iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.
iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.



Link to original content: http://no.wikipedia.org/wiki/Derivater_av_Red_Hat_Enterprise_Linux_og_Fedora
Derivater av Red Hat Enterprise Linux og Fedora – Wikipedia Hopp til innhold

Derivater av Red Hat Enterprise Linux og Fedora

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Familietre som viser derivater av Red Hat Enterprise Linux og Fedora.

Derivater av Red Hat Enterprise Linux og Fedora er en oversikt over nåværende og tidligere Linuxdistribusjoner som er basert på distribusjonene Red Hat Enterprise Linux (RHEL) og Fedora. Oversikten er delt i to deler, for henholdsvis RHEL-derivater og Fedora-derivater. Listen inneholder 25 tidligere derivater av RHEL, samt 21 nåværende og 90 tidligere derivater av Fedora.

RHEL og Fedora er operativsystemer som blir utviklet av Red Hat. RHEL er et kommersielt produkt hvor en ny versjon lanseres hvert 2–3 år, og hver versjon har 10–13 års kundestøtte. Fedora er den frie utgaven av RHEL, og oppdateres langt oftere. Fedora oppdateres med nye versjoner hver 6.-12. måned. Brukerstøttens varighet for den enkelte versjon varierer mellom 11 og 18 måneder.

RHEL og Fedora danner grunnlaget for en hel «familie» av operativsystemer. Dette er operativsystemer som er blitt utviklet av andre enn Red Hat, men som har vært basert på kildekoden til RHEL og Fedora. Oversikten viser også distribusjoner som på et eller annet tidspunkt har vært basert på RHEL eller Fedora, men som etter hvert har gått over til å bli kloner av andre distribusjoner. Noen av disse finnes ikke lengre, mens andre fortsatt eksisterer.

I denne artikkelen er distribusjonene sortert etter opphavsland, skrivebordsmiljø (GNOME, KDE, Xfce, LXDE, MATE, Cinnamon, Enlightenment, Sugar, Manokwari) / vindusbehandlere (Openbox, Blackbox, Fluxbox, Window Maker, IceWM, Twm, AfterStep, Maynyard, MythTV, Moblin, MeeGo UX) og datamaskinarkitektur.

