iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.
iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.



Link to original content: http://lex.dk/Museum_Jorn
Museum Jorn – Lex
Museum Jorn.

På museet er der – ud over den største samling af Asger Jorns værker i verden – en stor samling af andre internationale kunstnere.

Museum Jorn.

Museum Jorn er et dansk kunstmuseum. I 1982 flyttede Museum Jorn under navnet Silkeborg Kunstmuseum, ind i de nuværende museumsbygninger. Silkeborg Kunstmuseum var i 1966 blev udskilt fra Silkeborg Museum for at danne rammen om Asger Jorns donation, skænket 1953-73. Efter en mindre ombygning og et navneskifte genåbnede museet i 2010 som Museum Jorn, Silkeborg.

Faktaboks

Også kendt som

Museum Jorn, Silkeborg

Donationen omfatter ca. 5500 værker af Jorn, bl.a. det store maleri Stalingrad og den 14 m lange billedvævning Den lange rejse, udført s.m. Pierre Wemaëre (1913-2010), og af 150 andre danske og udenlandske kunstnere, især fra 1900-t. Arbejder af Max Ernst, Hans Arp, Francis Picabia, Man Ray m.fl. belyser den surrealistiske og spontan-abstrakte kunst. Desuden findes mange værker af bl.a. Jean Dubuffet, Henri Michaux, Pierre Alechinsky og Fernand Léger.

Jorns samlinger, der blev skabt fra begyndelsen af 1950'erne og frem til hans død i 1973, er siden blevet forøget, og museets samling rummer nu mere end det dobbelte antal værker; Richard Winther er særlig fyldigt repræsenteret.

I det nyindrettede Cobra-forum kan besøgende gå på opdagelse i museets omfattende arkivmateriale, gennemse Asger Jorns skitsebøger digitalt og se film med relation til samlingerne. Museets bygninger er tegnet af arkitekten Niels Frithjof Truelsen og opført 1979-82, udvidet med Vestfløjen i 1998.

Læs mere i Lex

Eksterne links

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig