iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.
iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.



Link to original content: http://fa.wikipedia.org/wiki/لارنس_لسیگ
لارنس لسیگ - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد پرش به محتوا

لارنس لسیگ

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
Lawrence Lessig
زادهٔ۳ ژوئن ۱۹۶۱ ‏(۶۳ سال)
ملیتآمریکایی
محل تحصیل
پیشه(ها)academic and political activist
شناخته‌شده
برای
همسرBettina Neuefeind
فرزندانWillem, Teo, and Tess
وبگاه

لارنس لسیگ (به انگلیسی: Lawrence Lessig) از دانشمندان و فعالان سیاسی و اهل آمریکا است. او استاد حقوق در دانشگاه هاروارد است. در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ ایالات متحده آمریکا او از طرف حزب دموکرات خود را نامزد کرده بود.

لسیگ از طرفداران کاهش محدودیت‌های حقوقی کپی‌رایت، نماد بازرگانی و طیف فرکانس رادیویی به خصوص در ابزارهای فناوری است. او در سال ۲۰۰۱ سازمان ناسودبر کرییتیو کامنز را بنیان نهاد تا بتواند دسترسی دیگران به تعدادی از آثار خلاقانه را گسترش دهد تا به‌طور قانونی بر پایه آن اثر اشتقاقی بسازند و به اشتراک بگذارند.

فعالیت فرهنگی

[ویرایش]

لسیگ دو مدرک کارشناسی اقتصاد و مدیریت از دانشگاه پنسیلوانیا گرفت، یک کارشناسی ارشد فلسفه از دانشگاه کمبریج (کالج ترینیتی) گرفت، یک دکترای قضایی از مدرسه حقوق ییل در سال ۱۹۸۹ گرفت. پس از دانش‌آموختگی از مدرسه حقوق، نزد ریچارد پوزنر در دادگاه استیناف حوزه هفتم ایالات متحده آمریکا کارآموزی گذراند و یک سال نیز نزد آنتونین اسکالیا در دیوان عالی ایالات متحده آمریکا بود.

فعالیت سیاسی

[ویرایش]

لسیگ از زمانی که در دانشگاه فلسفه می‌خواند، لیبرال بود. در اواخر ۱۹۸۰ که برای کارآموزی نزد دو قاضی محافظه کار، قاضی ریچارد پوزنر و عدالت‌گستر آنتونین اسکالیا رفت، در کارهایش لیبرال بود و بیشتر به خاطر هوشش انتخاب شده بود تا ایدئولوژیش.

آثار

[ویرایش]

لارنس لسیگ چندین کتاب دربارهٔ تمایز بین آزادی که انتظار می‌رود، خواندن/نوشتن فرهنگ اینترنت و کنترل از طریق روش‌های فنی منتشر کرده‌است. این کتابها شامل «کتاب فرهنگ آزاد»،[۱] کد و دیگر قوانین محیط مجازی,[۲] کد: نسخهٔ ۲٫۰[۳] و آیندهٔ ایده‌ها.[۴] می‌شوند.

فیلم‌ها

[ویرایش]

جستارهای وابسته

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. لسیگ، ل. ۲۰۰۴. کتاب فرهنگ آزاد: چگونه رسانه‌های بزرگ از فناوری و قانون برای انحصاری کردن فرهنگ و داشتن کنترل روی خلاقیت استفاده می‌کنند. کتاب‌های پنگوئن.
  2. کد و دیگر قوانین محیط مجازی (۲۰۰۰) (ISBN 978-0-465-03913-5, کتاب‌های پایه‌ای، نیویورک)
  3. کد: نسخهٔ ۲٫۰ (۲۰۰۶) (ISBN 978-0-465-03914-2, کتاب‌های پایه‌ای، نیویورک)
  4. آیندهٔ ایده‌ها (۲۰۰۱) (ISBN 978-0-375-50578-2, خانهٔ تصادفی، نیویورک)