Derivater av RHEL

[rediger | rediger kilde]
Navn Nasjonalitet Skrivebord Arkitektur Beskrivelse
Amazon Machine Image USA Dette er en spesiell type virtuelle datamaskiner som skapes som instanser innenfor nettskyen Amazon Elastic Compute Cloud ("EC2"). De tjener som grunnleggende enheter for tjenester fra E2.[1] Amazon.com har deres egen Linux-distribusjon som er basert på Red Hat Enterprise Linux og senere linux-xen-kernel. Distribusjonen har vært i produksjon siden september 2011, og i utvikling siden 2010.[2][3][4][5][6] Siste utgave[7] er versjon 2015.03 og benytter versjon 3.14.19 av Linux-kjernen.[8]
AsteriskNOW! Spania Dette er en distribusjon som er basert på Red Hat Enterprise Linux og CentOS. Operativsystemet forvandler en personlig datamaskin til en hustelefonsentral som er basert på programvaren Asterisk. Det inneholder også et brukergrensesnitt som er nødvendig for å kjøre og feilsøke en telefonsentral. En enkelt installasjon åpner for et callcenter i løpet av noen minutter. Det inkluderer funksjoner som å lage utvidelser, interaktive talemenyer (IVR), automatisk oppringing, telekonferanser, talepost m.m. Systemet støtter et stort antall kodeker som G.711, G.712 og andre. Det støtter et stort antall protokoller, deriblant Session Initiation Protocol og IAX2. AsteriskNOW! er konstruert for personer uten omfattende Linux-kunnskaper som ønsker å lage sine egne løsninger. Siste versjon er 1.7.1.
Baruwa Enterprise Edition Sør-Afrika Baruwa Enterprise Edition er en Linuxdistribusjon som er basert på CentOS. Distribusjonen har til hensikt å sørge for sikkerhet ved e-post, beskytte seg mot viruser og forsøk på datainntrenging. Distribusjonen er tilgjengelig på 25 språk. Distribusjonen støttet datamaskinarkitekturen 64-biter x86-64. Versjon 6.7 ble lansert 10. august 2015. Versjon 6.8 ble lansert 13. juni 2016.
CentOS USA CentOS, eller Community Enterprise Operating System, er en kommersiell Linux-distribusjon rettet mot næringslivet som er funksjonelt kompatibel med Red Hat Enterprise Linux (RHEL).[9][10] Den er den direkte etterfølgeren til CAOS Linux. I juni 2006 ble Tao Linux slått sammen med CentOS. CentOS ble tidligere lansert i versjoner for en rekke arkitekturer: DEC Alpha, SPARC, IBM ESA/390, z/Architecture, Intel Itanium, x86-32 og x86-64. Siden versjon 7.0 støtter CentOS offisielt bare x86-64. Første versjon ble lansert 14. mai 2004, mens siste versjon er 7.1-1503 fra 31. mars 2015. I januar 2014 slo CentOS seg offisielt sammen med Red Hat mens de fortsatt var uavhengig av RHEL[11] under et nytt CentOS styre.[12]
ClearOS New Zealand ClearOS, tidligere kalt ClarkConnect, er en distribusjon som er basert på CentOS og Red Hat Enterprise Linux.[13] Den er laget for bruk i små og mellomstore bedrifter med et internettbasert grensesnitt for administrasjon,[14] og er et alternativ til Windows Small Business Server.[15] ClearOS utvikles av ClearFoundation og support kan kjøpes av ClearCenter. Siden versjon 6.1 er ClearOS bygd på kildekode fra Red Hat Enterprise Linux.[16][17] Siste versjon er 7.1.0, og ble lansert november 2015.
Elastix Kypros Elastix er en spansk Linux-distribusjon som er basert på Red Hat Enterprise Linux og CentOS. Den integrerer VoIP BPX, Faks, direktemelding og E-post i én pakke. Mye av funksjonaliteten i Elastix er implementert gjennom programmene Asterix, HylaFAX, direktemeldings-klienten Openfire og e-post programmet Postfix. Elastix ble oprinnelig utviklet av PaloSanto Solutions i Ecuador. Første versjon ble lansert i 2006. Den nåværende versjon er 2.5, som ble lansert 27. oktober 2014.
Inspur K-UX Kina Dette er en distribusjon som blir utviklet av Inspur, et kinesisk flernasjonal selskap som spesialiserer seg på informasjonsteknologi. Distribusjonen er basert på Red Hat Enterprise Linux[18] og er et av fem kommersielle operativsystemer som er sertifisert til Open Groups UNIX 03 standard. De andre er Mac OS X, Solaris, AIX og HP-UX.[19] Inspur K-UX er brukt på stormaskiner som for eksempel Inspur Tiansuo K1.
Jazz Linux Polen Dette er en distribusjon av polsk opprinnelse. Og før oppkjøpet av Aurox var den basert på Fedora. Imidlertid er Jazz Linux et selvstendig prosjekt, basert på CentOS. Meningen med distribusjonen er å gi en nærhet til brukerne, uten at det krever avansert teknisk innsikt. Jazz Linux er utviklet av en liten gruppe programvareutviklere og systemadministratorer med en viss erfaring i datanettverk.
Oracle Linux USA Oracle Linux, tidligere kjent som Oracle Enterprise Linux, er en distribusjon basert på Red Hat Enterprise Linux (RHEL) som er distribuert som et fritt og åpent operativsystem av Oracle Corporation. Oracle Linux ble lansert 26. oktober 2006 og er tilgjengelig under GNU General Public License (GPL).[20] Kommersiell teknisk support er tilgjengelig gjennom Oracle Linux Support program, som også støtter eksisterende installasjoner av RHEL og CentOS uten reinstallering.[20][21] Per 2013 har Oracle Linux mer enn 11,000 kunder som er underlagt support-programmet.[22]
RedSleeve USA Dette er en distribusjon som kjører på ARM-arkitekturen og er et fritt og åpent operativsystem for denne plattformen, beregnet på næringslivet.[23] Skrivebordsmiljøene for RedSleeve er GNOME og KDE. Første versjon ble lansert 12. februar 2012.
Rock Cluster Distribution USA Denne distribusjonen, opprinnelig kalt NPACI Rocks, er beregnet på høyytelse dataklynger. Den ble startet av National Partnership for Advanced Computational Infrastructure og San Diego Supercomputer Center i 2002 og ble finansiert av en National Science Foundation fra 2000 til 2007,[24] og deretter frem til 2011.[25] Den var opprinnelig basert på Red Hat Enterprise Linux, men moderne versjoner er basert på CentOS med et modifisert Anaconda installasjonsprogram. Siste versjon er 6.2 fra 12. mai 2015.
Rockstor USA Rockstor er en Linuxdistribusjon som er basert på Fedora. Distribusjonen er konstruert for Network Attached Storage (NAS) og private nettskyløsninger. Den bruker filsystemet btrfs og programmet Docker for henting av applikasjoner i programvare-kontainere. Distribusjonen støttet datamaskinarkitekturen 64-biter x86-64. Versjon 3.8-9 ble lansert 29. oktober 2015. Versjon 3.8-14 ble lansert 20. juni 2016.
Scientific Linux USA Denne distribusjonen som er laget av Fermi National Accelrator Laboratory. Det er et fritt og åpent operativsystem som er basert på Red Hat Enterprise Linux (RHEL) og prøver å være «så nær opp til den kommersielle distribusjon som vi kan komme».[26] Produktet er gjort tilgjengelig av Red Hat, men er ikke produsert, vedlikeholdt eller offisielt støttet av Red Hat. Det er bygd fra kildekode for (RHEL) under Red Hat Enterprise Linux's EULA og GNU General Public License. Første versjon ble lansert den 10. mai 2004. Siste versjon er 7.1 fra 13. april 2015.
SME Server USA Denne distribusjonen, tidligere kjent som e-smith, er basert på CentOS og Red Hat Enterprise Linux. Den er egnet for tjenere for internett, filer, e-post og databaser. Den har et betydelig brukergrensesnitt for styringsrelaterte oppgaver. Bokstavene SME står for Small to Medium Enterprise, små og mellomstore bedrifter, som er dens målgruppe. Siste versjon er 9.0 og ble lansert 28. februar 2014.
Tidligere distribusjoner
Navn Nasjonalitet Skrivebord Beskrivelse Arkitektur
Asianux Kina,
Japan, Sør-Korea
GNOME, KDE x86-64 Dette er en distribusjon for det asiatiske marked, som finnes i versjoner på kinesisk, koreansk, japansk og engelsk. Distribusjonen er utviklet i samarbeid mellom Red Flag Software i Kina, Miracle Linux i Japan (hvor 50,5 % er eid av Oracle Corporation), Hankom i Sør-Korea, VietSoftware i Vietnam (siden september 2007), WTEC fra Thailand (siden desember 2008) og Enterprise Technology (Pvt) Limited fra Sri Lanka (siden juli 2010). Den blir distribuert og markedsført av Red Flag Software og Miracle.Første versjon ble lansert i 2004. Den nåværende versjon er 4.0 og ble lansert 18. juli 2011.
Boston University Linux USA GNOME, KDE, Xfce, Window Maker i386, x86-64 Boston University Linux var basert på CentOS. Distribusjonen ble utviklet på Boston University, og var basert på nettverksinstallasjon, Kerberor autentifisering, sikkerhet, filsystemet OpenAFS og ekstra applikasjoner. Versjon 3.0 ble lansert 5. juni 2003. Versjon 5.4 ble lansert 3. februar 2010.
CAOS Linux USA Xfce i386, x86-64 CAOS Linux er en tidligere RPM-basert distribusjon som var basert på Debian, Fedora/Red Hat Enterprise Linux og FreeBSD og hver versjon hadde en levetid på 3 til 5 år.[27] Operativsystemet var åpen kildekode og ble utviklet av CAOS Foundation. I mai 2004 ble distribusjonen erstattet av CentOS.
