Portaal:Den Haag/Uitgelicht/13
De Haagse Hogeschool is een in Den Haag gevestigde hogeschool die opleidingen aanbiedt op het gebied van economie, gezondheidszorg, informatica, techniek, accounting, organisatiekunde, business administration en Europees recht. Er worden zowel bachelor, als master en post-HBO opleidingen verzorgd. Er wordt nog gewerkt met competenties. Dit houdt in dat studenten theoretische kennis moeten bezitten, deze moeten kunnen zien in de context van het vakgebied en ze daarin kunnen gebruiken en toepassen.
Er wordt veel gewerkt met projectgroepen, die studenten, voor ze de praktijk in gaan, moeten helpen voor te bereiden op de beroepspraktijk. Hoewel dit positieve kanten heeft, wordt dit hevig bekritiseerd vanwege het grootschalige 'meeliften' van veel studenten. Het systeem zou te weinig oog hebben voor serieuze studenten en veel studenten zouden door dit systeem hun diploma halen, terwijl met een meer persoonlijke aanpak ze dit nooit zouden kunnen.
De hogeschool heeft aandacht voor diegenen die de Nederlandse of Engelse taal niet goed machtig zijn. Daarom moeten studenten bij de meeste opleidingen binnen een jaar een toets halen, waarin ze worden getoetst op de grammatica. Doordat veel studenten uit bevolkingsgroepen komen waar taalachterstand vaker voorkomt, halen velen deze toets niet in een keer. Voor diegenen heeft de Haagse Hogeschool aparte medewerkers die deze studenten klaar stomen voor professioneel gebruik van de taal.
In Zuid-Holland is het de grootste school voor hoger beroeps onderwijs, met ongeveer 17.000 leerlingen. Op 1 september 1987 werd de Haagse Hogeschool opgericht, als gevolg van een fusie tussen veertien kleinere instellingen voor hoger beroepsonderwijs in de regio. Sinds 2003 is de Technische Hogeschool Rijswijk ook onderdeel van de Haagse Hogeschool.
Het gebouw is te vinden achter station Hollands Spoor. Het is tevens een locatie voor congressen, symposia, tentoonstellingen en andere activiteiten binnen en buiten het onderwijs.