetersizlik hissiyle ve iç kargaşasıyla başa çıkmaya başladı. Ruh Cemiyeti bölümlerinden sonraki ikinci ana bayan karakterdir.[10]

Orihime okulda Uryū Ishida ve Ryō Kunieda’dan sonra en yüksek puanları alır.[11] Zekasına rağmen açıkgöz değildir. Ayrıca Uryū ile birlikte Elişi Kulübü’nün üyelerinden biridir[12] ve görünüşte oynamak için oldukça saçma sporlar icat etmeyi sevmektedir (beyzbol (İng: baseball) ve futbol (İng: soccer) karışımı olarak uydurduğu "baseccer" gibi, futbol topuna ayakları yerine beyzbol sopası ile vuruyorlar).[13] Chad ve Ishida gibi Ichigo ile aynı sınıftadır. Sıklıkla, kendisinin en iyi arkadaşı ve Ichigo’nun da çocukluk arkadaşı olan Tatsuki ile birlikte vakit geçirir.

Orihime, hikâyenin geçtiği Karakura Kenti’nde yalnız yaşamaktadır ve bir yerlerde yaşamakta olan akrabaları tarafından destek görmektedir. Önceden, on beş yaş büyük olan abisi Sora[1] ile yaşamaktaydı. O ve abisi, birbirleri ile kavga edip hırslarını almak için çocuklarını döven sarhoş bir baba ve aldatan bir anne tarafından yetiştirilmişlerdi. Ebeveynlerinin hala hayatta olup olmadıkları bilinmemektedir.

Sora on sekizine bastığı zaman üç yaşındaki Orihime ile birlikte kaçtı ve o zamandan beri kız kardeşini kendisi yetiştirmekte idi. Altı yıl boyunca Sora ve Orihime uyum içinde yaşadı. Bir gün Sora Orihime’ye bir çift saç tokası verdi fakat Orihime çocukça göründüklerini söyleyerek takmayı reddetti. Aynı gün Sora bir trafik kazası geçirdi ve Kurosaki Kliniği’nde öldü. Sora öldükten bir yıl sonra Orihime, uzun saçları ile uğraşan bir grup kabadayıyı döven Tatsuki ile karşılaştı. O günden sonra dost oldular.

Orihime, Tsubaki (soldaki) ve Shin'ō ile beraber.
Sol üstten başlayarak saat yönünde sırasıyla: Hinagiku, Baigon, Lily, Ayame ve Shun'ō ortada.

Orihime’nin güçleri kendini Shun Shun Rikka (盾舜六花, Amberçiçeği Kalkanının Altı Çiçeği) olarak gösterir; altı peri benzeri yaratık hareket etmedikleri zaman saç tokalarının (altı taçyapraklı çiçek şeklinde iki toka, her bir peri için iki yaprak) içinde yaşarlar. Altı perinin çeşitli birleşimleri ile Orihime sonucu inkâr ederek reddetme veya çeşitli şekillerde olayları çözme, bozma gücüne sahip olur. Bu güç saldırı, savunma veya iyileştirme (birleşime göre değişir) için kullanılabilinir. Orihime’nin ruh hali, güçlerinin etkinliğini doğrudan etkileyebilir. Şüphe veya endişe gibi duygular onları zayıflatırken inanç onları güçlendirir.

Orihime’nin güçleri ilk olarak Ichigo ile Ishida arasındaki düello esnasında, arkadaşı Tatsuki’yi Numb Chandelier’den korumaya çalışırken ortaya çıkar. Rukia Kuchiki’yi Ruh Cemiyeti’ndeki idamından kurtaramaya teşebbüs etmeden önce Yoruichi Shihouin tarafından eğitilir. Tuhaf olarak, Orihime’nin güçleri vizard Hachigen Ushōda’nınkilere benzemektedir. Orihime, genelde güçlerinin doğası nedeniyle iyileştirme yeteneği ile görevini yapar. Öldürücü zarar verme yeteneğine rağmen rakibini hayatta bırakmak için sadece yaralar çünkü barışçıl biridir.

Periler, Orihime’nin ruhunun ayrı gösterimleridir, her biri kendine özgü bir görünüşe ve kişiliğe sahiptir ve her biri bir çiçekle adlandırılmıştır:

  • Ayame (あやめ, süsen çiçeği)
  • Baigon (梅巌, prunus mume)
  • Hinagiku (火無菊, papatya)
  • Lily (リリィ, lale)
  • Shun'ō (舜桜, althaea officinalis)
  • Tsubaki (椿鬼, kamelya)

Orihime'nin teknikleri, Shun Shun Rikka'yı çeşitli gruplara ayırarak bunu sesli olarak ifade eden büyülü sözler içerir. Orihime'nin başlangıçta tekniklerini kullanabilmek için sözleri söylemesi gerekiyordu fakat sonradan aldığı eğitim bu durumu gereksiz kıldı. Sözler, kullanılacak üyelerin isimlerini ve -güçlerinin doğasına bir kaynak teşkil eden- "Reddediyorum" (私は拒絶する, watashi wa kyozetsu suru) tümcesini içerir.