Conectiva Linux Brasil GNOME, KDE, Xfce, AfterStep, Blackbox, Fluxbox, IceWM, Window Maker i386 Conectiva var et IT-selskap som ble grunnlagt 28. august 1995 i byen Curitiba i delstaten Paraná i Brasil av en gruppe venner, blant dem Arnaldo Carvalho de Melo som var en pionér i utbredelsen av Linux og fri og åpen programvarebrasiliansk portugisisk, spansk og engelsk i hele Latin-Amerika. Conectiva utviklet en egen Linux-distribusjon for det latinamerikanske marked, som var basert på Red Hat Enterprise Linux. Selskapet utviklet også ulike programvareverktøy, bøker, manualer, innbakte systemer, OEM programmer, opplæringsverktøy og utga Linux-bladet “Revista do Linux”. I tillegg ga selskapet konsulenthjelp, opptrening og teknisk support i hele Latin-Amerika gjennom egne trenings-sentere og sertifiserte partnere. Conectiva Red Hat Linux versjon 1.0 ble lansert i oktober 1997. Den siste versjonen var Conectiva Linux 10.0 som ble lansert i juli 2004. Den 24. januar 2005 kunngjorde Mandrakesoft at de hadde kjøpt Conectiva for 1.79 millioner euro, som på denne tiden tilsvarte 2.3 millioner dollar.
DigAnTel USA Ingen i386 DigAnTel var en distribusjon som var basert på CentOS. Den var rettet mot næringslivet og hadde støtte for det Unix-baserte telefonsystemet Asterisk, FreePBX med IP-telefoni, Openfire, Vtiger CRM, postfix, OpenVPN og automatisk støtte for Polycom’s telefonsystem. DigAnTel limet sammen disse teknologiene, og skapte et telefonsystem for hjemmet og små bedrifter. Versjon 3.0 ble lansert 30. mai 2010. Siste versjon var versjon 4.0 som ble lansert 9. oktober 2012
Eadem Enterprise Linux Canada Blackbox i386 Eadem Enterprise Linux ble utviklet av Eadem Enterprise AS. Den var rettet mot næringslivet og støttet tjenere med opp til 8 mikroprosessorer og 16 GB RAM. Versjon 3.0 ble lansert 28. april 2004.
Eurielec Linux Spania GNOME, KDE Dette var en distribusjon som ble utviklet av Eurielec, et data- og elektronikkforetak som ble grunnlagt av studenter fra Escuela Técnica Superior de Ingenieros de Telecomunicación i Madrid. Eurielec Linux var den første kastiljansk,[28] og ble lansert i mai 2001. Prosjektet ble avsluttet grunnet mangel på ressurser, og fordi andre kastiljanske versjoner etter hvert hadde oppstått.[29]
Fermi Linux USA Fermi Linux var en Linuxdistribusjon som ble utviklet ved Fermi National Accelerator Laboratory. Første versjon ble lansert 31. august 1998. Siste nåværende versjon var 5.11 som ble lansert 8. desember 2014.
Google Search Appliance USA Ingen x86-64 Google Search Appliance er en datamaskin som er montert i en rack, og som er forsynt med en Linux-distribusjon som sørger for den funksjonalitet å indeksere dokumenter. Distribusjonen er basert på Red Hat Enterprise Linux og CentOS. Programvaren er produsert av Google og maskinvaren av Dell og nåværende generasjoner er basert Dell's PowerEdge R710.[30]
Honeywall CDROM USA Ingen i386 Honeywall CDROM var basert på Fedora og CentOS. Distribusjonen var spesialisert på trusler over internett og analyse av innhentede data. Den hadde et GUI-basert grensesnitt for konfigurasjon, administrasjon og dataanalyser, og støttet 3.x grenen av Sebek. Versjon 1.0. ble lansert 10. oktober 2005. Siste versjon var 1.4 som ble lansert 25. april 2009.
Miracle Linux USA GNOME, KDE i686, x86-64 Denne distribusjonen ble utviklet av Miracle Linux Co., Ltd. Oracle Corporation eier 50.5 prosent av aksjene i selskapet, og opprinnelig ble det konstruert som et operativsystem med god støtte for Oracle Database. Etter som Red Hat Enterprise Linux sin større for Oracle forbedret seg, endret den fokus til det asiatiske markedet, og ble slått sammen med ulike asiatiske distribusjoner til Asianux.
MSC.Linux USA KDE i686, Itanium Denne distribusjonen rettet seg mot vitenskapelig og teknisk databehandling. Den var beregnet på dataklynger med høy ytelse, hadde programvareverktøy for dataklynger og tilhørte OSCAR-gruppen (Open-Source Cluster Application Resources). Distribusjonen kunne kjøre på dataklynger med mellom 4 og 4000 noder, og distribusjonen hadde et grafisk brukergrensesnitt, var rask å installere, lett å bruke, og kunne installeres fra internett. Første versjon ble lansert 25. juni 2001. Siste versjon var MSC.Linux November 2002 som ble lansert 15. januar 2003.
NuxOne Sør-Korea GNOME, KDE i386 NuxOne ble utviklet av Linux One, Inc. Versjon 1.0 ble lansert 26. april 2002.
Pie Box Enterprise Linux Storbritannia GNOME, KDE i386 Dette var en kommersiell Linuxdistribusjon som rettet seg mot næringslivet. Et lite antall av programvarepakkene var endret for å fjerne Red Hat sine varemerker og unngå RHN-registering umiddelbart etter installering. Oppdateringene og programvare-lagrene var svært like up2date-tjenesten hos Red Hat, Inc. Distribusjonen benyttet et abonnement på tjenester som var basert på programvare som var kompilert fra kildekode i RPM og som var utgitt av Red Hat, Inc. Pie Box Enterprise Linux 4 AS ble lansert 28. februar 2005. Siste versjon var Pie Box Enterprise Linux 4 AS Update 6 fra 29. juli 2008.
Probatus Spectra Linux Finland GNOME, KDE, Enlightenment, Window Maker i386 Dette er en tidligere kommersiell distribusjon som ble utviklet av Probatus, som ønsket å ha mer innflytelse på hva som skulle inkluderes av programvare i Linuxdistribsjoner. Dette gjaldt ikke minst produkter fra Probatus. Distribusjonen inneholdt evalueringsversjoner av profesjonell Linux-programvare, en massiv kunnskapsdatabase og et eksklusivt sett med utviklingsverktøy. Versjon 1.1 ble lansert 18. april 2002. Siste versjon var 2.2 fra 4. september 2002.
Red Flag Linux
(kinesisk: 红旗Linux)
Kina KDE i686 Red Flag Linux ble utviklet av Red Flag Software. Dens logo var pingvinen Tux som bar et rødt flagg. Per 2009 var Jia Dong (贾栋) president i Red Flag Software. Første versjon ble lansert i januar 2000. Siste versjon var 8.0 fra 23. april 2013.
StartCom Enterprise Linux Israel GNOME, KDE 386, x86-64 Denne distribusjonen ble presentert som den ulimate løsning for alt fra tjenere av middel størrelse til større datasentere. Siste versjon støttet opptil 16 mikroprosessorer og 64GB RAM. Global File System ble støttet og ga en skalerbar konfigurasjon for flerprosessormiljøer. Inkludert var også en omfattende samling programvare, som e-post, SMB/NFS-filsystemer, DNS, internett, FTP og et komplett skrivebordsmiljø. StartCom Enterprise Linux 3.0.3 Multimedia Edition ble lansert 12. oktober 2004. Siste versjon var 5.0.3 fra 31. oktober 2007.
SuperRescue CD USA KDE i386 Dette var en LIVE distribusjon som var plass til på en enkelt CD, og kunne benyttes som Rescue-CD. Den hadde også støtte for PCMCIA. SuperRescue CD 1.3.1.a ble lansert 1. mai 2001. Siste versjon var 2.1.2 fra 9. november 2002.
Tao Linux USA GNOME, KDE i386, x86_64, Itanium, s390 Dette var en kommersiell Linuxdistribusjon. Den rettet seg både mot erfarne administratorer, såvel som mot sluttbrukere. Ved siden av å stort sett være kompatibel med Red Hat Enterprise Linux 3, inkluderte den også programvare som Eclipse og verktøy for dataklynger, som ikke var tilstede i RHEL. Tao Linux 1.9 update 2 ble lansert 3. juni 2004. Siste versjon var Tao Live 4.03 fra 30. november 2005. I juni 2006 ble Tao Linux slått sammen med CentOS.
Trixbox USA Ingen i386 Denne distribusjonen, tidligere kalt Asterisk@Home, var basert på Red Hat Enterprise Linux og CentOS. Den integrerte Asterisk, FreePBX og Flash Operator Panel (FOP) i en pakke. Trixbox ligner på Linux-distribusjonene AsteriskNOW! og Elastix i funksjonalitet.
Turbolinux Japan KDE i686, x86-64 Dette er en tidligere distribusjon for det asiatiske markedet. Distribusjonen ble skapt av en daværende ansatt i Pacific HiTech, Scott Stone. Scott ledet utgivelsene til og med versjon 3.6. Første versjon av Turbolinux ble lansert i juni 1999. Versjon 12.5J ble lansert 29. august 2012.
Userful Desktop Canada GNOME x86-64 Userful Desktop var rettet mot næringslivet og kunne brukes av opp til 10 brukere. Userful Desktop består av en rekke programmer for håndtering av programvare integrert i distribusjonen. Versjon 294 ble lansert 11. august 2008. Siste versjon er versjon 8.0 som ble lansert 23. januar 2012.
Voodoo Linux Nigeria GNOME, KDE i386 Dette var en kommersiell distribusjon som benyttet installasjonsprogrammet Anaconda og filsystemet ext3. Voodoo Linux hadde en egen utviklet API som gjorde det mulig for brukerne å sømløst bruke programmer som var skrevet for Microsoft Windows.Versjon 1.2 ble lansert 1. september 2002. Siste versjon var 2.0 fra 26. februar 2003.
Wazobia Linux Nigeria GNOME, KDE i386 Dette var en kommersiell distribusjon som ble utviklet av Leapsoft Ltd Nigeria og la vekt på å være et brukervennlig operativsystem. Wazobia Linux kom sammen med en kontorprogramvare, en nettleser, en direktemeldingsklient, multimedia-programmer og programvare for grafikk. Den tilbød også utviklingsverktøy, oppsett av hjemmenettverk og kjøring på en web-tjener. Distribusjonen var tilgjengelig både som et Live-medium og en stasjonær versjon. Den var tilgjengelig på de afroasiatiske språket Hausa, nigerkongo-språkene Joruba og Igbo, såvel som på engelsk.

