سکس پیستولز
سکس پیستولز | |
---|---|
اطلاعات پسزمینه | |
ژانر | پانک راک |
سالهای فعالیت | ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۸ ۱۹۹۶ ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ ۲۰۰۷ تا کنون |
ناشر(ان) | ایاِمآی، اِیاَنداِم، ویرجین، برادران وارنر |
وبگاه |
سکس پیستولز (به انگلیسی: Sex Pistols) یک گروه پانک راک انگلیسی بود که در سال ۱۹۷۵ در لندن بنیان گذاشتهشد. آنها آغازگر جنبش پانک راک در بریتانیا بودند و بر موسیقی بسیاری از هنرمندان پانک و آلترنتیو بعد از خود تأثیر عمدهای داشتند. گرچه سالهای اصلی فعالیت گروه ۲ سال و نیم بیشتر نبود و فقط ۱ آلبوم استودیویی و ۴ تکآهنگ منتشر کردند، از آنها بهعنوان یکی از تاثیرگذارترین حرکتها در تاریخ موسیقی یاد میشود.
اعضای اولیهٔ سکس پیستولز جانی روتن (خواننده)، استیو جونز (گیتاریست)، پل کوک (درامر) و گلِن مَتلاک (باسیست) بودند. در سال ۱۹۷۷ سید ویشس جایگزین مَتلاک شد. تحت مدیریت مالکوم مکلارن، گروه در تمام بریتانیا بحثانگیز شد و مورد توجه قرار گرفت. کنسرتهای سکس پیستولز بارها با مشکلاتی از سوی مقامات و سازمانهای برگزارکننده مواجه میشد و اغلب با آشوب و هرج و مرج خاتمه مییافت. از ترانهٔ اعتراضی «پروردگار ملکه را حفظ کند»[۱] (۱۹۷۷)-که نوعی حمله به اصول پذیرفته شده از سوی جامعهٔ بریتانیا در تمکین از نظام سلطنتی بود-بهعنوان آخرین و بزرگترین غوغای دوزخی ایجاد شده در صحنهٔ موسیقی یاد میشود. این ترانه که ناماش را سرود ملی بریتانیا گرفته بود و در ۲۵اُمین سالگرد تاجگذاری الیزابت دوم منتشر شد، ملکه را یک جاذبهٔ پیش پا افتادهٔ توریستی، فاشیست و دستنشاندهٔ بیاختیار پیر خطاب میکند.[۲]
در ژانویهٔ سال ۱۹۷۷ و در پی توری که سکس پیستولز در ایالات متحده برگزار کرد، جانی روتن از گروه کناره گرفت. در ماههای بعد ۳ عضو باقیمانده، قطعاتی را برای فیلم مستند تاریخچهٔ گروه بهنام فریب بزرگ راک اند رول[۳] ضبط کردند. در فوریهٔ ۱۹۷۹ سید ویشس بر اثر اوردوز هروئین درگذشت. در سال ۱۹۹۶ روتِن، جونز و کوک برای برگزاری تور پول کثیف[۴] گردهم آمدند و از سال ۲۰۰۲ بهاین سو کنسرتها و تورهای دیگری هم برگزار کردهاند.
میراث هنری
[ویرایش]سکس پیستولز، بر موسیقی بسیاری از گروه ها و خواننده های بعد از خود نظیر نیروانا، جوآن جت، جوی دیویژن، کلش، اسمیتز، گانز ان رزز، اوئیسیز و گرین دی تاثیر گذاشت[۵].
در سال ٢٠٠۴، مجله رولینگ استون آنها را در فهرست ١٠٠ هنرمند برتر تمام دوران قرار داد[۶].
در ٢۴ فوریه ٢٠٠۶ چهار عضو بنیانگذار، به علاوه سید ویشس بهعنوان اعضای جدید تالار مشاهیر راک اند رول معرفی شدند، اما از حضور در مراسم سر باز زدند و موزهٔ راک اند رول را « لکهٔ شاش» خطاب کردند[۷].
در سال ٢٠٢٢، درمورد گروه سریالی به نام پیستول به کارگردانی دنی بویل ساخته شد[۸].
آلبومشناسی
[ویرایش]پانویس
[ویرایش]- ↑ God Save the Queen
- ↑ Steve Huey. "God Save the Queen" (به انگلیسی). وبگاه AllMusic. Retrieved 20 September 2010.
- ↑ The Great Rock 'n' Roll Swindle
- ↑ Filthy Lucre Tour
- ↑ Stegall، Tim (۲۰۲۲-۰۳-۳۱). «15 artists influenced by the Sex Pistols, from Joy Division to Oasis». Alternative Press Magazine (به انگلیسی). دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۷-۲۴.
- ↑ "Sex Pistols". Wikipedia (به انگلیسی). 2023-07-23.
- ↑ Trzcinski، Matthew (۲۰۲۱-۰۷-۱۰). «The Sex Pistols Refused to Be at Their Rock & Roll Hall of Fame Induction». Showbiz Cheat Sheet (به انگلیسی). دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۷-۲۴.
- ↑ Nicholson، Rebecca (۲۰۲۲-۰۵-۳۱). «Pistol review – Danny Boyle's wonky Sex Pistols show is like Punk: the Panto!» (به انگلیسی). The Guardian. شاپا 0261-3077. دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۷-۲۴.
منابع
[ویرایش]مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Sex Pistols». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۰.
- بنیانگذاریهای ۱۹۷۵ (میلادی) در انگلستان
- راهیافتگان به تالار مشاهیر راک اند رول
- سکس پیستولز
- ضدفاشیستها
- گروههای پانک راک انگلیسی
- گروههای موسیقی تشکیلشده در ۱۹۷۵ (میلادی)
- گروههای موسیقی چهارنفره
- گروههای موسیقی در لندن
- گروههای موسیقی دوباره ایجادشده در ۱۹۹۶ (میلادی)
- گروههای موسیقی دوباره ایجادشده در ۲۰۰۷ (میلادی)
- گروههای موسیقی دهه ۱۹۷۰ (میلادی)
- گروههای موسیقی منحلشده در ۱۹۷۸ (میلادی)
- مناقشهها در بریتانیا
- مناقشههای وقاحت در موسیقی
- هنرمندان ئیامآی رکوردز
- هنرمندان ای-اند-ام رکوردز
- هنرمندان گروه موسیقی یونیورسال
- هنرمندان وارنر رکوردز
- هنرمندان ویرجین رکوردز