Santen Kesshun (三天結盾, Üç Kutsal Bağlantı Kalkanı), Orihime'nin savunma tekniğidir. Söz; Hinagiku, Lily ve Baigon'u bir üçgen oluşturacak şekilde dizer ve oluşan bariyer, uzaktan gelen herhangi birşeyi geri püskürtür. Bariyer, olumsuz olayları reddeder, ayrıca bir çeşit hava yastığı olarak da işlev görür: Orihime ve yakınındaki birinin ölümcül bir düşüşten hiç yara almadan kurtulmalarını sağlar.[14]

Sōten Kisshun (双天帰盾, İkiz Kutsal Dönüş Kalkanı), Orihime’nin iyileştirme tekniğidir ve bu, basit bir iyileştirmenin çok ötesinde bir yöntemdir. Sözler, Ayame ve Shun'ō’yu çağırır ve Orihime’nin iyileşmesini dilediği her ne/kim ise onun üzerinde yarım-oval bir bariyer oluşur. Bariyer aktifken, kapsama alanı içindeki tüm negatif olayları kovar.[15] Zarar ne kadar büyük olursa olsun (canlı/cansız fark etmez) bariyer, o alandaki uzayı ve zamanı geri çevirerek sanki zarar hiç görmemiş gibi tam çalışır duruma getirir.[16] Ölüyü bile diriltebilir. Teknik, ciddi yaralanmalarda daha çok zaman alır ve büyük miktarlarda yabancı ruhsal basınç da iyileştirmeyi çok daha güç hale getirir.

Sōsuke Aizen’in ilgisini uyandıran, "tanrıların tahtını sarsıyor" sözüyle de dile getirdiği gibi",[17] Orihime’nin bu gücüdür.İlk başta, tekniğin iyileştirilmesi gereken parçaların bulunmasına bağlı olduğu düşünülüyordu. Tsubaki parçalandıktan sonra, bulunamayacak kadar küçük parçalara ayrıldığı için iyileştirememişti. Bununla beraber, benzer güçlere sahip bir vizard olan Hachigen Ushouda, aslında bir parçası olmadan da herhangi birşeyi eski haline getirebileceğini belirtmişti.[18]

Koten Zanshun (孤天斬盾, Tek Kutsal Keskin Kalkan),[19] Orihime’nin saldırma tekniğidir. Sözler, kendisinin her iki tarafında da ince bir kalkan oluşturan Tsubaki’yi çağırır. Düşmanın üzerine uçar ve her iki tarafındaki şeyleri reddeden kalkan, bir kılıç gibi düşmanı keser. Temel olarak Tsubaki her şeyi kesebilirken Orihime’nin dövüşe karşı olan genel nefreti ve tereddütü, tekniğin ölümcül kuvvetini azaltmaktadır. Bu da onu karşılaşması ve yaralaması kolay bir rakip haline getirmektedir.

  1. ^ a b Bleach Resmi Karakter Kitabı RUHlar, 40. sayfa, Orihime'nin abisinin adının Sora olduğu belirtilir. VIZ Media'nın resmi İngilizce manga çevirilerinde Kakei diye adlandırılır. Manganın çevirisinin yapıldığı sırada Orihime'nin abisinin adı yoktu yani VIZ Kakei adını kendisi koydu. Resmi karakter kitabı ilk olarak Şubat 2006'da çıktı. [1] 21 Kasım 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^ Kubo, Tite (2002). Japonca sürüm; Bleach 5. cilt Tokyo, Japonya: Şūeişa, 163-184. sayfalar.
  3. ^ Kubo, Tite (2002). Japonca sürüm; Bleach 5. cilt, 159-162. sayfalar.
  4. ^ Bleach Resmi Karakter Kitabı RUHlar, 41. sayfa.
  5. ^ Kubo, Tite (2002). Japonca sürüm; Bleach 5. cilt, 9. sayfa.
  6. ^ Bleach manga, 2. cilt, 188. sayfa.
  7. ^ Kubo, Tite (2002). Japonca sürüm; Bleach 6. cilt Tokyo, Japonya: Şūeişa, 173-178. sayfalar.
  8. ^ Kubo, Tite (2002). Japonca sürüm; Bleach 3. cilt Tokyo, Japonya: Şūeişa, 19. sayfa.
  9. ^ Bleach manga, 2. cilt, 14. bölüm, 136. sayfa.
  10. ^ "Bayan Kahramanlar Toplanıyor". Haftalık Shonen Jump 2006-36+37: Kapak.
  11. ^ Bleach manga 5. cilt, 35. bölüm, 9. sayfa.
  12. ^ Bleach manga 5. cilt, 35. bölüm, 16. sayfa.
  13. ^ Bleach 4. cilt, 26. bölüm, 16. sayfa.
  14. ^ Bleach manga; 43. bölüm, 175. sayfa.
  15. ^ Bleach manga; 240. bölüm, 13. sayfa.
  16. ^ Bleach manga; 240. bölüm, 12. bölüm.
  17. ^ Bleach manga; 240. bölüm, 14. sayfa
  18. ^ Bleach manga; 228. bölüm, 13. sayfa.
  19. ^ Bleach manga; 43. bölüm, 15. sayfa.