Første versjon ble lansert 3. februar 2006.

White Box Enterprise Linux USA GNOME, KDE i386, x86-64 Denne distribusjonen ble sponset av Beauregard Parish Library i Louisiana. Siste versjon var fra 2007.[31]
WOW Linux Sør-Korea GNOME, KDE, Window Maker i386 Versjon 6.1 Plus ble lansert 27. mars 2000. Siste versjon var 7.3 ParanR2, som ble lansert 15. september 2002.
X/OS Linux Nederland GNOME, KDE i386, x86-64 Denne Linuxdistribusjonen rettet seg mot næringslivet, og la vekt på pålitelig høyytelse databehandling. Versjon 3.0 ble lansert 24. august 2004. Siste versjon var 5.1, som ble lansert 1. februar 2008.

Derivater av Fedora

[rediger | rediger kilde]
Navn Nasjonalitet Skrivebord Arkitektur Beskrivelse
Berry Linux Japan LXDE, Maynyard x86-64 Dette er en Linux-distribusjon med japansk og engelsk støtte. Den er utviklet av Yuichiro Nakada. Den er primært fokusert på bruk av en Live-CD, men kan også installeres fra en Live USB pinne. Berry Linux kjører på 32-biter x86 mikroprosessorer. Versjon 0.29 ble lansert 11. november 2003. Versjon 1.19 ble lansert 8. januar 2015 og er kompatibel med Fedora 21.
BlankOn Indonesia Manokwari x86-64 Dette er en Linux-distribusjon som er utviklet av Yayasan Penggerak Linux Indonesia. Navnet er avledet av blangkon som er et indonesisk hodeplagg. Versjon 1.0 var basert på Red Hat Fedora, versjon 2.0 var basert på Ubuntu, og senere har distribusjonen vært basert på Debian.
Chapeau Storbritannia GNOME x86-64 Chapeau er en Linuxdistribusjon som er basert på Fedora. Distribusjonen har en mer avslappet holdning til proprietær programvare enn Fedora og leveres sammen med en rekke kommersielle produkter. Distribusjonen støttet datamaskinarkitekturen 64-biter x86-64. Versjon 22 ble lansert 10. juni 2015. Versjon 24 ble lansert 28. september 2016.
Hanthana Linux Sri Lanka GNOME i386, x86-64 Dette er en distribusjon som blir utviklet av det Sri Lanka-baserte Hanthana Community.[32] Distribusjonen har som formål å dekke behovet for brukere på Sri Lanka som ikke har regelmessig tilgang til internett med mange ønskede applikasjoner innebygd.[33] Første versjon ble lansert 19. september 2009. Siste versjon er 21 som ble lansert i april 2015.
Libertas Brasil GNOME Dette er en distribusjon som er basert på Debian. Tidligere var den basert på Fedora, med spesifikke programvarepakker som bare fantes i Fedora Opprinnelig var motivet bak Libertas å stimulere og spre bruken av fri programvare innenfor kommunen og delstatshovedstaden Belo Horizonte. Distribusjonen utvikles av Projeto Libertas. Språket i distribusjonen er brasiliansk portugisisk. Første versjon ble lansert 16. februar 2001. Siste versjon er versjon 6.0.6 fra 1. mars 2013.
The Linux Schools Project Storbritannia Xfce i386, x86-64 Denne distribusjonen ble tidligere kjent som Karoshi, og er basert på Ubuntu. Den var opprinnelig basert på Red Hat Linux tidlig i 2000, i et forsøk på å gjøre Linux mer ubredt i skolene i Storbritannia. Versjon 5.1 var basert på PCLinuxOS, mens senere versjoner har vært basert på Ubuntu. Siste versjon er 7.0.3.
Linpus Linux Taiwan Cinnamon x86-64 Dette er en distribusjon som blir utviklet av det Taiwanske firmaet Linpus Technologies Inc., med støtte for det asiatiske marked, med full Unicode-støtte for kinesiske og japanske språk. Varianten Linpus Lite er laget for å kjøre på rimelig maskinvare som NettPC'er. Den har både en “enkel modus” for nye brukere, og en konvensjonell “PC modus” med et Microsoft Windows-lignende grensesnitt.
Network Security Toolkit USA MATE, Openbox, Fluxbox x86-64 Dette er en distribusjon som lanseres som en Live-CD, og som sørger for sikkerhet og tilbyr rutinesikkerhet, diagnostisering og overvåking over datanett og virtuelle maskiner.Første versjon ble lansert i 2003. Siste versjon er 20-6535, og ble lansert 9. februar 2015.
Ojuba Linux Jordan GNOME i386, x86-64 Dette er en distribusjon som blir utviklet for arabiske talende og inneholder en del islamske verktøy. Ojuba Linux blir produsert av et arabisk team under ledelse av Muayyad Al-Sa'di.[34]
One Laptop per Child USA GNOME, Sugar ARM PJ4, ARMv6, ARMv7 Foreningen One Laptop per Child har hovedkontor i Delaware og er en ideell organisasjon stiftet for å overvåke prosjektet Barnas datamaskin (The Children's Machine på engelsk) og konstruksjonen av 2B1. Både prosjektet og organisasjonen ble lansert under World Economic Forum i Davos, Sveits i januar 2005.
Openwall GNU/*/Linux Global Ingen i586, i686, x86-64 Openwall GNU/*/Linux er en minimalistisk distribusjon som har til hensikt å forbedre sikkerheten på tjenere og virtuelle maskiner. Den leveres på en Live-CD. Versjon 0.1 ble lansert 13. mars 2002. Versjon 3.1 ble lansert 24. august 2016.
Planet CCRMA USA GNOME i386, x86-64 Dette er en distribusjon som er basert på Red Hat Linux, Fedora og CentOS. Den er konstruert for å optimaliseres på Red Hat arbeidsstasjoner som arbeider med lyd, og egner seg for produksjon og distribusjon av lyd og video. Distribusjonen ble utviklet ved Stanford University og programvare-nettstedet Planet CCRMA at Home.[35] Den vedlikeholdes av Fernando Lopez-Lezcano.
Qubes OS USA Xfce x86-64 Dette er en distribusjon som fokuserer på sikkerhet.[36] Virtualisering besørges av den mikrokjerne-baserte programvaren Xen, og brukermiljøene kan bygge på Fedora, Debian, Whonix, Microsoft Windows og andre operativsystemer.[37][38] Første versjon ble lansert 3. september 2012. Siste versjon er 2.0 som ble lansert 27. mai 2015.
Rockstor USA GNOME, KDE i386 Rockstor er en Fedora- og CentOS-basertd distribusjon konstruert for Network Attached Storage (NAS) og private nettskyløsninger
Russian Fedora Remix Russland GNOME i686, x86-64 Dette er en remix av Fedora som er tilpasset Russland. Det er ingen ren kopi av Fedora, og heller ikke en ny distribusjon. Prosjektet er tilpasset behovet til russiske brukere med mange tilleggsegenskaper som tilbys ut-av-boksen. Første versjon ble lansert 20. november 2008. Siste versjon er versjon 18 fra 15. januar 2013.
