iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.
iBet uBet web content aggregator. Adding the entire web to your favor.



Link to original content: http://ca.wikipedia.org/wiki/Injanatherium
Injanateri - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure Vés al contingut

Injanateri

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Injanatherium)
Infotaula d'ésser viuInjanateri
Injanatherium Modifica el valor a Wikidata

Injanatherium arabicum Modifica el valor a Wikidata
Període
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
SuperregneHolozoa
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreArtiodactyla
FamíliaGiraffidae
SubfamíliaCanthumerycinae
GènereInjanatherium Modifica el valor a Wikidata
(Heintz, 1981)

Injanatherium és un gènere extint de giràfid que visqué durant el Miocè al que avui dia és l'Iraq,[1] l'Aràbia Saudita[2] i el Pakistan. Les espècies de Injanatherium tenien com a mínim dos parells d'ossicons llargs i en forma d'ala que creixen en la part lateral del crani, darrere dels ulls.

Taxonomia

[modifica]

I. hazimi

I. hazimi és l'espècie tipus i fou descrita per Heintz, et. al., el 1981 basat en un crani parcial trobat en un jaciment datat a mitjans al Miocè, localitzat a Injana, Iraq, a uns 140 quilòmetres de Bagdad.[1] Tenia els ossicons amples i més pesants en comparació amb I. arabicum.[2]

I. arabicum

I. arabicum fou la segona espècie descrita inicialment, també a partir de un crani parcial trobat a l'Aràbia Saudita en un estrat del Miocè. Més tard, es confirmà l'espècie a partir de restes trobades al Pakistan, pertanyents a la mateixa època. Tenia els ossicons amb una forma més triangular i més lleugers que I. hazimi.[2]

Vegeu també

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. 1,0 1,1 HEINTZ, E., M. BRUNET, and S. SEN. "A NEW GIRAFFID FROM IRAQ UPPER MIOCENE INJANATHERIUM-HAZIMI NG N-SP." COMPTES RENDUS DE L ACADEMIE DES SCIENCES SERIE III-SCIENCES DE LA VIE-LIFE SCIENCES 292.4 (1981): 357-360.
  2. 2,0 2,1 2,2 Morales, J., D. Soria, and H. Thomas. "Les Giraffidae (Artiodactyla, Mammalia) d'Al Jadidah du Miocène moyen de la Formation Hofuf (province du hasa, arabie saoudite)." Geobios 20.4 (1987): 441-467.