iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.
iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.



Link to original content: http://he.wikipedia.org/wiki/יוסף_טסלר
יוסף טסלר – ויקיפדיה לדלג לתוכן

יוסף טסלר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יוסף טסלר
מידע אישי
לידה 1905
פטירה אחרי 1963 ולפני 1988
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

יוסף טסלר (1905[1] – ?) היה כדורגלן בקבוצות שונות באירופה ומאמן כדורגל הונגרי-ישראלי, שאימן בין היתר במכבי תל אביב והוביל אותה לזכייה באליפות לעונת 1957/1958, כשסיימה את עונת הכדורגל בליגה הראשונה ללא הפסד, ובנוסף זכתה בגביע המדינה והשלימה דאבל עונתי.

טסלר נולד בשנת 1905 בעיר בודפשט שבהונגריה, ושיחק כדורגל מגיל 15 במספר קבוצות, הבולטת שביניהן היא קבוצת הפאר ההונגרית מ.ט.ק. בודפשט, ושיחק בנבחרת הנוער של הונגריה. לאחר מכן עשה טסלר את דרכו ככדורגלן במדינות אירופאיות אחרות, כאשר גם שיחק וגם אימן בהונגריה, בצ'כוסלובקיה, פולין, גרמניה ורומניה. טסלר העיד כי בכל מדינה שיחק בתפקיד שונה במערך, כאשר ברומניה היה בלם, בפולין שיחק כקשר, ובהונגריה וצ'כוסלובקיה שיחק כמגן.

באפריל 1957 עלה טסלר לישראל והופנה על ידי מחלקת העלייה של הסוכנות היהודית להתיישב בקריית גת, שם לא הצליח להתאקלם, ולבסוף עבר להתגורר בתל אביב. במשרתו הזמנית כפקיד במשרד לשילומים, הציע לו מאמן הכדורגל אגון פולק שעבד גם הוא במשרד, לאמן את מכבי תל אביב, שהייתה חסרת מאמן באותה התקופה, וכך הגיע טסלר לאמן את מכבי תל אביב בתיווכו של פולק[1]. השידוך הצליח, וכבר בעונה הראשונה בהיותו מאמן הקבוצה הדריך אותה בעונת 1957/1958 לאליפות המדינה, בה זכה ללא הפסד של הקבוצה בליגה, ובנוסף זכתה הקבוצה בגביע המדינה והשלימה דאבל שני בהיסטוריה מבחינתה. בעונה שלאחר מכן סיימה הקבוצה במקום השלישי בלבד, אך זכתה בגביע המדינה בפעם השנייה ברציפות, וטסלר התפטר בגלל חילוקי דעות בינו לבין הנהלת המועדון.

לאחר מכן אימן טסלר בהפועל רמלה שעלתה לראשונה לליגה א' (ליגת המשנה)[2] והקבוצה סיימה במקום ה-10 והצליחה להישאר בליגה בעונה זו. ביוני 1961 מונה טסלר למאמן מכבי נתניה[3] שם אימן למשך עונה אחת. לאחר מכן, בשנת 1963 מונה למאמן פ.צ. וינה[4].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ 1 2 דיוקנאות : המאמן המאושר, הארץ, 13 ביולי 1958
  2. ^ הפועל רמלה;מאמן: יוסף טסלר, עיתון חרות, 3 בינואר 1960
  3. ^ טסלר למכבי נתניה, בספורט, עיתון חרות, 25 ביוני 1961
  4. ^ טסלר - מאמן פ.צ. וינה, מעריב לספורטאים, עיתון מעריב, 5 בספטמבר 1963