iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.
iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.



Link to original content: http://ca.wikipedia.org/wiki/Metal_alternatiu
Metal alternatiu - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure Vés al contingut

Metal alternatiu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de gènere musicalMetal alternatiu
Orígens estilísticsHeavy metal, rock alternatiu, funk metal
Orígens culturalsPrincipis dels anys 90
Instruments típicsBaix - Guitarra - Bateria
Popularitat al MainstreamPrincipalment a principis d'anys 90
Formes derivadesMetalcore
OrigenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Creació1985 Modifica el valor a Wikidata
Part demetal i música alternativa Modifica el valor a Wikidata
Subgèneres
Nu metal
Groove metal
Rapcore
Metal industrial

El metal alternatiu és un subgènere musical del heavy metal dins del rock alternatiu. Destaquen els grups System of a Down, Underminded i Bezumnie Usiliya (БеZумные Усилия) per estar a l'avantguarda d'aquest subgènere. El metal alternatiu no és un subgènere del metal i, com el seu propi nom indica, no és molt usual. S'encarrega de mesclar gèneres com el hip-hop, el rap, el funk o el soul amb hardcore punk. També se sol utilitzar instruments no molt usuals en el heavy metal, amb temps estranys i lletres poc convencionals que fan que no es consideri metal.

Per a començar amb la caracterització de l'estil, un bon exemple és Faith No More, amb un so metal característic i poc convencional, igual que els projectes del seu ex-líder Mike Patton: Fantômas i Tomahawk. Alguns artistes d'aquest gènere segueixen un camí avantguardista i innovador com The Melvins i Meshuggah.

El moviment grunge de principis d'anys 90 va ser el detonant que portà a aquest subgènere a un públic major, fent que els grups que el practicaven busquessin els seus propis camins: Jane's Addiction i Tool van agafar com a referència un so més proper al rock progressiu, Corrosion Of Conformity i el grup de grunge ja desaparegut Soundgarden tenien una influència del blues dels anys 70, mentre que Alice in chains agafava una mica de l'obscuritat i densitat de Black Sabbath.

Faith No More, Primus i Incubus van incorporar elements del funk a la seva forma de veure el metal alternatiu, mentre que White Zombie, Nine Inch Nails i Fear Factory van començar l'ara anomenat metal industrial, combinant el techno amb les guitarres del heavy metal.

Sepultura va mesclar els ritmes dels amerindis brasilers a la seva música, fent-la una música única al seu àlbum Roots, mentre que bandes com Mr. Bungle, Secret Chiefs 3, Dog Fashion Disco i Vicious Hairy Mary mesclaven la música de circ i de carnaval, el jazz i el rock surfer a la seva música. És l'estil descrit com Circus Metal.

Vegeu també

[modifica]