SuliX Ungarn GNOME i386 SuliX er en ungarsk distribusjon som brukes i skoleverket og i IT-utdannelse, og kommer med spesiell støtte for ungarsk. Navnet SuliX kommer fra det ungarske ordet suli, som betyr skole. Distribusjonen blir utviklet av en liten gruppe lærere i Ungarn. Versjon 1.0.1 ble lansert 9. april 2003. Versjon 8.0 ble lansert 2. april 2016.
VortexBox USA Ingen x86-64 VortexBox er en Linuxdistribusjon for musikk som forvandler en datamaskin en enkel musikktjener eller jukebox. Distribusjonen er laget for å rippe CD-er til FLAC og MP3-filer, ID3-merke filene og laste ned plateomslagskunst. VortexBox kan slik lage filer for en nettverks mediaplayer. Versjon 1.0 ble lansert 21. desember 2009. Versjon 2.4 ble lansert 25. november 2015.
Xange Portugal KDE x86-64 Også kalt Open Xange er en Linux-distribusjon som er modellert som en erstatning for Microsoft Windows og benytter Wine som et program som gjør det mulig å kjøre Windows-programmer. Første versjon ble lansert i 2008. Den erstattet distribusjonen Vixta (se nedenfor).
Tidligere distribusjoner
Navn Nasjonalitet Skrivebord Arkitektur Beskrivelse
ADIOS boot CD Australia KDE, IceWM i586 ADIOS boot CD ble levert som en Live-CD. ADIOS boot CD ble levert sammen med User Mode Linux (UML) virtuelle maskiner og hadde flere sikkerhetsrutiner i form av Linux Intrusion Detection System (LIDS) og SELinux (Security Enhanced Linux). Versjon 1.33 ble lansert 26. september 2003. Versjon 8.0q ble lansert 20. januar 2009.
AnNyung Linux Sør-Korea Ingen i686 AnNyung Linux ble levert med egen teknologi for sikkerhet. Fra og med versjon 2.0 eksisterte AnNyung kun som et tillegg til CentOS og Red Hat Enterprise Linux, ikke som en fullstendig installasjon. Versjon 1.0 ble lansert 24. april 2003. Versjon 1.3 ble lansert 19. mars 2007.
Ares Desktop USA KDE i386 Ares Desktop er en tidligere distribusjon som ble levert med egen programvare for skolen og næringslivet. Alpha 2 ble lansert 24. april 2004.
ASP Linux Russland GNOME, KDE, Xfce, Fluxbox i386 Dette er en tidligere russisk og belarusisk Linuxdistribution som ble utviklet i Moskva. Den benyttet det kommandolinjebaserte pakkesystemet Yellow dog Updater, Modified (YUM) til å installere programmer. Første versjon var 7.0, som ble lansert 22. mars 2001. I samme måned slo ASPLinux and Black Cat Linux Team seg sammen. Siste versjon var versjon 14 Cobalt fra 11. desember 2008.
ATmission Nederland KDE, IceWM i386 ATmission ble levert på en Live-CD. Versjon 1.1 ble lansert 5. januar 2005. Versjon 2.0 ble lansert 3. oktober 2005
Atomix Serbia KDE, Xfce, Window Maker i386 Denne distribusjonen ble utviklet av Atomix Development Team fra Novi Sad i Serbia. Den var egnet for internett-tjenere, rutere og brannmurer og ble lansert primært for profesjonelle programvareutviklere og kontorbruk. Python var hovedspråket for applikasjonsutvikling.
Aurora SPARC Linux USA GNOME, KDE SPARC32 Denne distribusjonen var beregnet på SPARC.baserte datamaskiner. Aurora ble opprinnelig skapt etter at Red Hat kuttet støtte for SPARC-arkitekturen etter Red Hat Enterprise Linux 6.2. Siste versjon var 2.0 fra 14. april 2006.
Aurox Polen GNOME, KDE i386 Aurox hadde KDE som standard skrivebordsmiljø fra versjon 11.0. Siste versjon var 12.0. Den 30. oktober 2006 ble prosjektet avsluttet. Den 14. desember samme år ble selskapet solgt til Copa Solutions,og distribusjonen ble integrert i Jazz Linux.
Bee Linux Algerie Xfce i386 Bee Linux støttet fransk, engelsk, arabisk og amazigh, og hadde automatisk maskinvaredeteksjon og konfigurasjon (deriblant USB ADSL-modemer), avansert sikkerhetshåndtering, integrasjon av WINE, populære Google applikasjoner og grafikkdrivere for NVIDIA og ATI. Versjon 1.0.3 ble lansert 5. januar 2009.
BioBrew Linux USA GNOME, KDE i486 BioBrew Linux er en tidligere distribusjonen som var basert på NPACI Rocks programvare for dataklynger som var tilpasset bioinformatikere og vitenskapsfolk som forsket på liv. Distribusjonen inkluderte programvare som MPICH, LAM-MPI, PVM, Modules, PVFS, Myrinet GM, Sun Grid Engine, gcc, Ganglia, og Globus. Av programvare for bioinformatikk kan nevnes NCBI toolkit, BLAST, mpiBLAST, HMMER, ClustalW, GROMACS, PHYLIP, WISE, FASTA og EMBOSS. Versjon 1.0 ble lansert 20. januar 2004. Versjon 3.1 ble lansert 23. februar 2005.
BLAG Linux and GNU Storbritannia GNOME, MATE, Xfce, LXDE i686, x86-64 Dette var en Linux-distribusjon som ble utviklet av Brixton Linux Action Group. Den var lagret på en enkelt CD og inneholdt programmer som gjennomsnittsbrukeren “forventet” av en datamaskin – multimedia, grafikk, internett-applikasjoner med mer. BLAG var basert på Fedora pluss oppdateringer og tilleggsprogrammer fra Dag, Dries, Freshrpms, NewRPMS, m.m. Første versjon ble lansert i 2002. Versjon 140k ble lansert 4. mai 2011.
Blue Linux USA KDE i386 Blue Linux ble utviklet av Blue Linux Project, en gruppe individer som ønsket programmer i skolen for fri bruk. Versjon 1.0 ble lansert 13. januar 2003.
BluePoint Linux Kina KDE, IceWM, Window Maker i386 BluePoint Linux ble utviklet av BluePoint, Kinas ledende programvareselskap for Linux. Det ble grunnlagt i Shenzen i desember 1999 og het tidligere Shenzhen Sinx. Selskapet var en utløper av kjerne-hacker gruppen SoftwareOPENUNIX NETWORK STUDIO, Co. Ltd., som omfattet noen av de fremste eksperter på UNIX/Linux i Kina. Første versjon ble lansert 10. desember 1999. Siste versjon var versjon 2.0 som ble lansert 20. juli 2002
Caldera Network Desktop USA GNOME, KDE i386 Caldera Network Desktop var en Linuxdistribusjon som ble introdusert av selskapet Caldera Systems i 1995. Siste versjon var 1.0 fra 1996.
Chinese 2000 Linux Hongkong GNOME, KDE, Enlightenment, Window Maker i386 Chinese 2000 Linux er en tidligere Linuxdistribusjon som la vekt på å være tilpasset lokale miljø både lingvistisk og kulturelt. Versjon 1.0 ble lansert 20. juli 2002.
Chinese Linux Extension Taiwan GNOME, KDE, Xfce, IceWM, Window Maker i386 Chinese Linux Extension bestod av en samling kinesisk programvare som var optimalisert for Red Hat Linux. Versjon 0.8 ble lansert 25. mai 1999. Siste versjon var 1.1 som ble lansert 25. juni 2002.
Cobind Desktop USA GNOME, KDE, Xfce i386 Cobind Desktop ble utviklet av firmaet Cobind i Pittsburgh. Versjon 0.2 beta ble lansert 23. juni 2004.
