iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.
iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.



Link to original content: http://he.wikipedia.org/wiki/אייפד_4
אייפד 4 – ויקיפדיה לדלג לתוכן

אייפד 4

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אייפד 4
IPad (4th generation)
מידע כללי
סוג מחשב לוח
מפתח אפל
יצרן אפל, פוקסקון עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך הפצה 2 בנובמבר 2012
הקודם בסדרה The new iPad עריכת הנתון בוויקינתונים
הבא בסדרה IPad Air עריכת הנתון בוויקינתונים
מידע טכני
מערכת הפעלה iOS 10
מעבד Apple A6X ליבה כפולה וארבע ליבות גרפיות במהירות 1.4GHz
נפח אחסון 16, 32, 64 ו-128 GB
מסך

9.7 אינץ', 2048x1536 פיקסלים
264 ppi,‏ יחס המסך - 3:4

LCD, תאורת LED אחורית
מצלמה 5 מגה פיקסל (אחורית), 1.2 מגה פיקסל (קדמית)
סוללה עד 10 שעות
(עד 9 שעות בגלישת דור רביעי)
קישוריות

Wi-Fi ‏ (802.11a/b/g/n)‏ ו-בלוטות'

LTE - גלישת דור רביעי
מידות
רוחב 185.7 מ"מ עריכת הנתון בוויקינתונים
גובה 241.2 מ"מ עריכת הנתון בוויקינתונים
עובי 9.4 מ"מ עריכת הנתון בוויקינתונים
משקל דגם ה-Wi-Fi‏: 652 גרם
דגם הסלולר‏: 662 גרם
www.apple.com/ipad
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אייפד דור רביעי הוא מחשב לוח של חברת אפל והדור הרביעי בסדרת האייפדים שלה. פונקציות המכשיר כוללות קריאת ספרים, כתבי עת, סרטים, מוזיקה, משחקים ותוכן באינטרנט, והוא זמין בשחור או לבן. לאייפד הרביעי סוללת ליתיום שמחזיקה עד 10 שעות, מעבד A6X כפול ליבה וארבע ליבות גרפיות במהירות 1.4 GHz המהיר פי 2 ממעבד A5X וזוג מצלמות - קדמית לשיחות וידאו FaceTime ברזולוציית HD ואחורית בעלת 5 מגה-פיקסל עם יכולת צילום 1080p.

השקת המכשיר

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-23 באוקטובר 2012 הכריזה אפל על השקת הדור הרביעי של מכשיר האייפד במקביל למחשב לוח קטן יותר בשם אייפד מיני. ב-26 באוקטובר 2012 החלה מכירתו המוקדמת באתר האינטרנט של החברה, כשבועיים אחר כך החלה מכירתו הרשמית בחנויות אפל סטור ברחבי העולם.

מערכת הפעלה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – iOS

מערכת ההפעלה של המכשיר היא iOS 6 שיצאה כחודש לפני הכרזתו. הגרסה החדשה כוללת בתוכה למעלה מ-200 שיפורים וחידושים, שבין היתר כוללים:
• אפליקציית מפות מובנית של חברת אפל עם אפשרות להצגת מפות בתלת מימד וניווט קולי
• אינטגרציה עם פייסבוק הכוללת אפשרות לשיתוף תמונות היישר מאפליקצית התמונות (כמו עם Twitter) וכתיבת פוסטים באופן ישיר מבלי להיכנס אל אפליקצית הפייסבוק.
• שיפורים באפליקציות המייל, והספארי ושימוש ב-FaceTime באמצעות אינטרנט סלולרי ולא רק ב-Wifi (בדגמי הסלולר)

ב-18 בספטמבר שונתה מערכת ההפעלה של האייפד ל-iOS 7 לבוחרים בה. הגרסה החדשה כוללת שיפורים וחידושים שבין היתר כוללים:

  • שינוי עיצוב כל דף הבית באייפד כולל מסך הפתיחה, מסך הנעילה, והמצלמה כולל תצוגת האייקונים.
  • שינוי חלק מהאפשרויות של סירי והוספת אפשרויות נוספות.
  • שינוי תצוגת האינטרנט, המסך העליון, וההקשה.

האייפד הרביעי כולל מסך רטינה רב-מגע (Multi-Touch) של אפל בגודל 9.7 אינץ', כמעט פי שלושה ממסך האייפון. למסך תאורת LED אחורית בדומה למסכי ה-מקבוק של אפל. זכוכית המסך מבריקה, אך היא כוללת טכנולוגיה בשם IPS המאפשרת יכולות צפייה טובות יותר באור יום וזוויות ראייה רחבות. רזולוציית המסך היא 2048x1536 שמתרגמת לכ-3.15 מיליון פיקסלים - כמות הפיקסלים הכי גדולה אי פעם במכשיר נייד עם 264 פיקסלים לאינץ'. רזולוציה זו מאפשרת הצגת סרטי HD (ב-1080p).

לאייפד הרביעי סוללת ליתיום פולימר נטענת בעלת קיבול של 0.025 קילוואט שעה (25 וואט שעה), המחזיקה 10 שעות (או 9 שעות בגלישת דור רביעי) כמו באייפד 2. היא נטענת דרך יציאת USB או מתאם חשמל. עובי הסוללה הוא 2.5 מ"מ.

באייפד הרביעי שתי מצלמות - אחת קדמית המאפשרת שיחות וידאו FaceTime עם מכשירי אייפון, אייפוד טאץ', מחשבי מקינטוש (מקינטוש 10.6.6 או מאוחר יותר עם מצלמת אינטרנט) ומכשירי האייפד החדש. המצלמה הקדמית באיכות 1.2 מגה-פיקסל ומצלמת וידאו באיכות HD. המצלמה האחורית בעלת 5 מגה-פיקסל עם זום X5 ומצלמת וידאו באיכות 1080p. לאחר צילום תמונות, ניתן להוסיף להן אפקטים שונים באמצעות היישום המובנה של האייפד - PhotoBooth.

המעבד של האייפד הרביעי הוא "A6X" כפול ליבה במהירות 1.4 GHz המהיר פי 2 ממעבד A5X שבדור הקודם. בנוסף למכשיר זיכרון פנימי (RAM) בנפח 1GB.

גרסאות הסלולר של האייפד הרביעי הציגו תמיכה משופרת וחדה יותר ברשת ה-LTE (דור רביעי) בארצות הברית ומספר מדינות נוספות, כמו כן גרסה זו כוללת מקלט A-GPS למעקב אחר מיקומו של המשתמש לצורך ניווט באמצעות תוכנות GPS.

ערך מורחב – סירי

באייפד הרביעי מערכת שליטה קולית בשם "siri". המערכת מאפשרת למשתמש לתת פקודות קוליות למכשיר האייפד, והוא יגיב להן ויבצע אותן במידת הצורך. לדוגמה, ניתן לשאול את האייפד "what time is it?"(מה השעה?) והאייפד יגיב "it is 12:00 o'clock."(השעה שתים עשרה בדיוק). בנוסף, "Siri" יכולה להכתיב טקסט כגון הודעות טקסט או מיילים, וניתן לבקש ממנה להשיב להם. פקודות אלה יכולות להשתנות במידה רבה ומאפשרות שליטה כמעט בכל הפונקציות שבאייפד. ניתן להשתמש בשפה טבעית בעת השימוש במערכת הקולית, והיא תבין, תיישם ותגיב. כדי להפעיל את ה"סירי", יש ללחוץ לחיצה ארוכה על כפתור עמוד הבית (הכפתור העגול) ואז יש לדבר ולאחר המתנה של שנייה סירי תענה.

Siri תומכת בשפות הבאות:

אביזרים נלווים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מחבר הטעינה Lightning

האייפד הרביעי מגיע עם מחבר טעינה חדש הנקרא Lightning (ברק), ובו 8 פינים, בשונה ממחבר הטעינה של כל דורות האייפד, האייפון והאייפוד הקודמים, שהיה בעל 30 פינים. מחבר הטעינה החדש חזק יותר, נוח יותר וגם ניתן לחברו משני הצדדים, לעומת חיבור מצד אחד בלבד בדור הקודם. סנכרון בין המחשב למכשיר מתבצע באמצעות תוכנת ה-iTunes.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אייפד 4 בוויקישיתוף