Co-Create Linux Kina GNOME i386 Co-Create Linux var en distribusjon som ble utviklet av syv kinesiske selskaper, samt universiteter og forskningscentere rundt om i Kina. Versjon 1.0 ble lansert 9. januar 2004. Versjon 2005 ble lansert 25. oktober 2004
Cool Linux USA IceWM i386 Cool Linux var en del av LINUX EMERGENCY CD project. Versjon 1.34 ble lansert 1. september 2002. Siste versjon var 2.3 som ble lansert 16. september 2003.
CPUBuilders Linux USA GNOME, KDE i386 CPUBuilders Linux er en tidligere amerikansk Linuxdistribusjon. Versjon 3.0 ble lansert 21. oktober 2003.
Dynasoft Linux Kina KDE i386 Dynasoft Linux hadde full støtte for det kinesiske språket og hadde et kinesisk innmatningssystem kalt "Yangchunbaixue". Versjon 3.0 ble lansert 29. september 2002.
EduLinux Chile GNOME, Fluxbox i386 Formålet med denne distribusjonen var å være et operativsystem som var enkelt i bruk og kunne tilby tallrike programvarepakker til skoleformål. Edulinux ble utviklet med støtte av GULUS og Université de Sherbrooke.
Ekaaty Linux Brasil KDE i686, x64-64 Denne distribusjonen var tilgjengelig i en stasjonær og en akademisk versjon. Språket er brasiliansk portugisisk. Første versjon ble lansert 30. januar 2006. Siste er versjon 5 fra 6. februar 2010.
elpicx Tyskland GNOME, KDE i386 elpicx var basert på Debian, Ubuntu og Fedora. Distribusjonen var beregnet på studenter. Versjon 1.1 ble lansert 16. oktober 2007. Versjon 2.0 ble lansert 26. september 2008.
Pidora Canada Xfce ARM6-HL Pidora var en distribusjon for datamaskinen Raspberry Pi. Versjon 2014-RC3 ble lansert 29. september 2014.
Project ELX India KDE i386 Project ELX ble utviklet av Everyone's Linux Pvt. Ltd (tidligere kjent som 3T Solutions Pvt Ltd) i Hyderabad. Versjon 1.0 ble lansert 19. juni 2002. Versjon 4.0 ble lansert 1. november 2004.
EnGarde Secure Linux USA Ingen i686, x86-64 Dette er en distribusjon tjenere som ble utviklet av Guardian Angel. Det inkorporerte e-post-programmet Postfix, DNS-programmet BIND og webhosting-programmet LAMP, blant andre. Siden 2005 var SELinux inkorporert som standard. Operativsystemet hadde også programmer som brannmur, anti-virus program og nettverks overvåking innebygd som standard. Siste versjon var 3.0.22, og ble lansert i desember 2008.
Eridani Linux Storbritannia KDE, Enlightenment, AfterStep, Window Maker i386 Eridani Linux 6.3 bestod av Red Hat Linux 6.2, en rekke oppdateringer, og et utall av ekstra applikasjoner og utviklingsverktøy. Den bestod også av oppdateringer og nye egenskaper fra Red Hat Linux 7.0 og kan betraktes som en hybrid mellom versjon 6.2 og 7.0.
EzPlanet One Linux Italia KDE i686 EzPlanet One Linux var en tidligere distribusjon som integrerte forskjellige avanserte teknologier som var beregnet på næringslivet. Versjon 1.0 ble lansert 11. november 2004. Versjon 2.0 ble lansert 5. februar 2005.
FoX Linux Italia KDE i686 FoX Linux var en distribusjon som rommet på en enkelt CD. Versjon 1.0 ble lansert 25. desember 2005.
Freedows Brasil GNOME i386 Freedows var en brasiliansk distribusjon. Versjon 1.0 ble lansert 10. juni 2004.
FTOSX Desktop Italia KDE i386 FTOSX Desktop var en italiensk distribusjon. Første versjon ble lansert 19. juni 2003. Siste versjon var 2004-rc1 som ble lansert 8. september 2004.
Fuduntu USA GNOME i686, x86-64 Dette var en mellomting mellom Fedora og Ubuntu. Fuduntu Linux var optimalisert for nettbrett og andre portable datamaskiner, men var likevel et generelt operativsystem. Første versjon ble lansert 7. november 2010. Siste versjon var 2013.2 som ble lansert 8. april 2013.
Fusion Linux Kroatia GNOME i386, x86-64 Fusion Linux var en kroatisk distribusjon. Versjon 14 RC ble lansert 10. november 2010. Siste versjon var 14.1 som ble lansert 2. juli 2011.
Gelecek Linux Tyrkia KDE i386 Gelecek Linux var en tyrkisk distribusjon. Versjon 1.0 ble lansert 13. januar 2001. Siste versjon var 4.0 som ble lansert 1. juli 2005.
Haansoft Linux Sør-Korea KDE i686, x86-64 Haansoft Linux ble utviklet av Haansoft, som var medlem av konsoriet Asianux og en ledende utvikler av Linux-basert programvare i Sør-Korea. Versjon 2005 Albatros ble lansert 29. november 2004. Siste versjon var 2006 dodo som ble lansert 27. mars 2006.
Hakin9 Live Polen KDE i386 Hakin9 Live var en Live Distro ble levert på CD-ROM. Hakon9 hadde sitt fokus på datasikkerhet og profesjonelle administratorer. Versjon 0.9 ble lansert i 30. oktober 2003. Siste versjon var 3.1.2 og ble lansert 7. desember 2006.
Hancom Linux Sør-Korea KDE i386 Hancom Linux ble utviklet av selskapet Hancom Linux, som hadde sitt hovedkvarter i Seoul. Versjon 1.0. ble lansert i 2000. Siste versjon var 4.0 og ble lansert 12. oktober 2004.
Happy MacLinux Japan KDE PowerPC Happy MacLinux var en distribusjon for PowerPC. Versjon 2.5. ble lansert 27. februar 2003.
Happy Linux Kina KDE i386 Happy Linux var en kinesisk distribusjon. Versjon 3.0 ble lansert 21. august 2001.
Haydar Linux Nederland GNOME, KDE i386 Haydar Linux var en arabisk distribusjon med full støtte for arabisk. Den la vekt på stabilitet og brukervennlighet. Versjon 1.0. ble lansert 6. april 2003.
HispaFuentes Spania GNOME, KDE, Enlightenment, Window Maker i386 Dette var en distribusjon som ble utviklet i Madrid
Holon Linux Japan KDE i386, PowerPC Holon Linux var basert på Red Hat Linux. Distribusjonen benyttet pakkeformatet RPM. Versjon 3.0 ble lansert 13. juni 2001. Siste versjon var 4.0 og ble lansert 6. september 2002.
HP Secure OS Software for Linux USA KDE i386 HP Secure OS Software for Linux ble lansert av Hewlett-Packard den 26. juli 2001, og var et overbygg til Red Hat Linux. Den sørget for beskyttelse mot inntregning, sanntids beskyttelse mot angrep og skade. Den var markedets første sikkerhetsløsning for Linux som var beregnet på næringslivet og større organisasjoner.
Honeywall CDROM USA Ingen i386 Honeywall CDROM var basert på Fedora og CentOS. Distribusjonen var spesialisert på trusler over internett og analyse av innhentede data. Den hadde et GUI-basert grensesnitt for konfigurasjon, administrasjon og dataanalyser, og støttet 3.x grenen av Sebek.

Versjon 1.0. ble lansert 10. oktober 2005. Siste versjon var 1.4 som ble lansert 25. april 2009.

Ignalum Canada GNOME, KDE, Xfce i686 Ignalum er en tidligere Linuxdistribusjon. Versjonen 9.0 ble lansert 10. september 2004.
IDMS Linux Sør-Afrika Ingen i586 IDMS Linux var en distribusjon som spesialiserte seg på stabilitet og kritiske operasjoner, som vanigvis er påkrevet i tjenere. Versjonen 2.0.25 ble lansert 1. juni 2002. Siste versjon var 4.0.0 som ble lansert 17. juli 2010.
Insigne GNU Linux Brasil GNOME i386 Denne distribusjon var basert på Debian fra og med versjon 5.0. Versjon 4.0 «Einstein» var basert på Fedora. Den ble utviklet av Insigne Software i Campinas i det sørlige Brasil. Språket i distribusjonen var brasiliansk portugisisk. Første versjon ble lansert 30. januar 2006. Siste versjon er versjon 5 fra 6. februar 2010.
JAMD Linux USA KDE i686 JAMD Linux er en tidligere Linuxdistribusjon. Versjonen 0.0.2 ble lansert 24. september 2002.
KoreLinux Sør-Korea GNOME i686, x86-64 Dette var en Sørkoreansk distribusjon
K12LTSP USA GNOME i386, x86-64 Dette var en distribusjon som var basert på Fedora og CentOS med programmer fra Linux Terminal Server Project (LTSP) integrert. Den var konstruert for å være enkel å installere og konfigurere. K12LTSP var en avlegger av Linux in School Project (K12Linux).
Kondara MNU/Linux Japan GNOME, KDE, AfterStep, Blackbox, Fluxbox, Window Maker i386 Dette var en japansk distribusjon som var basert på Raw Hide
Korora Australia GNOME, KDE, Xfce, Cinnamon, MATE x64-64 Denne distribusjonen var tidligere kjent som Kororaa. Opprinnelig var det navnet på en måte å installere Gentoo Linux ved bruken av et skript i stedet for manuell konfigurasjon. Navnet er avledet av det maoriske ordet «kororā», som betyr «liten pingvin». Korora som et Fedora-derivat ble lansert 31. mai 2011. Siste versjon er 22 fra 2. august 2015.
KRUD USA GNOME, KDE, Xfce i386 KRUD var en Linuxdistribusjon som ble oppdatert hver måned og var tilgjengelig på CD og DVD. Versjon FC2 ble lansert 1. september 2004.
LASER5 Linux Japan GNOME, KDE, Fluxbox, Window Maker i386 LASER5 Linux ble utviklet av LASER5 Co., Ltd., som ble etablert i Tokyo i august 1999. LASER5 Linux hadde forbedret støtte for japansk. Siste versjon var 7.2 og ble lansert 14. desember 2001.
LBA-Linux Finland GNOME, KDE i386 LBA-Linux ble utviklet av SOT Finnish Software Engineering Ltd som ble etablert i Tammerfors i 1999. Versjon 1.0 ble lansert i mars 2001. Versjon 3.3 ble lansert 1. februar 2011.
LGIS GNU/Linux Mexico GNOME, KDE i386 LGIS GNU/Linux var en modifisert utgave av Red Hat Linux med Ximian Desktop 2, e-post programmet Ximian Evolution og planleggingsverktøyet Ximian Red Carpet. Versjon 9.0 ble lansert 19. juni 2003.
Linare Linux USA GNOME, KDE i386 Linare Linux var en Linuxdistribusjon som benyttet en rekke populære applikasjoner. Versjon 2.0 ble lansert 2. august 2004.
LinuxInstall.org USA GNOME, KDE i386 LinuxInstall.org var en distribusjon med automatisk maskinvaredeteksjon. Versjon 1.1 ble lansert 7. januar 2003.
Linux+ Live Polen GNOME, KDE, AfterStep, Blackbox, Fluxbox, Window Maker i386 Linux+ Live er en tidligere Linuxdistribusjon. Dens utviklere utga Linuxbladet Linux+ i Warszawa. Versjon 2.04 ble lansert 31. mai 2005.
LinuxTLE/
Linux Thai Edition
(thai: ลินุกซ์ทะเล)
Thailand GNOME i386 Denne distribusjonen ble utviklet av Thailand National Electronics and Computer Technology Center (NECTEC). De første versjonene har vært basert på Red Hat Linux og Fedora, men siden 2007 har den vært basert på Ubuntu. Ordet «talay» er et homonym for thai-ordet ทะเล, som betyr «havet». Distribusjonens logo er en delfin som hopper. Første versjon ble lansert i juni 1999. Versjon 10.0 ble lansert 24. august 2011.
Linux 4all LiveCD Tyskland GNOME, KDE i386 Linux 4all LiveCD, også kjent som RPM Live-CD og Basilisk, ble levert som en Live distro på CD-ROM. Versjon 1.3 ble lansert 4. juni 2004.
Linux Media Lab Distribution Japan GNOME, KDE i386 Linux Media Lab Distribution er en tidligere Linuxdistribusjon. Versjon 6 ble lansert 22. februar 2002. Siste versjon var versjon 7 som ble lansert 5. september 2003.
LinuxPPC USA KDE, AfterStep, Blackbox, Window Maker PowerPC LinuxPPC hadde PowerPC som plattform. Versjon 2000Q4 ble lansert 9. september 2000.
Linux XP Russland GNOME, Openbox i386 Denne distribusjonen etterlignet brukergrensesnittet til Microsoft Windows XP. En avgift på $40 ble krevd etter at datamaskinen hadde blitt startet 99 ganger.
LormaLinux Fillippinene KDE i686, x86-64 LormaLinux var en filippinsk distribusjon. Versjon 2 ble lansert 4. januar 2003.
Madeinlinux Italia IceWM i386 Madeinlinux er en tidligere Linuxdistribusjon som var basert på Fedora. Versjon 4.0 ble lansert 22. januar 2001.
Magic Linux Kina KDE i386 Magic Linux var en distribusjon som støttet for kinesisk og som formål hadde som formål å avslutte bruken av tallrike kinesiske distribusjoner. Versjon 1 ble lansert 4. januar 2003.
Mandriva Linux Frankrike GNOME, KDE, Xfce, LXDE, AfterStep, Blackbox, Fluxbox, IceWM, Openbox, Window Maker i586, x86-64 Dette var en Linuxdistribusjon som opprinnelig var basert på Fedora, men som etter hvert utviklet seg til å bli en uavhengig distribusjon. I 2013 ble den erstattet av OpenMandriva Lx.
MeeGo USA, Finland MeeGo UX i386, ARM Dette var en distribusjon for NettPC, mobiltelefoni, smarttelefoner, o.l. som ble skapt av Intel og Nokia. Første versjon ble lansert 26. mai 2010. Versjon 1.2 ble lansert 19. mai 2011.
Moblin USA Moblin Intel Atom Moblin, eller mobile Linux, var laget for mobilt internettutstyr, nettPCer, nettop og innebygde systemer.[39] Distribusjonen ble først slått sammen med Maemo, og deretter ble begge integrert i prosjektet MeeGo. Nokia stanset all utvikling av MeeGoo etter å ha svitsjet til Windows Phone. Intel sluttet å arbeide med MeeGo ved i stedet å benytte Tizen. En gruppe mennesker som forlot Nokia, fortsatte med å utvikle Sailfish OS.
Muriqui Linux Brasil KDE i386 Denne distribusjonen var basert på Debian og Fedora. Muriqui Linux benytter installasjonsprogrammet Anaconda og er et prosjekt som har som formål å forenkle bruken for sluttbrukeren av en Debian-basert installasjon. Muriqui eller edderkoppapen er en primatart som er utbredt i det sørøstlige Brasil. Språket i distribusjonen er brasiliansk portugisisk.
myLinux Japan GNOME, KDE, Xfce i386 myLinux var en Linuxdistribusjon fra Japan. Versjon 3.1 ble lansert 31. januar 2005.
MythDora USA MythTV i386 Dette er en tidligere distribusjon som var basert på Fedora og MythTV. Siden 2009 fulgte versjonsnumrene Fedoras versjon etterfulgt av MythTVs versjon. For eksempel brukte versjon 12.23 versjon 12 av Fedora og MythTV 0.23. Siden versjon 10.21 hadde den Live-CD support. Utviklingen av operativsystemet opphørte i 2011.[40]
NeoShine Linux Kina GNOME i386 Denne Linuxdistribusjonen var basert på Red Hat Linux og Fedora. Distribusjonen ble av selskapet Chinasoft Network Technology Company i Beijing, Kina lansert sammen med Openoffice.org, og var oppkalt etter denne programvarepakken. Versjon 2.0 ble lansert 9. mars 2001. Siste versjon var 5.0 b21 og ble lansert 12. oktober 2009.
N-iX Destkop Linux Tyskland GNOME, KDE i686 N-iX Destkop Linux ble utviklet N-ix, og ble lansert i ISO-bilder som hadde støtte for egne verktøy fra Nix. Versjon 05/2004 ble lansert 17. mai 2004.
Niigata Linux Japan Ingen i386 Niigata Linux ble konstruert for et internettbasert miljø med støtte for internettbaserte applikasjoner sammen med Apache og PostgreSQL. Versjon 1 ble lansert 28. april 2005.
O-Net Italia Ingen i386 O-Net ble utviklet av HI-NET. Versjon 5.2f ble lansert 30. desember 2004.
OpenNA Linux Canada GNOME i686 OpenNA Linux hadde spesiell støtte for sikkerhet og misjonskritiske oppgaver. Versjon 1.0 ble lansert 30. oktober 2003.
Phayoune Secure Linux Thailand KDE i386 Phayoune Secure Linux var basert på Linux from Scratch og Fedora. Distribusjonen hadde spesiell støtte for thai, inkluderte en brannmur og var optimalisert for USB. Versjon 6.3 ble lansert 3. januar 2008.
PHP Solutions Live Polen GNOME, KDE, Window Maker i386 PHP Solutions Live var en distribusjon som var basert på Aurox og Fedora. Distribusjonen hadde spesiell støtte for polsk. Versjon 1.0.1 ble lansert 1. april 2004.
Pingo Linux Slovenia GNOME, KDE, Fluxbox, IceWM i386 Pingo Linux var en Linuxdistribusjon som hadde spesiell støtte for slovensk. Versjon 2.0r2 ble lansert 6. februar 2004.
Plan-B USA Ingen i386 Plan-B var en distribusjonen som ikke behøvde harddisk, og kunne kjøre i RAM eller fra CD. Den var basert på en nedstrippet versjon av Fedora og de fundamentale oppgavene til SuperRescue CD. En rekke verktøy og programmer var tilgjengelige for søking og gjenoppretting av tapte data, system- og nettverksanalyser, sikkerhets-skanninger, opprettelse av midlertidige nettverk og tjenere; IDS eller NIDS systemer og skapelse av nettverkstatus-rapporter. Versjon 1.0 ble lansert 5. juli 2003.
Red Office Linux Kina GNOME, KDE, Window Maker i386 Dette var en kinesisk Linuxdistribusjon som var basert på Red Hat Linux. Distribusjonen ble lansert sammen med Openoffice.org, og var oppkalt etter denne programvarepakken. Versjon 0.98 ble lansert 4. februar 2002.
Resala Linux Egypt KDE i386 Resala Linux var en Linuxdistribusjon som hadde støtte for arabisk og hadde som formål å skape en regional utvikling. Versjon 1 ble lansert 6. juni 2004.
Southern California Internet Linux USA KDE i586 Southern California Internet Linux var en Linuxdistribusjon fra California. Distribusjonen var kompatibel med Microsoft Windows og kunne starte sammen med enten Windows NT, Windows XP eller Windows 2000. Versjon 2005 ble lansert 22. desember 2005.
TFM Linux Romania Twm i686 TFM Linux var en rumensk distribusjon. Versjon 1.0 ble lansert i mars 2001. Versjon 3.3 ble lansert 1. februar 2011.
ThizLinux Hongkong GNOME, KDE i386 ThizLinux ble utviklet av ThizLinux Laboratory Limited, som ble etablert i Hongkong i januar 2000. Versjon 5.0 ble lansert 12. desember 2001. Versjon 7.0 pre ble lansert 10. mai 2003.
Tinysofa Enterprise Server Australia Ingen i386, i586, x86-64 Denne distribusjonen var basert på Fedora og Trustix, og rettet seg mot næringslivet. Versjon 1.x var basert på Trustix, mens versjon 2.x var basert på Fedora, med enkelte ideer hentet fra SUSE Linux og Conectiva. Den var basert på versjon 2.6 av linuxkjernen, med en fullt funksjonell SELinux-infrastruktur. Den var liten av størrelse, benyttet ATP som et pakkehåndteringsverktøy, benyttet sikre tjenester som standard, tjenerløsninger basert på ASP.NET og replikasjon av PostgreSQL. Første versjon ble lansert 29. april 2004. Siste versjon var 2.0 update 6, som ble lansert 18. oktober 2006.
Trustix Norge Ingen i586 Trustix var en norskutviklet distribusjon for tjenermaskiner, med sterk fokus på sikkerhet og stabilitet. Selskapet som utviklet den ble oppkjøpt av Commodo i 2003. Distribusjonen ble lagt ned pr. 31. desember 2007.
Xteam Linux i686 Kina KDE i386 Xteam Linux ble utviklet av Xteam Software, som var det første spesialiserte Linux-selskap i Kina. Versjon 1.0 ble lansert 2. april 1999. Versjon 5.0 pre ble lansert 16. desember 2003.
Vixta Portugal KDE i386 Også kalt Xange og Simplis var modellert etter Microsoft Windows og benyttet Wine som et program som gjør det mulig å kjøre Windows-programmer. Første versjon ble lansert i 2008. Den ble erstattet av Open Xange.
Yellow Dog Linux USA Enlightenment
GNOME, KDE, Xfce
PowerPC, ps3 Denne distribusjonen var basert på Red Hat Enterprise Linux og CentOS. Den var laget for POWER7, PowerPC og Cell, og ble benyttet på Macintosh og PlayStation 3. Yellow Dog Linux ble lansert 8. mars 1999 av Terra Soft Solutions i Colorado i USA. Yellow Dog Linux ble videreutviklet av Fedora Core og hadde en RPM-pakkesystem innebygget.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Amazon. «Amazon EC2 Functionality». 
  2. ^ Brockmeier, Joe (27. september 2011). «Amazon's Linux AMI is All Grown Up». readwriteweb. Besøkt 11. oktober 2011. 
  3. ^ «Amazon Linux AMI - what distro is this based on?». Amazon web forums. 27. september 2011. Besøkt 11. oktober 2011. 
  4. ^ «Amazon Linux AMI - 2011.09 release notes». Amazon. 27. september 2011. Besøkt 11. oktober 2011. 
  5. ^ «Amazon Linux AMI - 2012.03 release notes». Amazon. 27. september 2011. Besøkt 11. oktober 2011. 
  6. ^ «amazon-linux-ami 2012.03 packages». Amazon. 27. september 2011. Besøkt 11. oktober 2011. 
  7. ^ «Amazon Linux AMI 2014.09 Now Available». AWS Blog. 23. september 2014. Besøkt 26. november 2014. 
  8. ^ «Amazon Linux AMI 2015.03 Release Notes». Amazon Web Services. Besøkt 18. mars 2015. 
  9. ^ «Frequently Asked Questions about CentOS in general: 1. What is CentOS Linux?». centos.org. 12. oktober 2014. Arkivert fra originalen 12. september 2019. Besøkt 2. november 2014. 
  10. ^ «Red hat + CentOS». Red Hat. Besøkt 15. april 2014. 
  11. ^ Karanbir Singh (7. januar 2014). «CentOS Project joins forces with Red Hat». centos.org. Besøkt 8. januar 2014. 
  12. ^ «CentOS Governance». centos.org. 2014. Besøkt 8. januar 2014. 
  13. ^ «DistroWatch: ClearOS». 
  14. ^ «ClarkConnect Is Now ClearOS». 
  15. ^ «Linux answer to Windows SBS: ClearOS». Arkivert fra originalen 7. desember 2009. Besøkt 2. desember 2015. 
  16. ^ «DistroWatch: Development Release - ClearOS 6.1 Alpha 1». 
  17. ^ «ClearFoundation: ClearOS Core 6.1 Alpha1». 
  18. ^ «SPEC® CINT2006 Result - Inspur Corporation K1 800». Besøkt 13. mai 2015. 
  19. ^ «The Open Brand Register of Certified Products». The Open Group. 29. mai 2014. Besøkt 29. mai 2014. 
  20. ^ a b «Oracle Linux FAQ» (PDF). Oracle Corporation. Besøkt 14. april 2011. 
  21. ^ «Switching from Red Hat Network to Unbreakable Linux Network (ULN)». Besøkt 17. april 2015. 
  22. ^ John Foley (23. juli 2013). «OracleVoice: Oracle Linux Keeps Expanding With New Customers, Partners, And The Cloud». Forbes. Besøkt 17. april 2015. 
  23. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 19. mai 2012. Besøkt 15. mai 2012. 
  24. ^ «Award Abstract #0438741 SCI: Delivering Cyberinfrastructure: From Vision to Reality». National Science Foundation. 1. juli 2005. Besøkt 5. august 2007. 
  25. ^ «Award Abstract #0721623 SDCI: NMI: Improvement: The Rocks Cluster Toolkit and Extensions to Build User-Defined Cyberenvironments». 31. august 2007. Besøkt 6. juni 2013. 
  26. ^ «General Questions about Scientific Linux (Community)». www.scientificlinux.org. 
  27. ^ Feature page of CAOS Linux on the Wayback Machine
  28. ^ 7.º Encuentro Linux 2006 - Universidad Católica del Maule Arkivert 21. juni 2008 hos Wayback Machine.
  29. ^ «<Eurielec Linux>». Arkivert fra originalen 6. oktober 2015. Besøkt 2. desember 2015. 
  30. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 2. november 2011. Besøkt 14. desember 2015. 
  31. ^ «Distribution Release: White Box Enterprise Linux 4 Respin 2». Distrowatch. 21. juni 2007. 
  32. ^ Hanthana Community.
  33. ^ «Hanthana's default software list.». Arkivert fra originalen 23. september 2015. Besøkt 30. november 2015. 
  34. ^ «Distribution Release: Ojuba 4». Distrowatch.com. Besøkt 24. juli 2014. 
  35. ^ [1]
  36. ^ «Qubes OS bakes in virty system-level security». The Register. 5. september 2012. 
  37. ^ «Qubes OS Templates». 
  38. ^ «Installing and using Windows-based AppVMs». 
  39. ^ Moblin.org - Mobile Linux Internet Project Arkivert 8. juni 2008 hos Wayback Machine.
  40. ^ http://www.mythdora.com/?q=node/5808 Arkivert 13. februar 2012 hos Wayback Machine. The MythDora Project has been retired

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata